Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Közös kasszán vagytok a...

Közös kasszán vagytok a férjetekkel? A babának ki vesz meg a dolgokat?

Figyelt kérdés
2009. okt. 8. 09:24
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:

Közös kassza. Mindkettőnknek van számlája, mert a fizu a saját névre jön, és mindkét számláról megy hitel. Mindkét számlához társtulaj, társkártya. Az én számlámat neveztük ki közösnek, amint megjön a fizu mindkettőnknek, én kiszámolom a köv. havi hitelt, amit otthagyunk a párom számláján, a többi jön át a közösre, illetve a kb. rezsit is elkülönítjük. Így ami van az "én" számlámon, ami közös, azt tudjuk a hónapban költeni. Így legalább látjuk mennyit költhetünk még, illetve ebből rakunk félre.

Mindent innen vásárolunk, babacuccokat is beleértve.

Mióta összeházasodtunk van ez így, és egy rossz szó nem volt még, bár nem is vagyunk nagyon pénzszórósak. Ha van, költjük, ha nincs, spórolunk.

Eleinte úgy gondoltam, hogy majd mindketten a fizu x%-át megtartja magának az olyan dolgokra pl. ha megbolondulnék és egy nercbundát szeretnék magamnak, vagy a párom valami agyament dolgot, aminek szerintem nincs értelme. De rájöttem, hogy nincsenek ilyen igényeink, ha meg vannak is, akkor is tudjuk a közös pénzből venni, mert "kiegyenlítődnek az erőviszonyok". Nincs irígykedés, minden közös, és így nincs az, hogy most vásárolj te, mert nekem elfogyott a pénzem.... vagy fordítva.

2009. okt. 8. 13:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!