Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szeptemberbe ovit kezdhetne...

Szeptemberbe ovit kezdhetne kisfiam, de nem merem őt elvinni majd, mert addigra kistesója születik és félek az állandó betegségektől. Nem pörgöm túl egy kicsit a dolgot?

Figyelt kérdés
Szóval, a 3. babánk addigra 4 hónapos lesz, de már idén is többször volt olyan nálunk az oviban, hogy /mesélték más anyukák/, hogy csak 5 gyerek volt a csoportban tüdőgyulladás és influenza miatt. Annyira félek, hogyan lesz majd, ha mind a 3 beteg lesz. Arra gondoltam, hogy inkább csak egy év múlva viszem a fiam oviba, így addigra a kicsi is 1,5 éves lesz. Nagyon bánt, hogy ilyen sokan kórházba kerülnek és meghalnak az influenzába. Nagyon dili vagyok?
2011. febr. 17. 12:03
 1/6 anonim ***** válasza:

Az én fiam iskolás (negyedikes), kicsi 2 éves lesz, eszembe sem juott ilyen hülyeség, márcsak azért sem, mert olyan nics, hogy nem viszem suliba.

Ismerősömnek 2,5 évese kegkisebb, szintén nagyedikes az egyik, és ovis a másik, ők is járnak oviba, suliba.

2011. febr. 17. 12:09
 2/6 anonim ***** válasza:

Akkor én a helyedben max annyit tennék, hogy tavasszal viszem a nagyot. Akkor már nem kell félned a betegségektől, de már közösségben lehet szegényke.

Nem egy nagy élmény lesz neki otthon ülni veletek, mikor egész nap játszhatna is a kortársaival, de ezt te tudod.

2011. febr. 17. 12:14
 3/6 anonim ***** válasza:
51%

Én megértelek, én is aggódok ezen.

Nálunk jövő januárban kezdi a nagy az ovit, akkor lesz a kicsi 14 hónapos, tuti folyamatosan betegek lesznek.

Most ez még annyira nem is foglalkoztat, viszont tervezünk 3.babát, és őt is ilyen téli-őszi születésűre, amikor majd a nagy is ovis lesz, meg a kicsi is ovis lesz, szóval ott meg majd a 3 gyerek lesz beteg.

Sajnos most hogy a 2 éves szülinapját ünnepeltük a nagynak, valaki idehozta az influenzát, mindkettő beteg lett, a kicsi akkor volt 5 hetes (pedig csak anyatejes, még jó, hogy állítólag véd az anyatej, na mindegy). 1 hónapig volt beteg mindkettő, a kicsinek majdnem ráment a tüdejére, megjártuk a mellkasröntgent is.

Aki ezt nem járta végig, hogy milyen ha egy 5 hetes baba beteg lesz, az persze hogy nem aggódik, ezért írom, hogy én nagyon megértem a parádat.

Pont emiatt kezdtem el tanakodni, hogy lehet mégse őszi-téli 3.babát kéne tervezni, hanem tavaszit....

De a te helyedben beiratnám a nagyot oviba, hiszen a 3.baba már nagyobbacska 4 hónapos, mégse egy újszülött. Talán annyit lehet változtatni, hogy csak januártól menjen, ne szeptembertől. De ő már tényleg unatkozni fog otthon a kora miatt, neki már kell majd a társaság, nem "zárhatod be" még 1 évre, az túl sok.

Ja igen, és amint közösségbe kerül, szerintem érdemes védőoltást kérni minden ellen, ami csak van.

2011. febr. 17. 13:13
 4/6 anonim ***** válasza:
69%
Én fiam tegnap volt 3 éves, januárban kezdtük az ovit. 2 hétig járt, majd megbetegedett, de úgy, hogy 10 hós kislányommal tüdőgyulladással a kórházban kötöttünk ki. Nekem a gyerekorvos azt tanácsolta, hogy majd csak áprilisban engedjem a nagyobbat oviba, mert akkor sokat lesznek kint, és sokat is lesz nyitva az ablak. Szal én sem engedem szegénykémet oviba...
2011. febr. 17. 13:46
 5/6 anonim ***** válasza:
51%
sztem nem pörgöd túl, én is így fogom, az enyémnek januérban lenne aktuáklis az ovi, a kicsi szeptemberben születik,. egyrészt a kislnyom nagyon anyás is, és nem szeretném, ha összekapcsolná, hogy azért megy ő oviba, mert van új gyerek, másrészt nem hiányzik, hogy hazahozza a betegségeket a pr hónapos picinek. azelső hónapok meg pláne arrúl szólnak, hogy 1 hét ovi, 2 hét otthon betegség miatt. ezzel nem lennék kisegítve. gyerektársaság meg létezik az ovin kívül is. semmi baj nem lesz, ha csak 4 éves kora körül megy oviba, főleg, hogy amúgy is évvesztes, tehát 3 évig fog keményen szocializálódni, mire iskolába kerül.
2011. febr. 17. 14:14
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi a megértő válaszokat. Tudom, hogy unatkozni fog itthon, de 2 évvel ez előtt eszembe se jutott volna ilyen. Most az elmúlt 2 télen volt folyamatosan ez a kemény vírus nagyon komoly szövődményekkel. A kisfiammal már megjártam a kórházat és nagyon sokan voltak még rajtunk kívül. éve ilyenek NEM VOLTAK. Meddig fog ez még így maradni? Kész röhej, hogy egy nátha miatt akár meg is halhat bárki.
2011. febr. 18. 17:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!