Nallunk harom szamla van. Egy kozos meg mindenkinek a sjatja. En a fizetesem felet minden honapba a kozos szamlara utalom es a ferjem ugyszinten. A kozos szamlarol kifizetjuk a rezsit, tankoljuk a kocsit es ha kell nagyobb dolog (pl huto, tv stb) akkor azt szitnen ebbol vesszuk meg. A babanak a dolgait is ebbol vasaroltuk es kozosen dontottuk el mi kell. 8 eve vagyunk egyutt es szep kis osszeg osszegyult ezen a szamlan. Igy a fizetesem fele megmarad nekem ruhazkodni, noi cuccokra es ugyszinten a ferjemnek is. A kozos szamlankat csak a csaladi dolgokra es haztartasra hasznlajuk es a babara a sajatunkat meg magunkra, nyaralasra, mozira stb.
2009. okt. 8. 10:31
12/21 anonim válasza:
Közös kasszán vagyunk, de én rendezek mindent nem a férjem. Nem kérdi sosem mit vettem /akár neki akár magamnak akár a babánknak/, örül ha van valami új dolog, persze ha kell neki szerszám /nagy bütykölős/ akkor szól hogy ezt szeretné megvenni mert éppen nincs pénze. DE ha van akkor megveszi magának.
2009. okt. 8. 10:34
13/21 A kérdező kommentje:
nálunk egy számla, én veszek ki havonta a pénzt, amiből gazdálkodunk.
Csekket fizetek, vásárolok, stb.
2009. okt. 8. 10:35
14/21 anonim válasza:
Mi is gondolkodtunk egy 3. bankszámlán, de nekem még mindig furi, hogy ha egyenlő részben tennénk be x összeget, nekem kevesebb maradna a fizetésemből, az meg már milyen, sokáig voltam önálló, biztos azért látom így.
2009. okt. 8. 12:09
15/21 anonim válasza:
Nekünk külön számlánk van, mikor megismerkedtünk, mindkettőnk elvált, és mindkettőnknek van egy gyereke az első házasságból. Mikor megesküdtünk, azután sem volt másképp. A kis közös lányunknak én veszek meg mindent, hol az enyémből, hol az övéből.
Az én fizetésemből megy a lakáshitel, a lakásbiztosítás, és a csekkek fele, + egy nagy bevásárlás.
A többi az övéből.
2009. okt. 8. 12:18
16/21 anonim válasza:
10:04-es vagyok.Nálunk is hasonló a fizetési felállás mint az utolsó válaszolónál.
Amikor dolgoztam akkor úgy volt,hogy a ház hitelét én fizettem (55e) és a kisebb vásárlásokat és természetesen a magam dolgait.A párom fizette(fizeti)a rezsit és a kocsihitelt +az egyszeri nagybevásárlást.Gyűjteni úgy gyűjtünk,hogy megbeszéljük ki mennyit ad a borítékba természetesen arányosan,mert a párom majdnem a dupláját keresi mint én.Tankolni vegyesen szoktunk.
Most,hogy itthon vagyok az 1 éves kislányunkkal,annyi változott,hogy a kaját csak ő veszi én meg a gyerkőcnek ami kell és nem tudunk gyűjteni.Tehát én fizetem a hitelt és költök a gyerkőcre.
2009. okt. 8. 12:50
17/21 anonim válasza:
Közös kasszán vagyunk, 13 éve. Az én GYES-emből fizetjük be a csekkeket, a férjem fizetéséből pedig intézzük a bevásárlásokat, többnyire Ő vásárol be. 3 gyerekünk van.
2009. okt. 8. 12:54
18/21 anonim válasza:
Ja,nekem is furcsa lenne a közös számla.
Nehezen "kérek" pénzt a páromtól,pedig tudom,hogy őt egyáltalán nem zavarja.Sőt,ha veszek magamnak valamit és elkezdek "magyarázkodni"(le volt árazva,csak xy-ba került)rám is szól,hogy ne tegyem.
Én is egyedül laktam a saját lakásomban és tök önálló vagyok,ráadásul engem anyukám még arra is nevelt,hogy álljak meg a magam lábán.
2009. okt. 8. 12:55
19/21 anonim válasza:
Közben jött egy hozzászólás.
2009. okt. 8. 12:56
20/21 anonim válasza:
nálunk a közös kassza nem azt jelenti, hogy a férjem fizetéséből "ezt" vesszük az én gyedemből pedig"azt". van, hogy ő veszi át a gyedemet és elmegy bevásárolni abból, nem kéri a pénz, mert mindenünk közös. közös a számlánk. na van egy a kislányunknak, minden hónapban arra utaljuk a családi pótlékot és hhoz nem nyúlunk.fizetése számlára megy, a gyedet postás hozza. nagybevásárlásnál kártyával, kicsinél kézpénzzel fizetünk.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!