Hogy mondjuk el a gyerekünknek hogy kistesója lesz?
mi akkor mondtuk el,amikor már látszott, h nő a pocim. azt mondtuk neki, hogy a pocakomba beköltözött a kistesója, egy ici-pici baba.(Elsőre ennyi volt)
aztán,ahogy ő kérdezgetett,úgy mondtuk a "mesét".
most ott nő, (bújócskázik, kukuccsol :D ), egy kicsit megerősödik és majd egyszer kopogtat anya hasán,hogy szeretne már kijönni. akkor majd apával bemegyünk a kórházba és megkérjük a doktorbácsit,hogy segítsen a tesónak kijönni. Ő majd itthon vár minket, bejön majd meglátogatni és együtt hazahozzuk a tesót.
nekem ket es fel eves a fiam, 17 hetes vagyok
kb 9 hetesen mondtam neki eloszor, hogy tudod mi van anya pocijaban? es kisbaba. olyan, lesz neked mint (itt mondtam testverparokat).
nem ertette,volt, hogy apa, papa, mama, o, mindenki a pocakomban volt
aztan az ultrahangon megneztek kb a 11.heten, ott mondta eloszor, hogy baba.
aztan kerdeztem, hogy jó baba? mondta, hogy jóbaba. es azota jóbaba van a pocakomban. neha simogatja, neha eltakarja, sokat beszelgetunk rola.
kitalalta, hogy lilla, meg neha, hogy ági lesz a neve (fogalmam sincs, szerintem vmelyik nagyszulo felol fuj a szel), tegnap eljatszotta, hogy ő lilla. nagyon aranyos volt :)
A fiam 3 és fél éves, és nálunk neki jutott eszébe először a családban, hogy jó lenne már egy kistesó. :) Ő puhított aztán meg minket, az apjával.
Én azóta sokat meséltem neki arról, hogy egyszer csak majd beköltözik a pocimba egy pici baba, aki olyan apró lesz eleinte, mint egy pötty, és aztán majd lassan megnő, és ha eljön az ideje, kibújik. Nézegettük együtt a fiam babakori képeit is, meséltem neki arról, amikor még ő is pici volt, és azt is elmagyaráztam neki, hogy a pocakban a pici tesó még olyan törékeny és gyenge, mint egy kis tojás, éppen ezért vigyáznia kell a pocimra. Meg is értette.
Nagyon várja , már tervezgeti, mi mindent fog mutatni a testvérének, már sokszor mondta azt is, hogy vigyázni fog rá, egyszóval még látványos pocakom sincs, de már teljesen fel van készülve rá. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!