Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy fékezzem meg 2 éves...

Hogy fékezzem meg 2 éves kisfiam dühkitöréseit?

Figyelt kérdés
1 hónapja jár bölcsibe,ott nincs gond vele.Itthon ha valamire nemet mondok egyből hisztizik,de ha megpróbálom elmondani miért nem lehet vagy épp nem figyelek rá a hiszti miatt egyből dobálózik fetreng...!A múltkor hagytam tombolja ki magát,de mikor bementem hozzá üveges szemmel üvöltött és a hajam próbálta tépni.Nagyon ijesztő volt:(Pedig mindig ha vendégségben vagyunk megdicsérik milyen ügyes szófogadó gyerek és tényleg az ha jó kedve van.
2011. nov. 10. 12:49
 1/5 anonim ***** válasza:

egy ekkora gyerek még nem tudja kezelni az érzelmeit/indulatait, plussz ha a természete is a türelmetlenebb fajta, nem az a feladom-vagy-elszöszölök-amíg-nem-megy típus, akkor annál nehezebb. Szerintem rossz ötlet otthagyni ha hiszizik, vagy leszidni érte. Én meg szoktam őt ölelni (erősen, hogy nem tudjon bántani, vagy leültetem a kanapéra, és megvárom amíg ezt megtehetem, így csitítom, elmondom neki, hogy látom ezért vagy azért mérges vagy csalódott (megnevezem, amit érezhet), és ha lenyugodott, elmondom a helyes viselkedést (mérges lehet, de nem vághatja magát földhöz, inkább toppantson egyet stb), és segítek neki megoldani a problémát.

Nem jó ha magára hagyjuk egy ilyen helyzetben, mert a frusztráció benne marad. És tényleg nem az a baj, hogy mérges vmiért, miért ne lenne hozzá joga, csak meg kell tanítani kifejezni ezt és uralni az érzelmeit. Amúgy meg türelem és türelem, bár ha dolgozol (gondolom), akkor ez még nehezebb lehet.

2011. nov. 10. 12:57
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm h írtál!Én is azon vagyok h ne kelljen ott hagynom a hisztinél,de ha próbálom elmondani miért ne csinálja annál jobban belelohalja magát és ha fél óráig lát akkor addig üvölt csapkod.
2011. nov. 10. 13:06
 3/5 anonim ***** válasza:

Szia!Ezt a kérdést akár én is kiírhattam volna,mert nálunk ugyanez a helyzet!De szóról-szóra:)))

Nos én is nehezen viselem és képtelen vagyok kezelni sajnos!!!Az én anyukám meg pont azt tanácsolta,hogy ha elkezdi akkor egyszerűen ne vegyek róla tudomást...Csináljak úgy mintha nem izgatna és ne foglalkozzak vele!Azt mondta:Hidd el kb.3 napot kell kibírni,és ha betartom akkor utána abbahagyja,mert rájön,hogy nem megy vele semmire!Még idáig nem sikerült végigcsinálnom,mert mindíg engedek neki mikor már nem bírom idegekkel.Ő pedig pontosan ezt használja ki.Tudja ha elég kitartó,ő nyer!Szóval a következetesség terén még nekem is van bőven mit tanulnom:)))De szerintem ez tényleg jó módszer lehet csak idegrendszer kell hozzá!!!Nekem még nem sikerült:(((

2011. nov. 10. 20:51
 4/5 A kérdező kommentje:
Sajnálom h nálatok is ez a helyzet:(Nálunk ez azért nem működik mert társas házban lakunk és szerintem már így is a pokolba kívánnak minket a szomszédok:)
2011. nov. 11. 12:08
 5/5 anonim ***** válasza:
Ne akkor akarj vele szót érteni, amikor dühös és emiatt hisztizik. Segíts neki először megnyugodni, erre mondtam, hogy pl vedd az öledbe, és mondd h szépen okosan csillapodjon le, és dícsérd meg ha sikerült. Rá kell szánni az időt és az energiát, nekünk volt hogy jó tíz percig tartott, de ott voltam vele. Ekkor nem érdemes két szónál többet mondani neki, mert úgyis sehallselát. Otthagyni magára a dühével szerintem nem okos dolog, dehát mindenki másképp csinálja, nekem ebből az jön le, ha a gyerek szemszögéből nézem, hogy anya le se carja az érzéseimet, nem is érdemes megmutatnom, kezelni meg ettől nem fogja tudni őket. DEEE ez nem egyenlő azzal, hogy engedsz neki.
2011. nov. 11. 12:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!