Kúszott valakinek 3 hónapos korban a babája és mászott 6 hónaposan?
valamit félre értehttél.
nálunk a gyógytornán kint volt egy táblázat, ez a nagy átlagot mutatta.
3 hósan kinyomja magát egy baba (szerintem nincs gyerek aki tudatposan kúszna, max nagyobb mozdulatokkal néha elöre vetheti magát, de tuti nem tudja megcsinálni)
4 hósan fordul egyik oldalra,
5 hósan vissza
majd 7 hósan feltérdel és kúszik
8 hósan pedig felül és elkezd mászni és feláll
10 hósan elkezd lépegetni és 12 hóskorára elkezd menni.
persze ebben lehetnek 1-2 hónap eltérések de több nem nagyon, habár a stabil menés csak 2 évesen kell tudnia teljesen.
nekem a lányom mindent a tankönyvek szerint csinált.
Nagyon köszönöm!
Nem értettem félre, visszakérdeztem, mert nagyon korainak tartottam, mondtam, hogy az ismerős babák sem csinálták ezt ebben a korban; és erre mondta, hogy azért, mert divat a háton fekvés. Nekem is túl korainak tűnnek ezek az időpontok. Köszönöm a válaszokat, azt a részletező táblázatot külön köszönöm!!!
3 hónaposan hátról hasra fordult, ezt folyamatosan csinálta 5 hónapos koráig, akkor kezdett kúszni, de nem a hivatalos váltott kéz-láb formában. A "kommandós" kúszást soha nem csinálta. Viharos gyorsasággal egymás után elkezdett hasról hátra fordulni, kutyázni, leült, mászni kezdett és már kapaszkodva feláll. 20-án lesz 7 hónapos.
Jövő héten akarok beszélni a gyerekorvossal emiatt, hogy mennyire gond ez, hogy ilyen gyorsan csinál mindent. Sosem erőltettünk semmit, mégis rohan a kölök előre....
Persze! És 8 hónaposan futott, 1 évesen folyékonyan beszélt, 2 évesen írt-olvasott-számolt, ..... 15 évesen pedig doktorált.
:-)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!