Érdemes egy visszahúzódó, félénk, szelid gyereket mielőbb közösségbe adni? Előnyére válhat a bölcsi vagy ovi, segíthet a félénkségén vagy ront inkább rajta?
szia!
Nem érdemes!!Tapasztalat!Sokat ront rajta. Később érnek, kell nekik még idő, 1 év is nagyon sokat számít.
Én fokozatosan szoktattam társasághoz, mert tudtam, h 2 évesen bölcsis lesz.
Egy kisfiúval és az anyukájával összejártunk, aztán még eggyel, még eggyel.
Nem lett bandavezér típus, de már kifejezetten szereti a társaságot, és nagyon könnyen beszokott a bölcsibe. Mire eljutottunk ide, már kifejezetten szüksége volt a társaságra.
Kb. 1 évesen kezdtem el, és 21 hósan került végül bölcsibe.
Azt, hogy bölcsibe add, csak azért, hogy szokja a társaságot, nagyon nem ajánlanám!
Az én 2 éves kisfiam is visszahúzódó, bátortalan volt. Nekem is mondták, adjam be bölcsibe, ott majd "szocializálódik". De nem gondolom, hogy jót tenne neki, őt még egyszerűen nem érdeklik a kortársai. Ilyen típus, neki még leginkább én kellek. Sok babás barátnőm van, tehát lát maga körül kicsi gyerekeket és a játszótéren is állandó vendégek voltunk, amíg jó volt az idő, tehát nem arről van szó, hogy csak engem lát maga körül.
Amit javaslok, ha van rá módod, próbáljatok heti rendszerességgel például ringatóra vagy tornára járni. Mi hetente egyszer eljárunk baba-mama tornára, lassan 1 éve, ami nagyon jót tett neki. Ott is én vagyok a játszótársa, de szemlélőként jelen van a többi gyerek mellett. Nem kell erőltetni semmit, azzal csak rosszabb lesz.
Egyébként azt vettem észre, hogy amint én elfogadtam azt, hogy ő ilyen, úgy lett könnyebb neki is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!