Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan kezeljem a dühkitöréseit?

Hogyan kezeljem a dühkitöréseit?

Figyelt kérdés
16 hónapos és még nem beszél (pár szót mond csak), így meg sem tudja mondani mi a baja. Mutogat, magyaráz és ha nem értem meg akkor ordít, üt, csip. Ha valamit nem engedek, akkor harap is. Mit csináljak?
2011. febr. 8. 15:18
 1/2 anonim ***** válasza:
Csak nyugi....:) fusztrált, ha nem érted azonnal. Gugolj le mellé, fogd meg a kezét és nyugodtan beszélj vele: kicsim, hagyd, hogy anya segitsen! Mi a gond? Nem tudod kinyitni a ...? Oké, segitek! Szóvalmhiggadtan. Ha ordit és csapkod tovább, ne asszisztálj hozzá, fordits hátat és mondjuk mosogass. Ha nem figyeled, hamarabb abbahagyja, ha nincs anya-közönsèg, szépen elmarad.
2011. febr. 8. 15:25
 2/2 anonim ***** válasza:

szia,

ebben az időszakban kezdődött az anya csak beszél és beszél és beszél időszak :) mert úgy voltam vele, el kell magyaráznom miért nem szeretném, hogy csinálja azt amit éppen tesz!! a férjem sokszor csak legyintett és annyit mondott, teljesen feleslegesen téped a szádat drágám, de végre beigazolódott, hogy nem volt igaza!! most 28 hónapos igaz, de végre elkezdett hallgatni is a dolgokra és már tudja, miért ne csinálja azt a valamit!! szóval amikor elkezdni magyarázd el neki türelmesen és nyugodtan, de valamivel hangsúlyosabb hangon a dolgokat. a harapást, ütést abba fogja hagyni egy idő után, átmegy rajta hidd el!! a közönségnek szóló előadásokat én mindig úgy kezeltem, hogy elmondtam neki egyszer mennyire csúnyán néz ki most és rá sem hederítettem. lehetett ez a Tesco közepén, a buszmegállóban vagy otthon így kezeltem és egy idő után rájött, hogy nincs értelme. hát igen, állni kell a pillantásokat, de megéri!! :)

KITARTÁS!!!! a lényeg, hogy Te vagy aki sokat van vele nagyon türelmes és határozott legyél!!

Ági

2011. febr. 8. 16:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!