Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Csak én vagyok ilyen pánikolós...

Csak én vagyok ilyen pánikolós? Élet az ilyen?

Figyelt kérdés
A kicsi fiam még csak fél éves, a lányom három lesz és már most azon agyalok, hogyan is fogom megoldani, hogy mikor vissza kell mennem dolgozni, akkor az egyiket bölcsibe kell vinni, a másikat oviba és mindketten dolgozni fogunk a férjemmel 8-16-ig. Öt óráig lehet minden oviból elvinni a gyerkőcöt,utána tudunk majd csak bevásárolni menni és haza, majd a tennivalók. Tudtok minden nap főzni, takarítani, mostni, vasalni, stb.? Tudom, hogy mindenki ezt csinálja, de én nem akarom! Ez élet? Mókuskerék! Monoton az egész...hogy barátkoztatok meg ezzel és hogyan kell ezt jól csinálni? Vagy mit lehet helyette csinálni, hogy ne kelljen így élni?
2009. ápr. 27. 13:42
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
85%
Ha valaki erre tudja a választ, azt én is szívesen venném...
2009. ápr. 27. 13:44
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Én nem vagyok bölcsi-párti!Persze nálunk adva vannak a nagyik akik ha vissza kellene mennem dolgozni akkor vállalják a kicsit!A nagyobb már ovis,vele minden rendben!A gond nekem az lenne,hogy nem szívesen ébreszteném őket 6-kor!Borzasztó így is néha az indulás!Persze most lehet,hogy sikerült a 3. babánk,akkor helyzet meg lenne oldva!De itt pl.már most sincs hely a bölcsiben!Hát nehéz helyzet az biztos!
2009. ápr. 27. 13:52
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk az volt a "megoldás",hogy a párom besegít,így több időt tudunk együtt tölteni.Ugyanakkor van,hogy elhalasztunk egy adag ruha kimosását és máris több az időnk.Én úgy vagyok vele,hogy a családom fontosabb és a lakás van értünk nem mi a lakásért.Megszoktam,hogy nem naponta porszívózok csak 2-3 naponta,(jobban vigyáz mindenki a rendre,így ez nem azt jelenti,hogy kosz van)megesszük a másnap is ugyanazt a kaját,tévézés helyett játszunk a gyerekekkel.

Higgyétek el bele lehet jönni.És fel sem tűnik az egész.

2009. ápr. 27. 13:57
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
még te szerencsés is vagy hogy a késö délutánodat és az estéded eggyüt töltheted a családdal mi sajna nem vagyunk ilyen szerencsések én 16 orázom a munkahelyen vendéglátoiparban dolgozom a férjem pedig 10 orát huz le naponta igy nagyon keveset vagyunk eggyüt ugyhogy én még irigykedek is rád:(
2009. ápr. 27. 15:05
 5/12 A kérdező kommentje:

még 3. gyereket is szeretnék szülni:)

A 16 óra mellett hogyan lehet gyereket nevelni?

Nyilván van sok olyan, aki nálam rosszabb helyzetben nevel gyereket, de én arra lennék kiváncsi, hogy aki ilyen helyzetben van, mint amit fent leírtam, az hogy csinálja? Boldog? Mivel dobja fel a hétköznapokat? És akinek három különböző korú gyereke van, az hogy csinálja? Mi a menet? Szereti csinálni? Szétszakad?

2009. ápr. 27. 15:39
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Talán nem kellene ennyire torni az agyad mert a végén még begolyózol ido elott! Az ido megold mindent.NE ijesszenek meg a mindennapok egyhangúságai mert nem lesz az két vagy három apróság mellett!Igen egy kicsit fáradt leszel,de a hétvégeken majd bepótolsz mindent.ès figyelj a boldogsághoz elég az hogy ránézz a két gyonyoru gyermekedre! EGÈSZSÈGESEK!!! Kell ettol nagyobb boldogság?Azt tanácsolom hogy rugalmasan.A párod is bisztosan segíteni fog,meg fogjátkugyesen oldani!!! Egy 4 gyermekes anya.
2009. ápr. 28. 01:35
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Szia!Minden kezdet nehéz,de szerintem a rutin elintézi Neked a gondod nagyobb részét.Miután beleszoktál az új helyzetbe rá fogsz jönni tulajdonképpen mennyi szabadidőd maradt még!!Az ételt odateszed és az fő magának.A gép kimos helyetted,a takarítás gyorsan megvan (lévén,hogy nem vagytok otthon így sokat nem koszoltok)azonkívül a gyerkőcök imádják ha FONTOSNAK érezhetik magukat (mint minden ember persze)és ha megkéred őket,hogy segítsenek pakolni,mert csak ők tudnak olyan készségesek lesznek,hogy magad is meglepődsz.Néha csinálhatsz olyat is,hogy nagyobb adagot főzöl egy nehezebb ételből így másnap nem kell főzni,helyette mondjuk vasalhatsz stb.Szervezés kérdése amit addig úgysem tudsz meg amíg nem tartasz ott,de hidd el gyorsan belejössz és ha megvan a rutin minden megy mint a karikacsapás.
2009. ápr. 28. 05:15
 8/12 A kérdező kommentje:
A két utsó választ nagyon köszi!
2009. ápr. 28. 12:33
 9/12 anonim ***** válasza:

Hát nincs még gyerekem,így csak a saját és anyum dolgait tudom neked leírni,remélem nem baj.

Egyedüli gyerek vagyok,ennyiben másabb a szitu,a lényeg,hogy apám külföldön dolgozott tök egyedül voltunk,bár igaz a nagyik mindig ott voltak,de nem vettük őket igénybe.Kertvárosban éltünk,apám ragaszkodott a háziállítokhoz,disznó-csirke,nos szegény anyum,hajnali 5kor kelt,megetette az állatokat,felöltözött,engem 6kor kiszedett az ágyból,7kor irány a busz.Ő asszisztens volt egy orvos mellett nem messze az ovitól,így 4kor beért hozzám,majd haza.Fél 5re hazaértünk,ő megvacsoráztatott,majd megetette az állatokat,megcsinálta a kertet,majd főzött mosott takarított.Ezt azért jó pár évig csinálta.Nem mondom,hogy olyan hú de nagyon jól volt,de bírta.Úgyhogy az ő élete még szorosabb volt mint a tiéd.A hátrány,hogy olyan sokat nem tudott velem foglalkozni mint igényeltem volna,de ez már másik téma

2009. ápr. 28. 12:39
 10/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm az utolsó válaszolónak, mert a lényeget írtad! A gyerek szemszögéből a legfontosabb ez az egész. Ha egy szülő kiég a munkahelyén, már rohanással ébred, rohan az oviba, bölcsibe, suliba, rohan bevásárolni, rohan haza, akkor mi marad a szülőkből a gyereknek?
2009. ápr. 28. 13:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!