Biztassatok egy picit! Akiknek a gyereke visszahúzódó, az is talál magának barátot az oviban?
A legfontosabb, hogy a pici ne érezze, hogy Neked ez gondot jelent!!!! Ráerősít az alaptermészetére, és csak jobban fog aggódni miatta a végén komplexus lesz. Fogadd el, hogy ilyen félénkebb, visszahúzódó a kislányod, és ne erőltesd rá, hogy megváltozzon szerintem. Lesznek barátai, ha nem fog azon görcsölni, hogy legyenek barátai! Adj neki időt! Meg fogja találni a helyét, mindig van 1-2 hasonló gondolkodású egy közösségben, mint mi. Egymásra fognak találni. Szerintem előtte nem érdemes erről beszélni, szerintem nem kellene kérdezgetni, az óvónénivel kellene beszélni, de csak akkor, ha megbízol benne, hogy diszkréten tudja kezelni a helyzetet, és nem "szégyeníti" meg más előtt e miatt.
Csak arra kérni, hogy figyeljen oda rá, ha lehetőséget lát bevonni a másik gyerekkel a játékba, akkor észrevétlenül segítsen.
Rendben lesz a kislányod, ne félj!
"legfontosabb, hogy a pici ne érezze, hogy Neked ez gondot jelent!!!! Ráerősít az alaptermészetére, és csak jobban fog aggódni miatta a végén komplexus lesz."
Maximálisan egyetértek ezzel!
Az én gyerkőcöm ugyanilyen, csak fiú.Ugyanezt csinálja, csak ő eddig egész nap ült egy széken, ma volt a 3. nap, hogy egyáltalán felállt egyre hosszabb időkre és játszott.
Miután kitalálta, hogy ő inkább ücsörögni szeretne, többször próbáltam meggyőzni, hogy ez butaság, de azóta játszik többet, mióta nem firtatom ezt a kérdést és ha mondja, hogy ő csak ülni szeretne, akkor azt válaszolom, hogy jól van, üljél csak :)
Szerintem aggodalomra nincs okod (egy-egy negatív dolog önmagában nem okoz gondot, csak esetleg, ha több tünet párosul, pl. nem barátkozik és elmarad a fejlődésben is). az óvoda (ha nem járt bölcsibe) egy új és teljesen más környezet, amit van akinek több idő megszokni, mint másnak. Minden gyerek más és más, ez így jó. Szerintem próbálj kommunikálgatni az óvónénivel, ő azért (is) van, hogy veled lekommunikálja a nap történéseit. Persze a bizalom fokozatosan alakul ki, de valahol el kell kezdeni és abban neked is szerepet kell vállalni.
Ha van rá módod óvodán kívül is próbáld szocializálni a gyerkőcöd. Vidd játszótérre, játszóházba, vagy ami adódik.
És főképp: nyugi. :)
Minden jót kívánok: 23N egy kezdő óvónéni
Köszönöm Nektek is.
Igen, járt bölcsibe, igaz a betegségek miatt nem volt igazán alkalma teljesen beszokni (egész télen nem járt). Fejlődésben nincs elmaradva, teljesen kortársainak megfelelő fejlettségű a kislányom. Tegnap anyukám volt érte az oviban és azt mondták, talán kezd kicsit feloldódni. Mondta anyu, hogy most nem ült a padon, hanem csúszdázott, sőt még a földre is lefeküdt "úszni". :) Türelmes leszek vele, nem nyaggatom ezekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!