Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Forduljunk orvoshoz ha 2,5...

Forduljunk orvoshoz ha 2,5 éves fiamnak még nem lehet hátrahúzni a bőrt a fütyijén?

Figyelt kérdés

Kb. 4-5 mm-es nyílás van csak rajta.

A gyerekorvosunk még sosem nézett rá.

2011. okt. 26. 20:25
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Fiam két éves, szintén alig lehet neki felhúzni. A mi védőnőnk azt mondta, hogy jobb ezt megcsináltatni még szobatisztaság előtt, mert ha már tudatosan pisil, akkor majd mindig visszatartja mivel fáj, és ez visszaveti. Tanácstalan vagyok én is, úgy látom, hogy nagyon-nagyon lassan mintha javulna a helyzet, de nem tudom meddig várjak...
2011. okt. 27. 12:30
 12/16 anonim ***** válasza:

kisfiam 3,5-éves és fürdésnél szoktam "megmozgatni" neki már ha hagyja,de nem lehet neki hátrahúzni csak a bőrt húzogatom rajta.Nekünk az orvos azt mondta,hogy javulni fog a helyzet később. A doki már 2*hátrahúzta neki de úgy ,hogy én azt nem bírnám megcsinálni meg nem is merem.Neki olyan mintha szűk lenne a bőr és nem tud kibújni a makk.

Szerintem nézesd meg mindenképpen hogy megnyugodj vagy vidd el gyerekurológiára és ha kell is valamit csinálni vele legalább ott adnak érzéstelenítőt.

2011. okt. 27. 14:28
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Nagyjából 6 éves korig egyáltalán nem kell ezzel foglalkozni. Teljesen normális, hogy szűk a nyílás, nem lehet hátrahúzni a bőrt, nem is szabad, mert sérül, bereped és az viszont nem csak fáj szegényeknek, hanem a hegesedés miatt csúnyán letapadhat, ami valóban baj lesz később.

Semmit nem kell csinálni a fütyivel, ugyanis a rendszeres, már csecsemőkorban tapasztalható merevedések spontán megoldják ezt a dolgot, egyre tágabb lesz a nyílás.

2011. okt. 27. 15:58
 14/16 A kérdező kommentje:

Voltunk orvosnál és hátrahúzták szegénykémnek a bőrt rajta. A doki szerint ez az ideális kor arra, hogy ezt megtegyék, mert később nagyobb problémát okozhat.

Szegénykém 2 napig alig mert pisilni. Csak azt hajtogatta, hogy fáj, fáj, aztán mikor pisilt, utána mindig elmúlt a fájdalom. 2 napig nem kellett hátrahúzni neki, de tegnap este már kellett volna fürdéskor, viszont mondanom sem kell, hogy nem igazán hagyta a gyerkőcöm, hogy piszkáljam neki.

:(

2011. nov. 15. 13:20
 15/16 anonim ***** válasza:

Köszi, hogy válaszoltál. Hát, ti legalább túl vagytok rajta...

(A 0-ra pontozott válaszoló vagyok, de abszolút nem értem, hogy miért lett haszontalan a válaszom. Valami rosszat írtam???)

2011. nov. 15. 22:39
 16/16 anonim ***** válasza:

"Voltunk orvosnál és hátrahúzták szegénykémnek a bőrt rajta. A doki szerint ez az ideális kor arra, hogy ezt megtegyék, mert később nagyobb problémát okozhat."

Na remek. Kaptál elég sok kielégítő választ arra, hogy ne tedd, de te mégis elvitted megkínoztatni a fiadat, kérdező! Brávó!

Ha azóta fitymaszűkülete van a fiadnak, vagy csak lesz, ha petyhüdten nem is látszik akkor az tuti emiatt leaz, mert nem bírtál türelmesen várni, de nem is merted megvédeni a saját fiadat az orvos felelőtlen ostobaságától! Szobatisztaság előtt meg ki az az eszetlen, aki feltépeti a gyerekének a fitymáját? Pont az a pláne, hogy a fityma védje a makkot a pelenka tartalmától, aztán meg mindenki sajnálkozik mint a falusi vénasszonyok... hát remek!

2018. szept. 2. 02:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!