Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Közös kasszán vagytok a...

Közös kasszán vagytok a férjetekkel?

Figyelt kérdés
Tudom nem pont ehhez a témakörhöz tartozik, de gyerekes házaspárra voltam kíváncsi. Én elég speciális helyzetbe vagyok, mert a házba, melybe lakunk férjemnek már korábban megvolt és hitel van rajta, az ő összes fizetése rámegy, így az enyém marad.Mi a véleményetek a közös számláról?
2011. szept. 29. 14:27
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy gondolom,hogy ha az életemet megosztom a férjemmel/párommal,akkor az anyagiakat is megosztom,legyen az kiadás,vagy bevétel.
2011. szept. 29. 14:30
 2/21 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk egy számlánk van és arra megy minden pénz.Gyed+fizu+családi.Mindkettőnknek van a számlához hozzáférhetősége és kártyája.Minden kiadást ebből fizetünk.Férjem édesapjánál lakunk,de a ház fele tulajdonilag a férjemé.Kocsihitel van a férjem nevén és közösen fizetjük.
2011. szept. 29. 14:32
 3/21 anonim ***** válasza:
100%

Számomra elég fura, ha közös háztartásban élve nem közös az emberek által megkeresett pénz. Ismerek pedig jó pár ilyen házaspárt.

Nálunk a bankszámlánk nem közös ugyan, de mivel a számlák, a főzés, a mindennapi szükségletek költségeinek én vagyok a „teljhatalmú ura”, így nyilván minden számlához hozzáférek. A férjem meg néha csak pislog, mikor elmondom neki, hogy mennyibe kerül az élet. :)

2011. szept. 29. 14:35
 4/21 anonim ***** válasza:
100%
Teljes mértékben osztom az első válaszoló véleményét. Mi is közös kasszán vagyunk, az én gyedemből fizetjük a lakáshitelt, ebből marad kb 20E ft. A férjem fizujából pedig az autóhitelt, és a rezsit. Ami az övéből marad + az én maradék 20E-m megy a pénztárcámba. Ebből veszek kaját, mosóport, a gyereknek pelenkát és ruhákat, meg mindent, ami hó közben éppen szükséges. Együtt élünk, és egymásért. Tehát mindent megosztunk, így a mocskos anyagiakat is.
2011. szept. 29. 14:35
 5/21 anonim ***** válasza:
mióta összeköltöztünk a férjemmel azóta a közösbe megy minden.jobban mondva az én pénztárcámba,mert ő kp-be kapja mikor hazajön vagy a kezembe nyomja a fizuját,vagy egyből beleteszi a tárcámba.én meg elrendezem a többit.reggel mielött elmegy melóba vesz ki pénzt magának.az én gyesem kártyára megy.ált azt használjuk fel utoljára meg 1 csekket abból vonnak.egyébbként van egy bödönünk és abba szoktam beletenni a pénzt,nem szeretek sok pénzel futkosni.
2011. szept. 29. 14:36
 6/21 anonim ***** válasza:
100%

Mióta összeházasodtunk közös a kassza is. Egy számlára megy minden bejövő pénz és innen vonnak mindent, hitel, rezsi, megtakarítás stb és erről is vásárolunk.

Nálunk úgy van, hogy az én gyedemet plusz a családit viszi a bank, ez fedezi a hitelt, a férjem pénze marad minden másra. Soha nem volt ebből vita.

2011. szept. 29. 14:39
 7/21 anonim ***** válasza:

Közös kasszán mi is. De nálunk nem volt egyikünknek sem külön vagyona vagy bármije, amikor a kapcsolatba érkeztünk, és mindent együtt vettünk, kettőnk nevén van.

Azért ha már nagyobb vagyona van az egyik félnek, külön ingatlana, vagy hitele, amit fizet x éve, akkor lehet elgondolkoznék a közös kasszán... Akkor szimpibb lenne úgy, hogy legyen 3 számla, egy, amire minden hónapban betesznek fix összeget, amiből a közös élet költségei mennek, de legyen mindenkinek saját is, amiről a korábbi dolgait (hitlét vagy ingatlanjával kapcsolatos dolgokat) tudja finanszírozni.

2011. szept. 29. 14:44
 8/21 anonim ***** válasza:
100%
közös,igaz 2 számlánk van,mert még megismerkedésünk előtt mindkettőnknek volt,de mindenhez,mindenkinek hozzáférése van,hol az én számlámról megy a fizetés,hol az övéről.7 év alatt ebből sose volt,gond.
2011. szept. 29. 14:46
 9/21 anonim ***** válasza:
100%
Kozos szamlara megy a fizetesunk es mindkettonknek van hozza kartyaja. Ezenkivul van egy kulon megtakaritasos szamlank amire havonta utalunk. Ebbol nyaralni szoktunk vagy nagyobb dolgokat veszunk (pl ha elromlik a tv, mosogatogep, szekreny vagy agy kell, a gyereknek szobabutor, az autohoz valami kellek...). A kisfiamnak van megtakaritasos szamlaja amire szinten havonta utalunk. A tobbi penzt feleljuk, meg megy a hitelre.
2011. szept. 29. 14:52
 10/21 A kérdező kommentje:
A ház, amibe laktok azt is közösen vettétek?
2011. szept. 29. 14:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!