Valakinek a babája csak 1 évesen duplázta meg a súlyát?
A kislányom talán még akkor sem fogja:(
Már többször írtam ki a súlyával kapcsolatos kérdést, de mostmár tényleg aggódom.
6 hónapos korától aktívan kúszik, 1 hónapja mászik, meg sem áll, és feláll. Egész nap mozgásban van.
7,5kg.
Hát én ismerek olyan babát aki egy évesen 4 kg volt, de ő 800 grammal született.
Orvos nem mondott semmit? Szerintem lassan érne egy komolyabb kivizsgálás. Mennyivel született?
Általában le szoktak hurrogni, ha a következő választ írom a nehezen gyarapodó gyerekek anyukáinak, de most neked újra leírom:
Hasonló cipőben jártunk. A dokinénink szerint nincs két egyforma gyerek, nincs semmi baja a kislányomnak. Egy idő után már nem bírtam cérnával és magánúton elvittem gasztroenterológushoz, mert a tb-s rendelésen 2-3 hónap a várakozás. Kiderült, hogy felszívódási zavara és szójaallergiája van. Kapott emésztőenzimeket és diétázunk. 7 hónap alatt 2,5 kg-ot hízott. És ez nem háj, hanem izom. Ezzel együtt minden téren megugrott a fejlődése.
Nem az állítom, hogy ugyanez a bajotok, de egy kivizsgálás nem árt. Ha a gasztrón nem találnak semmit, akkor egyszerűen ilyen alkat.
Mivel 6 hónapos koráig sem volt meg a havi 30dkg hízás, így többször voltunk a házigyerekorvosnál, aki ugyanezt mondta. Nézzünk rá, egészséges. Nem kell se tápszer, se semmi plusz.
2 hónapja nem viszem orvoshoz, ugyanúgy havi 30dkg a hízása.
4250gr-al.
Keveset eszik eléggé.
Alkalmanként 80-100 gr-ot. Napi 4x.
Éjjel szopik sokszor, nappal talán 3x, de keveset.
Felszívódási zavar milyen egyéb tünettel jár?
Neki van rendes széklete naponta és pisis pelenka is.
Nem volt különösebb tünete, ezért nem is foglalkozott velünk a gyerekorvos. Talán a széklete volt egy lehelettel hígabb.
Nálunk is a kezdetektől gyarapodott lassan, és étvágytalan volt. A gasztrón azt mondták, hogy éretlen bélrendszerrel született (ebből lett a felszívódási zavar). Ezt éppen kinőhette volna, de amikor hozzátápláltuk és szója került a szervezetébe, ami egyébként szinte mindenben van, visszarontotta a felszívódását.
Tényleg érdemes megnézetni. A felszívódást székletből nézik, az allergiát karcolással. Ha kezelik, mindkettő 2-3 év alatt kinőhető.
lányom 8 hónaposan 8 kiló volt, 4 kilóval született
1 évesen 9650 gramm (81 cm)
1,5 évesen 12 (83cm)
2év: 14kg (91cm)
2,5 év: 16 kg (97cm)
szépen egyenletesen gyaraiszik
nem étem miért lenn kevés a 7,5 kiló 8 hónaposan??
előző voltam
a fiam 4,4 kilóval született, ő 6,5 hónaposan duplázott, 1 évesen 12,2 kg volt
egyik gyerek ilyen, másik olyan
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!