Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mi lenne a helyes megoldás?...

Mi lenne a helyes megoldás? Van ertelme megprobalni? Kerdesed tul hosszu.

Figyelt kérdés

A kisfiam 2.5 éves. A felnőttekkel jól elvan, a korabeli gyerekektől fél, de annyira, hogy a játszón ha odamegy hozzá egy gyerek, akkor egyből haza kell menni, és tömi a kezét a szájába. Beszélni még nem beszél, és nem is szobatiszta, úgyhogy az ovi nem ezen múlt.

A kérdés az az, hogy én most "itthon" vagyok terhesen (kiskora óta mászkálok vele, ringató, menőmanó torna, kalandpark, játszótér, delelott elindulunk, este jövünk, mindenféle programokat csinálunk), és szívesen csinálom, amíg bírom, vagy pedig ovi előkészítőbe vigyem néha néha (heti 1-2 nap).

Ma elmentünk megnezni egy ilyen helyet, kinnvoltak a gyerekek, 6-7 gyerek jut egy "felügyelőre" (akik egyebkent tok kedvesek), de öt perc alatt kb négy gyerek orrát töröltem meg, mert nem bírtam nézni, hogy folyik (a hidegtől, csak az egyik köhögött hurutosan), két kislány meg anyukájáért sírt.

Lehet túlteng bennem az anyai ösztön, de a fiam nincs felkészülve erre. amikor odament egy motorhoz, egy kislany odament moge motorozni (tetszett neki a fiam), egybol arrébb kellett menni, stb. de a gyerekek nagy része egymás mellett játszott, nem egymással.. nem tudom jó ötlet e elvinni.. a másik, hogy még sosem volt egyedül..viszont jo lenne, ha nem jonne ra a frasz a tobbi gyerektől

2011. okt. 17. 20:25
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

szokasos :D

két fejlesztohoz van igazabol idopontunk (nem parazok, á, dehogy :)), az egyik, alapitvanyos, ahol team van, a masik "sima" tornaztatos.

Igazabol a nagyszulok oltanak, meg mindenki mondja a jo tanacsokat mindennel kapcsolatban, a ferjem tavol van, es bar altalaban megingathatatlan vagyok, azert ezek igy kikezdtek :(

ma egesz vegig nyuszit mondott nyu helyett, mert nem figyelt. :)

koszi, rendes vagy, hogy megkerdezted :) csak pont ma lattam egy filmet, ahol olyan autista volt, aki tok normalis, sőt, magasabb az inteligenciaja, teljesen ertelmes, de kórosan tisztasagmanias (és nem fóbiás, hanem autizmusnak egy fajtája).. elgondolkoztam, hogy vajon az egesz eletemet ugy fogom letolteni, hogy halalra aggodom magam? :) mert biztos vagyok benne, hogy valami mindig lesz biztos :))

vagy vele, vagy a tesóval (a terhesseg is bizonytalansag, barmi lehet, csak a szuletes pici megnyugvás, csak egeszseges legyen :))

tenyleg koszonom szepen, sokat szamit :) (foleg hogy eljutok a terhesseg hatasara abba a hormonalis allapotba, hogy egy joghurtreklamon is bogni fogok :D )( mar ha neznek tvt)

2011. okt. 21. 15:31
 12/15 anonim ***** válasza:

Tételezzük fel, hogy az autizmus egyik formája van a gyerekednek. Manapság, hál istennek, már nem kiközösítettként kezelik az autista embereket, és nagyon jó eredményeket lehet elérni a foglalkozásokkal. Teljes életet élhet a fiad, legfeljebb utálni fogja a korabelieket. Most mondd, legfeljebb 10 évvel fiatalabb vagy idősebb menyed lesz! :-)

Viccet félre téve, az én tapasztalatom az, hogy a biztos rossz is jobb, mint a bizonytalanság. Nekem itt van a férjem, de még így is nehéz elviselni a hülyeséget (amit valahogy egy idő után az ember már nem tud tanácsként és segítőkészségként felfogni, kövezzenek meg érte), ha az ember nem egészséges gyermeket nevel, még akkor is, ha bár halálos lehet, de elvben nem annyira súlyos, de látható problémával küzd a gyerek.

