Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Milyen ruhában külditek a...

Milyen ruhában külditek a gyereket az oviba?

Figyelt kérdés
Direkt szép cuccban, vagy direkt játszósban, amit nem sajnálsz?
2011. szept. 28. 13:36
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

Szia! Mivel a fiam folyton a földön kúszik-mászik, térdel stb. olyan ruhát adok rá az oviba, amit nem sajnálok, akár melegítőt, akár kopott térdű nadrágot. Nem vagyok sznob, de eleinte utáltam a melegítőket (felnőtteken most is csak sportoláshoz tartom ízléses viseletnek), de aztán rájöttem, hogy ha nem akarok hetente új nadrágot venni, azt is lehet adni a gyerekre. Sőt, nem egy foltozott térdű nadrágja is van.

Járnak gyerekek nagyon „márkás” cuccokban is az óvodánkba, talán ők nem annyira kúszós-mászós típusok, nem tudom, de szerintem az a lényeg, hogy jól tudjon benne mozogni, és én se kapjak szívszélhűdést, ha már megint kiszakad. :)

Persze nyilván könnyebb egy fiúval, mint egy lánnyal, aki esetleg kisírja magának a csillámos harisnyát. :)

2011. szept. 28. 16:02
 22/27 anonim ***** válasza:

Hát az biztos hogy gyerekfüggő is a kérdés:)) pl. a fiam tudom hogy nem marad meg egy helyben, irtó nagy mozgásigényű csúszik mászik bohóckodik, eszembe sincs elvárni tőle hogy még a ruhájára is vigyázzon, örülök ha szót fogad :))

A lányom viszont nyugis csaj, ő már 3 évesen se mászik négykézláb a földön az udvaron pl.Szóval őt inkább öltöztetem csinosabba vagy amit mondjuk sajnálnék ha kilyukadna.

2011. szept. 28. 16:07
 23/27 anonim ***** válasza:
Mikor hogy. Van melegítője, van farmerja, sok szoknyája, kötényruhák, leggingsek, sok-sok csini cucc, amit úgy turizok általában, ezért nem is féltem. Én még soha nem mondtam neki, hogy vigyázzon a ruhájára. Múltkor is beletört a fű az "új" farmerjába, nagy kaland, ha nem jön ki, akkor jó lesz a dédihez, udvari ruhának, meg lehet mire újra fel kellene venni akkorra ki is növi.
2011. szept. 28. 16:08
 24/27 A kérdező kommentje:

Minden választ nagyon köszönök!

Elég eltérőek. Nálunk is ezt látom a csoportban, van, aki csini nagdrág-kising, más meg melegítő-póló szettben van.

Én azt gondolom, a kényelem az első! Próbálok kényelmesebb, gumis derekú vászonnacikat találni, polóval, pulcsival. De őszíntén szólva én küldeném melegítőben is (mégiscsak az a legkényelmesebb), és pont azért nem teszem, mert nem szeretném, ha lenéznék emiatt. Itt is elhangzott, hogy így az "egyszerűbb" családok öltöznek. Sajnálatosnak tartom, mert ugyebár nem a ruha teszi az embert...

2011. szept. 28. 20:47
 25/27 anonim ***** válasza:
100%
Sznobéknál ciki a melegítő, ill. újgazdag látszatéknál... Én sem szeretek itthon lenni kiszoknyában, csini toppocskában, ami kisebb vagyon volt, mert sajnálnám, ha főzésnél, vagy mondjuk a kád sikáláskor összefoltoznám, és a fő ok, hogy ráadásul kényelmetlen. A gyereknek az a dolga, hogy játsszon, és ezt igazán kényelmes ruciban lehet. Nekem még nem ovis a fiam, majd csak jövőre, de magasról tenni fogok azokra, akik emiatt megszólnak. Én bizony kényelmes melegítőt adok majd rá, nem szakadtat, kopottat, de igenis kényelmeset. És nem azért mert sajnálnám, ha kilyukadna a farmerja, hanem mert kényelmetlen egész nap abban lenni. Iskolába, meg a munkahelyén hord majd elég kényelmetlen, de csini ruhát... Sok melegítő szebb, mint egy két vászonnadrág, meg farmer. Olyan sok szép együttest lehet kapni. És most nem a 10ezres adidasra gondolok. Mert nyilván az nem oviba, vagy bölcsibe való. Sok szép ruhánk van, de ennek ellenére nem fordult még elő, hogy ne engedjek meg egy spontán játszóterezést, mert jaj, piszkos lesz a kis ruhád...
2011. szept. 28. 22:18
 26/27 anonim ***** válasza:
Én lesz@rnám, hogy más mit gondol, gondolja azt, hogy topisak vagyunk az új melegítőben és a csini tunikában vagy pólóban. Engem nem nagyon érdekel. Ő meg húzza a gyerekére a csini rucikat amit drága pénzért vett, aztán bosszankodjon otthon, hogy elszakadt, leette a gyerek paradicsommal és dobhatja a kukába vagy teheti fel árulni 1 Ft-ért az aukciós oldalra. Senkit nem támadok, amiért csinosan, elegánsan öltözteti fel a gyerekét, fenti kommentem csakis azon anyukáknak szól, akik "megszólják" a melegítőben lévő gyerekeket és szülőket.
2011. szept. 29. 08:46
 27/27 anonim ***** válasza:
100%
miért nem mindegy, melyik gyerek miben jár? én nem szólok meg soha egyetlen gyereket sem, mert tudom, hogy az emberek különbözőek, másak az elképzeléseik, igényeik, anyagi lehetőségeik, meggyőződéseik. akkor se, ha szakadt vagy foltos a gyerek ruhája, hisz mittudomén, talán nem telik másikra vagy épp nagymosás van otthon. meg nem is érdekel. nincs elég baja az ilyen szülőnek, aki más ruhájával van elfoglalva. éppen ezért engem más véleménye se érdekel az én a gyerekem ruháiról. aki más gyerekét megszólja a ruhája miatt, azzal már elég komoly agyi problémák vannak.
2011. szept. 29. 13:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!