Hogyan vészeljük át ezt a nehéz időszakot?
Figyelt kérdés
Nem szeretném, hogy a kapcsolatunk lássa kárát. Arról van szó, hogy van egy 3,5 éves kislányunk. Amióta ovi van, azóta nagyon dacos lett (előtte is voltunk már dackorszakban, de az nem volt ilyen durva). Minden reggelünk, délutánunk, estén vitával, veszekedéssel telik a férjemmel, mert nem egyformán nevelünk. Ő sokkal engedékenyebb, én sokkal szigorúbb vagyok. Az én hibám (elismerem) az, hogy azonnal ugrok minden sz@rra. Viszont idegbajt kapok attól, hogy a férjem mindenben megcsinálja vele azt, amit szeretne, csak hogy ne hisztizzen és hogy időben el tudjunk indulni, vagy ne félmeztelenül ordítson a szoba közepén, nehogy megfázzon. Hiába mondom neki, hogy ezzel azt érjük el, hogy a gyerek csakazértis ordít, hisztizik és mindig elő fogja venni ezt a "fegyverét" ha el akar érni valamit. Ráadásul ezek miatt a dolgok miatt nem is engedi a gyerek, hogy bármit csináljak vele, öltöztessem, enni adjak neki, sőt ma apával akart volna oviba menni, de ez nem volt lehetséges, ezért velem volt kénytelen elindulni, fél útig üvöltve, hogy apa. Ez a lelkemnek borzasztóan rosszat tesz. Mit csináljunk, kihez forduljunk, szerintetek hogy kössünk kompromisszumot? Nagyon szeretem a férjemet, mindent megtesz a családért, nagyon lelkiismeretes és jó ember, de ez a dolog félek, felőröl minket. Köszönöm a válaszokat.2011. szept. 28. 13:29
11/13 A kérdező kommentje:
Kiemelem a kérdésem, mert sajnos azóta is rendszeresen előfordul az, hogy amikor én próbálnék nem törődni a hisztivel vagy büntetni, akkor a férjem jön és vigasztalja a gyereket. Hogyan tudnám megértetni vele, aki egyébként értelmes ember, hogy ez így nem jó? Ma éppen az volt a válasz, most beteg a gyerek, ne sírjon negyed órát. Nálam ez nem így működik. Megint jön a hétvége és már előre ideges leszek, hogy ismét nem értünk egyet a nevelésben. :(
2011. okt. 21. 20:58
12/13 anonim válasza:
Most olvastalak először. Segíteni nem tudok, de mintha én írtam volna szóról szóra minden szavadat. Nekünk 4 éves, fiú. Hiába a sok beszélgetés apával, nem sikerül közös nevezőre jutnunk és sajnos egyre többzsör kerül szóba a válás köztünk. Igen, ezért, ez juttatott idáig, hogy gyökeresen különbözik a nevelési elvünk. Ő nem bírja a hisztit hallgatni, én meg nem bírok nem következetes lenni. Remélem nektek lesz valami más megoldás.
13/13 A kérdező kommentje:
Hát remélem hogy nálunk nem fajul válásig a dolog, mert egyébként nagyon szeretjük egymást és nagyon jó apa és férj. Csak ebben valahogy nem tudom meggyőzni. Ő sem engem, hogy esetleg én csinálnám rosszul (bár nekem meggyőződésem, hogy nem én csinálom rosszul). Én is akarok változni, mert amit írtam, hogy nagyon türelmetlen tudok lenni, ez tény, tudom és elismerem és hajlok a változásra. De abban úgy gondolom igazam van, hogy nem kéne hagyni a fejünkre nőni a gyereket. Köszi a választ.
2011. okt. 24. 13:18
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!