Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Közös kasszán vagytok a...

Közös kasszán vagytok a férjetekkel?

Figyelt kérdés
Tudom nem pont ehhez a témakörhöz tartozik, de gyerekes házaspárra voltam kíváncsi. Én elég speciális helyzetbe vagyok, mert a házba, melybe lakunk férjemnek már korábban megvolt és hitel van rajta, az ő összes fizetése rámegy, így az enyém marad.Mi a véleményetek a közös számláról?
2011. szept. 29. 14:27
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Mi a párom fizetéséből adjuk fel a csekkeket, és csinálunk nagybevásárlást.

Én gyes+családin vagyok, ebből veszünk pelenkát meg a gyereknek dolgokat. (pl ruha, cipő)Meg a napi bevásárlást (pl zsemle, kenyér)

Valamennyi marad mindkettőnknek, de az 'zsebpénz'.

2011. szept. 29. 15:05
 12/21 anonim ***** válasza:

Közös kassza, közös lakás, közös hitel.

Gyakorlatban ez nálunk úgy megy, hogy az én gyedem, családi p. bankszámlára érkezik, innen vonják a közüzemi számlákat és a hitelt. Ez a pénz édeskevés mindenre, ezért a férjem fizujából (ő kp-ban kapja) befizetjük a hiányzó összeget, a maradék kb-ból havi egyszer megvesszük a pelenkát, babás dolgokat, tusfürdőt, mosóport, tisztítószereket, a maradékot betesszük egy dobozba, és onnan vesszük ki. Én hetente 15000 ft-ot szánok a háztarásra, ezt hét elején kiveszem, összeírom hogy mi lesz a heti menü, az alapján bevásárolunk, így első nap elmegy kb. 10000 ft, a maradékból meg naponta megveszem a tejet, kenyeret, felvágottat. A férjem hét elején magához vesz 20000 ft-ot ebből eltankol 13000 ft-ot (50 km-re ingázik nap mint nap) és a maradék az ő kajapénze (cigizik is). A heti háztartási pénzből intézek olyat ha pl kell ruha, gyógyszer, óvodai befizetés.

2011. szept. 29. 15:13
 13/21 anonim ***** válasza:
Nálunk is közös a kassza. Szerintem nálatok, amíg együtt vagytok úgyis kénytelen vagy a te fizudból adni a közösbe, ha neki az összes pénze rámegy a törlesztésre. ez csak akkor nem fair, ha netán évek múlva szétmentek, akkor tulajdonképp te nem maradhatsz, mert a lakás az övé, viszont évekig mégis segítettél neki törleszteni azzal, hogy pl.beleadtál a rezsibe, a te pénzedből ment a kaja, satöbbi. Valójában közös számlán vagytok. a dologban csak az a bibi, hogy te többet adsz, és kevesebbet kapsz. Ha házasok vagytok, érdemes lenne ügyvéd bevonásával vmiféle megoldást találni, mondjuk pl a te javadra bejegyzett haszonélvezeti joggal. Így ő marad a tulajdonos, de baj esetén neked is lesz jogod a lakásra. Ha gyereketek is lesz ez a kérdés még fontosabb lesz. Ad abszurdum lenne hova menned a gyerekkel, ha szétmennétek? Tudom ez kissé ridegen hangzik, de én már a saját családomban láttam hasonlót.
2011. szept. 29. 15:26
 14/21 anonim ***** válasza:
Nálunk is közös minden. Egy számlára megy az összes lóvé, rajta marad ami a számlákra kell, a többit levesszük. Abból gazdálkodunk. A házat is közösen vettük, mindkettőnk nevén van. Ő a FÉRJEM, természetes, hogy közös MINDEN.
2011. szept. 29. 15:31
 15/21 anonim ***** válasza:

14.39-es vagyok

Közösen vettük a lakást.

2011. szept. 29. 15:46
 16/21 anonim ***** válasza:
Egy szamla, ket kartya, oda megy minden, mindenki kolt, amire kell vagy szeretne, nagyobb kiadasnal egyeztetunk.
2011. szept. 29. 16:06
 17/21 anonim ***** válasza:
férjem fizetéséből megy a hitel(közös a lakás),az autóhitel(férjem nevén van, de közös)a heti nagybevásárlás,gyűjtögetés erre-arra.a gyed+családi a napi apróbb (kenyér,friss felvágott)dolgok,gyereknek ha kell valami,gyógyszertár stb.és ami marad (ebből a gyed+családiból) az az enyém.
2011. szept. 29. 16:57
 18/21 anonim ***** válasza:
albiban lakunk. Közös minden pénz. Az én fizum, gyesem, családi elmegy a rezsire, kb. 10-15 ezer ft marad, abból bevásárolok a DM-be, pelus, meg ami kell. Apa fizetéséből megy az autó hitel, és a havi kaja, meg ami kell. Ha van plusz azt megbeszéljük, hogy kell-e valami, ha nincs akkor arra költi amire akarja.
2011. szept. 29. 18:01
 19/21 anonim ***** válasza:
Mi azóta közös kasszán vagyunk, hogy összeköltöztünk. Pedig nálunk az a helyzet állt fen, hogy ház is, autó is már megismerkedésünk előtt is meg volt a férjemnek. Mindig is jobban keresett mint én, de soha semmi probléma nem volt ebből. Egy család vagyunk, mindketten hozzáférünk a számlához. Ami előtte volt saját számlám, azt arra használjuk, hogy ha megmarad egy kis pénz a hónapban (egyre ritkábban esik meg... :D), akkor azt erre rakjuk, hogy ha mondjuk tönkre megy valami (mosógép, tv, autó) akkor legyen miből pótolni, javítani.
2011. szept. 29. 19:35
 20/21 anonim ***** válasza:
Közös bankszámlák és a lakás is közös, meg a rajta lévő hitel is közös.
2011. szept. 29. 21:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!