Cataflam és calcimusc mellett adható laevolac kétéves gyerkőcnek?
Miért kell gyógyszereket,mesterséges készítményeket adni egy gyereknek? Mindegyiknek vannak mellékhatásai.
Kalcium elég van a tejben,de adhatsz neki gyümölcsöket,zöldségeket,azokban természetes vitaminok vannak.
Gondolom hogy nem véletlen kapta a calciumot, ha kataflam is kellett.
Szerintem a le
laevolacot adhatod, a betegtájékoztatója sem ír semmi különöset erről, de ha pocakját akarod rendbe tenni a normaflor nagyon jó.
Nálunk náthás, köhögős nyavajára ír a doki c.cseppet és calcimuscot. Gondolom nálatok is ez a helyzet.
A laevolacot adhatod neki nyugodtan, ha nem tud kakilni. A Normaflore is jó, bár az nem hashajtó hatású. jobbulást!
Elsőnek:
Calcimuscot légúti betegségekre, allergiára szoktak adni, de csak rövid ideig. Cataflam nem szteroid gyull csökkentő, fájdalom és lázcsillapító.
Mi a gond, hiszen egyik sem antibiotikum?
Sógornőm jól ismeri a pl a homeopátiás szereket, de a gyerkőn azért nem minden esetben mert ,,kísérletezni", mert pl. volt olyan tüdőgyulája, hogy még Ő is megdöbbent a szövődményén, pedig előtte többször elvitte dokihoz.
Lehet hogy te az egészséges táplálkozásra ill. egyéb gyógyhatású dolgokra gondolsz, de komoly betegségeknél az csak megelőzés ill kiegészítés képen jó,de nem helyettesíti a gyógyszert és nem mindig jön be.
A laevolacot nem ismerem.
Bocsi, de csak azért ez az egész, mert a múltkor meglepődtem egy kérdésen és még nem tértem magamhoz!
Egy anyuka elvitte a gyerkőt dokihoz, aki alig bírt nyelni és ezért mindig keservesen sírt amikor pl. a fél pudingját megette.
Ha Ő nem bír nyelni, akkor talán tudja magát fegyelmezni, de egy idő után már csak bevesz egy fájdalom csillapítót!
A gyerkőcnek miért ne lehetne pl. egy-egy Nurofen kúpot adni, amíg legalább enyhül a torokfájás?
Talán így a hagyma teát is könnyebben megissza, amit még tanácsoltak neki!
Ne féljünk már annyira, azoktól a fájdalomcsillapítóktól, hiszen nem naponta és tucat számra adjuk a gyerkőcnek!
Kedves kérdező, még egyszer bocsi, hogy itt írok a válaszolónak!
Lázas lett, hányt, piros volt a torka.Valami vírusos nyavaját kapott el.Emellett székrekedéssel is küzd, pedig állítólag ez a vírus épp hasmenést kellett volna, hogy okozzon.Hát nem okozott.
Naponta kapja a tejet (fél liter), tejtermékeket, pluszban tízóraira a gyümölcsöt, 100%-os gyümölcsleveket.Hiába adok bármit, nem változtatott a székletén.A dokink szerint sok gyereknél előfordul, ha épp a bilire szoktatásnál tartanak.Nem kellene ám rögtön támadni!
Nem akartam mindennel megtömni, ezért tettem fel a kérdést.Reggel kapott frissen préselt grapefruitot, és jó lett a széklete.A laevolacot így nem kellett adnom neki.
Ha esetleg újból előjön , akkor sztem simán adhatod ezek mellett a Laevolacot.
Cataflam nekem azért furcsa, mert azt nagyon súlyos akut tünetekre, lázra vagy fájdalomra szokták alkalmazna alkalomszerűen és írtad, hogy holnap adod az utolsót, szóval érted miért kérdeztem rá!
Nekünk a lelkünkre kötötte az orvos, hogy csak akkor, ha nagyon magas és semmi másra nem reagáló láz esetén adjuk csak, mert brutál erős.
Hát eddig még nem is kapott Cataflamot.Egy másik dokihoz szoktunk járni, az pedig soha nem írta fel.Mondjuk nem is adtam belőle annyit, mint kellett volna, mert gondoltam, hogy erős.
Köszi a választ!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!