Ez a hozzáállás csak szerintem probléma?
Kedves 10-es, azért annyira nem egyszerű ez. A gyereket nem lehet könyvből nevelni. Ha mindent neki kell csinálni ahyogy akarja, akkor az én gyerekem tüzes parázson is járna.Általában a gyerekek utólag hisztiznek, hogy "én akartam" jelen esetben kinyomni a fogkrémet. Gondolom ha előre szól, hogy ő szeretném, akkor lehet egyezkedni, mert ez egy olyan helyzet. De a hisztit nem igen lehet megelőzni, bár függ attól miért és hogyan tör rá, mert azért figyelmet lehet terelni néhány esetben.
Azért nem kell mindent engedni a gyereknek, mert a fejünkre nő. És sok esetben igenis büntetni kell a hisztit, de ahogy írtam, azonnali büntetés, soha nem később. Mert túlzottan belelovalják magukat, és képes órákon át utánad menni, hogy hallgasd az üvöltését. És bizony az ember estére elfárad és türelmetlenebb.
Én értem, hogy mire gondolsz kedves kérdező, nálunk is mondhatni ilyen a helyzet. Az én fiam még két éves, igaz nem nagyon szokott hisztizni, nem jellemző, de ha megteszi (nyavalyog, nyafog is) én próbálom tartani magam valamihez, és ha az apja is itthon van, akkor szalad hozzá. Ő sokszor nem szól rá határozottan, hanem ő csak mondja neki, hogy ez nem szép, és "ha abbahagyod a kiabálást, akkor felveszlek". Erre persze a fiam abbahagyja, ok, és fel is veszi. Nekem is az hiányzik ebből, hogy nem ad nekem igazat, és nem szól rá határozottan. Így az jön le nekem is, hogy a fiam szalad az apjához mert anya a kiállhatatlan büntető.
Szóval sokszor ez nálunk is vitatéma :o(
10es vagyok. nyilván gyerek és gyerek között is van különbség és nem kinek van igaza hanem nevelési elv van. én így nevelem a fiam, ahogy leírtam, nálunk tökéletesn bevált ez a módszer, hetente-kéthetente 1x van hiszti átlagban ami szerintem baromi jó arány :) és nem azért mert el van kényeztetve, sok szempontból nagyon szigorú vagyok.
pl. ezt a ki nyomja a fogkrémet dolgot meg a hasonló apróságokat úgy szoktam elintézni, hogy mondom neki: persze, hogy tudod hisz te is nagyon ügyes vagy de most figyelmetlen voltam és kinyomtam, azért jó lesz így. ha nem enged akkor pedig leöblítem a fogkrémet és nyom ő magának.
nem tudom, szerintem ilyen piszlicsáré miatt nem érdemes fél órás műsort hallgatni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!