Milyen ruhában külditek a gyereket az oviba?
Szia! Mivel a fiam folyton a földön kúszik-mászik, térdel stb. olyan ruhát adok rá az oviba, amit nem sajnálok, akár melegítőt, akár kopott térdű nadrágot. Nem vagyok sznob, de eleinte utáltam a melegítőket (felnőtteken most is csak sportoláshoz tartom ízléses viseletnek), de aztán rájöttem, hogy ha nem akarok hetente új nadrágot venni, azt is lehet adni a gyerekre. Sőt, nem egy foltozott térdű nadrágja is van.
Járnak gyerekek nagyon „márkás” cuccokban is az óvodánkba, talán ők nem annyira kúszós-mászós típusok, nem tudom, de szerintem az a lényeg, hogy jól tudjon benne mozogni, és én se kapjak szívszélhűdést, ha már megint kiszakad. :)
Persze nyilván könnyebb egy fiúval, mint egy lánnyal, aki esetleg kisírja magának a csillámos harisnyát. :)
Hát az biztos hogy gyerekfüggő is a kérdés:)) pl. a fiam tudom hogy nem marad meg egy helyben, irtó nagy mozgásigényű csúszik mászik bohóckodik, eszembe sincs elvárni tőle hogy még a ruhájára is vigyázzon, örülök ha szót fogad :))
A lányom viszont nyugis csaj, ő már 3 évesen se mászik négykézláb a földön az udvaron pl.Szóval őt inkább öltöztetem csinosabba vagy amit mondjuk sajnálnék ha kilyukadna.
Minden választ nagyon köszönök!
Elég eltérőek. Nálunk is ezt látom a csoportban, van, aki csini nagdrág-kising, más meg melegítő-póló szettben van.
Én azt gondolom, a kényelem az első! Próbálok kényelmesebb, gumis derekú vászonnacikat találni, polóval, pulcsival. De őszíntén szólva én küldeném melegítőben is (mégiscsak az a legkényelmesebb), és pont azért nem teszem, mert nem szeretném, ha lenéznék emiatt. Itt is elhangzott, hogy így az "egyszerűbb" családok öltöznek. Sajnálatosnak tartom, mert ugyebár nem a ruha teszi az embert...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!