Szeptemberbe ovit kezdhetne kisfiam, de nem merem őt elvinni majd, mert addigra kistesója születik és félek az állandó betegségektől. Nem pörgöm túl egy kicsit a dolgot?
Az én fiam iskolás (negyedikes), kicsi 2 éves lesz, eszembe sem juott ilyen hülyeség, márcsak azért sem, mert olyan nics, hogy nem viszem suliba.
Ismerősömnek 2,5 évese kegkisebb, szintén nagyedikes az egyik, és ovis a másik, ők is járnak oviba, suliba.
Akkor én a helyedben max annyit tennék, hogy tavasszal viszem a nagyot. Akkor már nem kell félned a betegségektől, de már közösségben lehet szegényke.
Nem egy nagy élmény lesz neki otthon ülni veletek, mikor egész nap játszhatna is a kortársaival, de ezt te tudod.
Én megértelek, én is aggódok ezen.
Nálunk jövő januárban kezdi a nagy az ovit, akkor lesz a kicsi 14 hónapos, tuti folyamatosan betegek lesznek.
Most ez még annyira nem is foglalkoztat, viszont tervezünk 3.babát, és őt is ilyen téli-őszi születésűre, amikor majd a nagy is ovis lesz, meg a kicsi is ovis lesz, szóval ott meg majd a 3 gyerek lesz beteg.
Sajnos most hogy a 2 éves szülinapját ünnepeltük a nagynak, valaki idehozta az influenzát, mindkettő beteg lett, a kicsi akkor volt 5 hetes (pedig csak anyatejes, még jó, hogy állítólag véd az anyatej, na mindegy). 1 hónapig volt beteg mindkettő, a kicsinek majdnem ráment a tüdejére, megjártuk a mellkasröntgent is.
Aki ezt nem járta végig, hogy milyen ha egy 5 hetes baba beteg lesz, az persze hogy nem aggódik, ezért írom, hogy én nagyon megértem a parádat.
Pont emiatt kezdtem el tanakodni, hogy lehet mégse őszi-téli 3.babát kéne tervezni, hanem tavaszit....
De a te helyedben beiratnám a nagyot oviba, hiszen a 3.baba már nagyobbacska 4 hónapos, mégse egy újszülött. Talán annyit lehet változtatni, hogy csak januártól menjen, ne szeptembertől. De ő már tényleg unatkozni fog otthon a kora miatt, neki már kell majd a társaság, nem "zárhatod be" még 1 évre, az túl sok.
Ja igen, és amint közösségbe kerül, szerintem érdemes védőoltást kérni minden ellen, ami csak van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!