Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Közös kasszán vagytok a...

Közös kasszán vagytok a férjetekkel? A babának ki vesz meg a dolgokat?

Figyelt kérdés
2009. okt. 8. 09:24
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%
Mi igen. Egy bankszámlánk van. Mindenünk közös.
2009. okt. 8. 09:27
 2/21 anonim ***** válasza:
100%
Igen. Általában én vásárolok, de nem kell elszámolnom a pénzzel sem és azzal sem, hogy mit vettem.
2009. okt. 8. 09:29
 3/21 anonim ***** válasza:
78%
Nekünk külön bankszámlánk volt mindig is, most is így van. A gyereknek felváltva veszünk mindent, de nem úgy kell elképelni, hogy most én, most te.. :) Amelyikünknél épp több pénz van, vagy amelyikünk hamarabb előhúzza a bankkártyáját. Tizenöt éve vagyunk együtt, ebből még sose volt semmi probléma, és mindig igy volt. A nagyobb dolgokat (babakocsi, bababútor, stb) én vettem meg, de csak azért, mert én akartam kiválasztani :)
2009. okt. 8. 09:29
 4/21 anonim ***** válasza:
100%
Természetesen igen, mindkettőnk nevén van bankszámla, amihez mindkettőnknek teljes hozzáférése és kártyája van, esetleges, mikor melyikről és melyikünk fizet, teljesen mindegy, minden közös. Ezért vagyunk házastársak.
2009. okt. 8. 09:30
 5/21 anonim ***** válasza:

Külön kassza, bár van egy közös számlánk amiről a rezsi megy. Ide minden hónapban átrakunk annyi pénzt, hogy elég legyen. És van a gyerekeknek számlája, ahová minden hónapban berakunk pénzt nekik iskolára, lakásra, kocsira.

Vásárlást az fizeti aki éppen vásárol, vagy ha mindketten megyünk, akkor aki éppen akarja, ha nagyobb dolgot veszünk, akkor néha ő, néha én. Így van 20 éve, soha nem volt belőle gond, bár soha nem számoltunk utána, de hosszú távon nagyjából kiegyenlítődik a dolog.

2009. okt. 8. 09:31
 6/21 anonim ***** válasza:

Közös kasszán vagyunk.

Ő leadja a fizetését, egy kevés pénzt magánál tart, a többivel én gazdálkodok.

Mivel én vagyok itthon, én vásárolok be, fizetem a csekkeket,... Úgyis én tudom, hogy mi kell a gyereknek, a háztartásba! Én főzök, takarítok, még a cigijét is általában én veszem! Ő ugyan honnan tudná, hogy mi kell? Eszik, alszik, dolgozik, játszik a gyerekkel, haverozik, pihen,... Fogalma sincs, hogy hogyan működnek a dolgok itthon, de nem is érdekli túlzottan! Még azt is én figyelgetem, hogy van-e dezodorja, tusfürdője, hajzseléje,... Neki csak az a lényeg, ha odanyúl a polcra, legyen ott.

A nagyobb volumenű dolgokról közösen döntünk, pl. hűtő vásárlása.

Karácsonyi ajándékoknál is úgy működik, hogy én kitalálom, megkérdezem, ő rábólint vagy javasol vmi mást, én megveszem, becsomagolom, ráírjuk mindkettőnk (most már mindhármunk) nevét, és közösen átadjuk.

Ez így működik.

A szüleimnél is bevált, már 33 éve élnek együtt, közös kasszán.

2009. okt. 8. 09:56
 7/21 anonim ***** válasza:
Külön kassza.Mindenkinek van saját bankszámlája.Mi megbeszéltük,hogy ki mit fizet arányosan a fizetéséhez képest.A babának én veszem a dolgokat,gyűjteni közösen gyűjtünk.Természetesen ha elmegyünk valahová(mozi,színház stb)akkor a párom fizet.Nincs kisarkítva a dolog,rugalmasan kezeljük a dolgokat.
2009. okt. 8. 10:04
 8/21 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok.Nálatok hogy van?Probléma lett?
2009. okt. 8. 10:07
 9/21 anonim ***** válasza:
nálunk közös kassza, közös pénz, közös élet. mi így gondoljuk. mind a ketten vásárolunk. nagyobb dolgokat megbeszélünk.
2009. okt. 8. 10:14
 10/21 anonim ***** válasza:
100%
Egy kassza, egy bankszámla, nagyjából megegyező összeget keresünk egy hónapban. Kártyára vásárolok mindig! Soha nincs ebből gond. Egy darabig írtuk, hogy ki mikor mire költött, de semmi értelme elmegy a pénz úgyis.A picurkánk közös, így a kiadás is közös, viszont minden dolgot rám bízott, hogy mit veszek. Mielőtt megvettem volna persze megmutattam, hogy tetszik-e neki is.
2009. okt. 8. 10:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!