Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ez a hozzáállás csak szerintem...

Ez a hozzáállás csak szerintem probléma?

Figyelt kérdés
Van egy 3,5 éves kislányunk. Most van benne a dackorszakba. Férjemmel nagyon szeretjük egymást, nagyon jól kijövünk, egyetlen dolgot kivéve, az pedig a gyerek nevelése. Ő sokkal engedékenyebb, én sokkal türelmetlenebb (ami tudom, hogy hiba!). Az alábbi szitu volt tegnap. Lányom ismét egy semmiségen elkezdett hisztizni (szerintem lényegtelen, de leírom, hogy kinyomtam a fogkefére a fogkrémet és elkezdett hisztizni, hogy ő akarja). Végül, mivel belelovalta magát a hisztibe, mondtam, hogy oké, holnap nem kap semmi nasit (túró rudit szoktuk megvonni ilyenkor). Akkor már elszakadt a cérna. Apja fürdött. Amikor kijött a fürdőszobából, odament a gyerekhez, aki azonnal ölelte és kérte a vigasztalást és hogy vegye fel. Én nagyon berágtam, mert teljesen vigasztalásnak tűnt a szitu. Azt mondtam a férjemnek, hogy ezt nem kéne, mert a gyereknek az jön le, hogy én leszidom, ő pedig vigasztalja, ebből nem fogja megtanulni, hogy mit nem szabad. Erre azt mondta a férjem, hogy megkapta a büntetést (túró rudi megvonás), ő nem fog 2 napig haragudni rá. Én tudtára adtam, hogy nem is azt kérem, hogy haragudjon rá, hanem azt, hogy normál hangnemben el kéne magyarázni, hogy nem jól viselkedett, de a lényeg, hogy nem ajnározni és vigasztalni. Rosszul gondolom? Melyikünknek van igaza ebben az ügyben? De egyébként ez rendszeres, hogy vigasztalja a hiszti után (közben).
2011. nov. 21. 10:58
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
68%

Szia!

Jogosan vagy dühös. Ha a férjed másképp viselkedik az adott szituációban, akkor a gyereknek ez nem tesz jót, mert ez következetlenség. Nekem egy 4 éves fiam van, teljesen ugyan ilyen hisztiket levág oltári kis baromságok miatt. Pl. nem találja az egyik játékát, persze ott van mondjuk a takaró alatt, de azt ő már nem hajlandó felemelni. Nálunk a nagymami a vigasztalós, össze is szólalkoztunk miatta. Ha a férjed nem bírja ki, hogy ne vigasztalja, akkor inkább menjen ki arra a kis időre, amíg le nem nyugszik magától a gyerek. A sírás is műbalhé ilyenkor, feszegetik a korlátokat.

2011. nov. 21. 11:19
 2/25 A kérdező kommentje:

Köszönöm, én is így gondolom, ahogy Te.

Tudom, hogy én meg marha türelmetlen vagyok, de amikor ilyen szitu van, akkor nagyon hamar felmegy az agyvizem. :(

Várom még a véleményeket.

