Ha olyan a munkahelyem, hogy 9-től 1/2 6-ig kell dolgozni és utána még egy óra, amíg hazaérek, akkor ez milyen élet lesz, hogyan lesz időm a gyerkőcre és a háztartásra?
Szia! Mindenképpen nehéz kérdés, nagyon jól át kell gondolni. A példád eléggé hasonló az enyémhez. Az én anyukám messze lakik, anyósomék pedig közölték, hogy rájuk ne számítsak. A férjem az, akire számíthatok, de neki is dolgoznia kell.
Nem tudom, van-e lehetöséged arra, hogy félnapos állásban dolgozz! Persze anyagi szempontból is mérlegelni kell. Nálam hosszas és többszöri beszélgetés után beleegyezett a fönököm. Nem mondom, hogy nagyon egyszerü. Reggel rohanás az oviba, aztán a munkába, s délben újra az oviba. Elég stresszes, mi aug. óta csináljuk, úgy hogy közben újra terhes vagyok. Mivel otthon ebédelünk elözö este fözök. Szerencsére ismerek pár mamit (szintén ovis picurral), akik segítenek (pl. elhozzák a kisfiam, ha esetleg nem érek idöben oda).
A kisfiammal délutánonként sokat foglalkozom (mint eddig is), hogy ne érezze olyan nagyon a hiányomat. És hetente elviszem egyszer úszni és tornázni, mint ahogy eddig is. A háztartás, na igen, általában hétvégén takarítunk, a férjem sokat segít. De a gyermek fontosabb!
Szóval le kell ülni, át kell gondolni az egészet , jól meg kell szervezni. Lehet a te ismerettségi körödben is találsz segítséget. Ha egész napra mégy vissza, akkor különösen fontos ez! S gondolj arra, hogy el fog tartani pár hétig míg minden a rendes kerékvágásba zökken. Amit még tanácsolok, próbáld beadni a gyermeked pár héttel hamarabb az oviba, mielött munkába állsz. Ez nálunk sokat segített.
Utolsó hozzászólónak. Magyarországon gyerek mellett elhelyezkedni nagyon, nagyon, nagyon nehéz. Pláne ha nincs segítsége az embernek.
A kérdezőnek. Sajnos ez a mai Magyarország.
Esetleg próbálj meg elmenni vmi 20 órás, vagy hétvégi munkavégzésre amíg a gyerek nagyobb nem lesz. Mondjuk pénztárosnak. Tudom nem egy álommunka, de a gyerekért muszáj áldozni sokat. Aztán majd ha nagyobb lesz akkor azért talán kicsit jobban megérti, vagy esetleg addig találsz jobb időbeosztású állást. Csak nézd, nézd, nézd és ne hagyd abba soha az álláskeresést, még ha van akkor se. Hátha lesz jobb. De átmeneti megoldásnak megteszi.
Persze az anyagi helyzetetek nem biztos hogy megengedi hogy ne 8 órába dolgozz, akkor sajnos nem tudom. Szavaidból úgy veszem ki hogy még nem vagy benne, csak leszel ebben. Esetleg ha a régi munkahelyeden lennél így akkor mielőtt még visszamennél keress mást és folyamatosan keress. Ha esetleg sikerül más helyre, akkor pedig felmondasz a réginél és mész az új helyre.
Vagy esetleg még egy gyereket vállalsz ha szeretnél még amúgy is és belefér az anyagi és egyéb dolgaitokba. Persze ez sem végleges megoldás, de egy darabig jó.
Sajnos sokan vállalnak mégegy gyereket inkább, mert nem tudnak visszamenni dolgozni. Persze amúgy is szerettek volna csak így előbb megteszik, hátha majd eltelik egy két év és könnyebb lesz, vagy történik vmi csoda.
Nagyon nagyon nehéz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!