Már eljutottunk mi is addig, hogy jól megsértődtünk a mamákkal egymásra, mert értjük mi, hogy ő csak segíteni akar a 20. orvossal is (de az ilyen: "ha nincs rá pénzetek, majd én belesegítek" típusú mondatok nem dobják fel a dolgot!), de ha nincs jelenleg gyógymód, akkor a 20. orvosnál sincs, azt meg, hogy kísérletezzenek a gyerekekkel, inkább ne! A férjem átélte 30 éve az asztma kezelésénél, azóta is rémálmai vannak a mellette meghalt gyerekekről, akiknél nem vált be a kísérleti gyógyszer. Bocs.

És inkább a baba születése előtt járd végig az utat, mint majd egy kicsit meg egy picit húzni-nyúzni egyik helyről a másikra, mert én nem mondom, hogy élvezzen elsőbbséget az ember, ha kicsi gyereke van, de 8 hónapos volt a fiam, mikor 9-re volt időpontunk az egyik gyerekklinikán és fél1-kor már az asszisztens is sajnált bennünket, de másik doki nem vizsgálhatta meg a gyereket. (Valahogy már akkor gyanús volt, mikor már mindenki végzett, elment a 2 doki is, csak mi ültünk még ott.)

Minden jót nektek és kitartást! Ja, és bőgjél nyugodtan, majd fogd rá a hormonokra!

2011. okt. 21. 15:49
 13/15 A kérdező kommentje:

jaja, ez az ami őrjítő, a bizonytalansag.

a ferjem ezert is nem akart masodikat, mondvan ezen meg egyszer keresztulmenni.. de ezek igy mennek

amugy a legjobban az olyan kedves megnyilvanulasok boritanak ki, hogy "ha te is kezzel mostad volna a szaros tetrapelenkat, mar biztos szobatiszta lenne konrad" (mert anyam buszke arra, hogy 2 evesen velem mosatta ki a kakis tetrapelenkat, es igy "nevelt" szobatisztasagra.

2011. okt. 21. 16:25
 14/15 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Én nem megbántásnak, vagy oktatásnak szántam a választ, csak én magamból kiindulva, tuti utána járnék. De persze nem ismerem a család fátokat, vagy stb. Szóval jó tanácsként írtam, nem bántásnak. Az én lányom, nem szuper gyerek, én úgy fogom fel, hogy lány, korábban érő. Pl a keresztfiam beszéd problémás, és kiderült, születésnél némi oxigén hiánya volt. És persze a doki nem közölte a sógornőmmel, a záróján pedig Latinul van. Szóval semmiképp nem oktatásnak szántam, ne harizz ha megbántottalak. És épp az előző válaszod miatt írtam, ne a neten olvasott betegségek, vagy a látottak alapján ítélj. Akármi is lenne, még bőven fejleszthető sőőőőőt. Sok sikert.
2011. okt. 24. 18:21
 15/15 A kérdező kommentje:

en mindenert rohanok, szerintem mar tulsagosan is.

10 honapos koraig jart devenyre, onnan ugy engedtek el, hogy rendben van.

nem lenezesnek vettem, csak altalaban en vagyok a tulaggodos, es a ferjem nyugtat meg, csak o nincs, és kozben kapom az oltast a nagyszulok reszerol, akik persze _mindent_ jobban tudnak..

nagyon belemaszott a fejembe most par napja (talan mar egy hete is), hogy annak idejen szepen beszelt, es amikor elvettuk a cumit total abbahagyta, es ez nem e amiatt van, mert..

mint mondtam viszem, rohanok vele mindenert, de az ilyen helyekre idopontot nagyon soká adnak (szerencses vagyok a november 9.-vel)..

ugyanakkor meg ritka ertelmes gyerek, nagyon kreativ, hihetetlen ugyes, szoval nem erzem az egyensulyt.

(peldaul egyszersem verte magat foldhoz, minden reggel ugy ebreszt, hogy nagyon szeret ("na szer"), és kozben edesen mosolyog, es megszorít (igy is alszunk el), boltban ha tetszik neki valami, es nem szabad, akkor mondja a jateknak hogy pápá, és jön magatol utanam.. egyszer firkalt a falra, amikor tudja, hogy csak papirra szabad, de szerintem belefer ahhoz kepest, hogy minden nap minimum egy orat festunk, es nyomdazunk, meg szinezunk).. szoval ilyen ellentmondasos az egesz

2011. okt. 25. 13:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!