Közös kasszán vagytok a férjetekkel?
Mi a párom fizetéséből adjuk fel a csekkeket, és csinálunk nagybevásárlást.
Én gyes+családin vagyok, ebből veszünk pelenkát meg a gyereknek dolgokat. (pl ruha, cipő)Meg a napi bevásárlást (pl zsemle, kenyér)
Valamennyi marad mindkettőnknek, de az 'zsebpénz'.
Közös kassza, közös lakás, közös hitel.
Gyakorlatban ez nálunk úgy megy, hogy az én gyedem, családi p. bankszámlára érkezik, innen vonják a közüzemi számlákat és a hitelt. Ez a pénz édeskevés mindenre, ezért a férjem fizujából (ő kp-ban kapja) befizetjük a hiányzó összeget, a maradék kb-ból havi egyszer megvesszük a pelenkát, babás dolgokat, tusfürdőt, mosóport, tisztítószereket, a maradékot betesszük egy dobozba, és onnan vesszük ki. Én hetente 15000 ft-ot szánok a háztarásra, ezt hét elején kiveszem, összeírom hogy mi lesz a heti menü, az alapján bevásárolunk, így első nap elmegy kb. 10000 ft, a maradékból meg naponta megveszem a tejet, kenyeret, felvágottat. A férjem hét elején magához vesz 20000 ft-ot ebből eltankol 13000 ft-ot (50 km-re ingázik nap mint nap) és a maradék az ő kajapénze (cigizik is). A heti háztartási pénzből intézek olyat ha pl kell ruha, gyógyszer, óvodai befizetés.
14.39-es vagyok
Közösen vettük a lakást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!