Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Megengeded a gyerekednek, ha...

Megengeded a gyerekednek, ha vendégségben vagytok, hogy mindent piszkáljon a polcokon és rongálja a vendéglátó gyerekének a játékait?

Figyelt kérdés
Nálunk mindig ez történik. Jön egy gyerekes család és a kicsik szétbombázzák a házat. Érdekelne, hogy mások ilyenkor mit csinálnak? Ha hozzánk gyerek jön, minden értékes játékot és holmit pakoljak el? Rendszeresen ki-be kapcsolgatják a plazma tv-t, tapossák a gyerekem játékait stb...a szülők meg csak mosolyogva nézik.
2011. nov. 16. 09:46
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
84%

A saját gyerekemnek otthon sem engedek meg ilyesmit. Ha vendég gyerek csinálja,akkor többet nem látom őket vendégül.

Akkor sem,ha a szülő megsértődik.

2011. nov. 16. 09:51
 2/14 anonim ***** válasza:
82%

Nalunk 2 napja voltak, 5 eves es 1,5 eves gyerek. 10 perc alatt szetbombaztak a hazat, foleg az 5 eves, focizni kezdett, amikor is a polcokrol estek le a dolgok pl kepkeret. Az anyja nagyon szegyellte magat, nem tudta leallitani.

Egyebkent epp ezert jobb szeretek hazon kivul talizni masokkal. Vagy mi megyunk 1-2 baratnomhoz (az en lanyom nem rombolo tipus)

2011. nov. 16. 09:55
 3/14 anonim ***** válasza:
85%

Természetesen nem engedném, még ha a vendéglátó lenne elnéző, akkor sem!!!

Ha nálunk történne ilyen... amit lehet elpakolnék (az értékeseket, a törékenyeket), de rá is szólnék a gyerekre a szülő előtt, szépen.

2011. nov. 16. 09:59
 4/14 anonim ***** válasza:
85%

Otthon sem szabad neki. Ésszerű keretek között bármit csinálhatnak. Szétborogathatják a játékokat, mindennel játszatnak, amíg nem tesznek kárt bennük. A játékaikon kívül egyéb dolgokhoz nem nyúlhatnak (díszek, tv, telefon), azokat szét sem pakolhatják. Szaladgálni, na jó azért egy kicsit ésszerű keretek között lehet, de focizni azt nem.

Vendégségben sem szabad rendetlenkednie, még akkor sem, ha a házigazda szól, hogy náluk belefér.

2011. nov. 16. 10:03
 5/14 anonim ***** válasza:
85%
Miért nem mondtad meg, hogy nem szabad? Én a barátnőm gyerekének simán megmondom, ha valami olyat csinál nálunk, amit én nem szeretnék.
2011. nov. 16. 10:12
 6/14 A kérdező kommentje:
Próbáltam szólni, de hiába. A gyerek akkor is csinálta. Mondtam neki, hogy ne rángassa a játékot, mert eltörik, de mintha süket lett volna. Mikor a tv-t kapcsolgatta, a szülők előtt mondtam, hogy nem tesz jót a tv-nek, ha 2 másodpercenként ki-be kapcsolja, de nem szóltak rá, hanem megjegyezték, hogy remélik nem romlik el, mert nem tudják megtéríteni a kárt. Egy másik család fiára a férjem szólt rá, hogy nem kell teljes erővel verni a zenélő játékot, elég ha normálisan nyomja a gombokat, erre a kölyök vágott egy pofát és folytatta tovább. Az anyja persze ott állt és hallgatott.
2011. nov. 16. 10:42
 7/14 anonim ***** válasza:
78%
Ajjaj. Soha nem engedném meg, sőt amikor játszótéren szeretne játszani más játékával, annál is arra ösztönzöm, hogy kérje el, szerintem ez így normális. Sajnos nálunk is volt olyan, hogy jöttek hozzánk (mégcsak nem is ismerős, hanem a másodállásunk kapcsán, mivel webáruházat üzemeltetünk és vásárolni jöttek), a gyerek egyrészt tiszta takony volt, folyamatosan a kezével törölgette az orrát, utána meg minden játékot megfogdosott, kivett, sőt volt olyan is, hogy elkérte, hadd vigye magával. Ezen kívül még a konyhába is bement körülnézni. Volt egy másik gyerek, aki még a hálószobánkba is benyitott és körülnézett, igaz, ott az apa rászólt, de az előző gyereknél egyáltalán nem szóltak rá, nekünk volt kellemetlen. :( Ha hatástalan a rászólás, nem sok mindent tehetsz, max. Te szólsz rá a gyerekre, hogy ilyet nem csinálunk idegen helyen. Vagy ha minden hatástalan, akkor megmondod a szülőknek (lehet megsértődni) hogy ha nem tudják a gyereket nevelni, akkor ne jöjjenek hozzátok.
2011. nov. 16. 12:00
 8/14 krisztivan ***** válasza:
85%
Nem ,nem engedem.Itthon sem lehet rongálni és máshol sem.Amit itthon nem lehet azt máshol sem szoktam megengedni,és ha a házigazda engedné is ,neki is megmondom hogy nem és ezzel én le is zárom a témát.Ha más gyereke lenne akkor is szólnék először,a szülő elött mondanám ha így rongálod(vagy ahogy megérti)akkor elteszem.És következőre bizony eltenném.Ha megsértődik,ha nem.Nem hiszem hogy a vendéglátónak új játékokat és aztán ahogy nőnek a vendeéggyerekek úgy új lakást is kellene vennie!
2011. nov. 16. 12:10
 9/14 anonim ***** válasza:
73%
Igen, de mi a helyzet, ha a szulokkel joban vagyunk mar evek ota? Tenyleg megajnaltam az anyukat, aki nem tudta kontrollalni az 5 eves kisfiut, lebombazta a lakast, de szo szerint. (azt tudni kell, hogy 2 eve meghalt a nagyobbik gyerek egy autobalesetben, talan ezert is engednek meg neki mindent).
2011. nov. 16. 12:13
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Az kinek probléma, hogy nem engedjük a rongálást? Mármint attól kérdezem, aki ennyire lepontozott mindenkit? Kívánom neki is, hogy az ő lakásában rongáljon egy ilyen gyerek, kíváncsi lennék, mit szólna....
2011. nov. 16. 13:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!