Ez a hozzáállás csak szerintem probléma?
Szia!
Jogosan vagy dühös. Ha a férjed másképp viselkedik az adott szituációban, akkor a gyereknek ez nem tesz jót, mert ez következetlenség. Nekem egy 4 éves fiam van, teljesen ugyan ilyen hisztiket levág oltári kis baromságok miatt. Pl. nem találja az egyik játékát, persze ott van mondjuk a takaró alatt, de azt ő már nem hajlandó felemelni. Nálunk a nagymami a vigasztalós, össze is szólalkoztunk miatta. Ha a férjed nem bírja ki, hogy ne vigasztalja, akkor inkább menjen ki arra a kis időre, amíg le nem nyugszik magától a gyerek. A sírás is műbalhé ilyenkor, feszegetik a korlátokat.
Köszönöm, én is így gondolom, ahogy Te.
Tudom, hogy én meg marha türelmetlen vagyok, de amikor ilyen szitu van, akkor nagyon hamar felmegy az agyvizem. :(
Várom még a véleményeket.
7. válaszoló. Köszönöm, megfogadom a tanácsod, csak akkor valami mással, tekintve, hogy amúgy nem szeret fogat mosni, ezért ez nem bünti neki. :)
De azt szeretném mindenkiben tudatosítani (lehet, hogy nem jól írtam a kommentem), én sem vagyok híve a több órás, napos haragszomrádnak, csak hülye szitu volt, mert apa azt sem tudta miért hisztizik, csak hisztizik és elkezdte vigasztalni. De nem mondott neki semmit, hogy nem volt szép a viselkedése. Én pedig miután lehiggadtam volna, utána mentem volna oda hozzá elmagyarázni, hogy szeretem nagyon, de ez és ez rossz volt.
egyértelműen a férjednek van igaza, illetve a gyereknek!
én azt vallom, hogy a hisztit se jutalmazni se büntetni nem szabad, egyszerűen ott kell hagyni a gyereket. te b ünteted, ezzel tökéletesen eléri a célját, az odafigyelést. egyébként meg miután megkapta a büntetését, nem hogy lehet hanem kell is megölelni, hisz nem a gyereket nem szeretjük hanem a viselkedését és ezt csak akkor tudja meg ha hiszti után értékeljük, hogy befejezte.
amúgy furcsa, hogy azt írod, hogy lényegtelen miért hisztizett, szerintem meg nagyon is lényeges, tök igaza volt a gyerekednek, most van abban a korban, hogy mindent neki kell csinálnia, te meg nem hagyod. ez hiba volt, te váltottad ki a hisztit. Spock szerint törekedni kell a hiszti megelőzésére, tökéletesen egyetértek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!