2011. nov. 21. 11:21
 3/25 anonim ***** válasza:
82%
ha elmondod,megmagyarázod,miért történt az ami történt,utána miért ne lehetne odabújni hozzád?Ha megnyugodott még egyszer elmagyarázod neki,hogy nem vele van a baj,őt nagyon szereted de ez a viselkedés nem helyes.Én sem tudok és nem is akarok,1 percig se duzzogni,haragudni rá,ha előtte már leszidtam,vagy megbüntettem valamiért.Megtörténik a dolog,ő odabújik és megint elmagyarázom higgadtan mi nem volt jó.nálunk ebből még sosem volt gond.és érti mit nem csinált rosszul.valahol értem a férjed,nem ellened akar dolgozni,hanem ugyanúgy szeretni mint eddig.
2011. nov. 21. 11:48
 4/25 A kérdező kommentje:
2. válaszoló. De Te nem érted, amit írtam. Én is így látnám helyesnek. HA megbeszélte volna a gyerekkel, hogy ez és ez van, rosszat tettél. DE NEM BESZÉLTE MEG! És én ezen vagyok felháborodva. Egyszerűen kijött a fürdőszobából, a lány odament hozzá sírva, ő felvette, vigasztalta. Nekem ezzel van a bajom, a leírásban is írtam, hogy én sem azt akarom, hogy akkor mindenki duzzogjon 2 napig, de ne vigasztalgassuk mindenféle megbeszélés nélkül.
2011. nov. 21. 11:51
 5/25 A kérdező kommentje:
Mert ezzel a vigasztalással úgy jött le, mintha anya lenne a rossz, mert leszidta és büntetett (túró rudi megvonás), apa pedig a jó, mert azonnal megvigasztalt. Érted?
2011. nov. 21. 11:52
 6/25 anonim ***** válasza:
65%
Én apának adnok nagyobb igazat. Végül is megbünteted azzal h nem kap turórudit. nem kell még hariba is lenni pluszba. apára akkor kel mérgesnek lenni ha tiltásod ellenére megveszi neki a rudit.
2011. nov. 21. 11:56
 7/25 anonim ***** válasza:
68%
Számodra azt mondom, hogy a büntetés ne a holnapi túró rudi megvonás legyen, mert ez csak hisztit szül és nem okít, hisz egy ekkora gyerek még nincs tisztában a holnappal, viszont ha holnap nem kap túró rudit, nem fogja érteni, hogy miért. Azonnali büntetés kell. Jelen esetben pl, rendben kislányom, nem mosol fogat és kiviszed a fürdőszobából. Apához rohan majd hisztijével, de apa se karolja át, hanem ő is elmondja, hogy hisztizett, nincs fogmosás, ah legközelebb nem hisztizik megmoshatja, sőt kinyomhatja a fogkrémet. Ennyi. Utána bújhat bárkihez, de az azonnali bünti megvan amiből tanul. És nem kell órákig anyának meg apának haragudnia :)
2011. nov. 21. 11:56
 8/25 anonim ***** válasza:
Hozzá teszem persze apa is magyarázza el h ez igy nem okéka.
2011. nov. 21. 11:59
 9/25 A kérdező kommentje:

7. válaszoló. Köszönöm, megfogadom a tanácsod, csak akkor valami mással, tekintve, hogy amúgy nem szeret fogat mosni, ezért ez nem bünti neki. :)

De azt szeretném mindenkiben tudatosítani (lehet, hogy nem jól írtam a kommentem), én sem vagyok híve a több órás, napos haragszomrádnak, csak hülye szitu volt, mert apa azt sem tudta miért hisztizik, csak hisztizik és elkezdte vigasztalni. De nem mondott neki semmit, hogy nem volt szép a viselkedése. Én pedig miután lehiggadtam volna, utána mentem volna oda hozzá elmagyarázni, hogy szeretem nagyon, de ez és ez rossz volt.

2011. nov. 21. 12:02
 10/25 anonim ***** válasza:
33%

egyértelműen a férjednek van igaza, illetve a gyereknek!

én azt vallom, hogy a hisztit se jutalmazni se büntetni nem szabad, egyszerűen ott kell hagyni a gyereket. te b ünteted, ezzel tökéletesen eléri a célját, az odafigyelést. egyébként meg miután megkapta a büntetését, nem hogy lehet hanem kell is megölelni, hisz nem a gyereket nem szeretjük hanem a viselkedését és ezt csak akkor tudja meg ha hiszti után értékeljük, hogy befejezte.

amúgy furcsa, hogy azt írod, hogy lényegtelen miért hisztizett, szerintem meg nagyon is lényeges, tök igaza volt a gyerekednek, most van abban a korban, hogy mindent neki kell csinálnia, te meg nem hagyod. ez hiba volt, te váltottad ki a hisztit. Spock szerint törekedni kell a hiszti megelőzésére, tökéletesen egyetértek!

2011. nov. 21. 12:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!