Szerintetek átvigyem kisfiamat az oviba ha 3 éves lesz, vagy csak jövő szeptemberbe kezdjük meg, és addig maradjon bölcsis?
szia!
Ha nem szobatiszta, nem mehet oviba! Anyukám óvónő.
Szerintem azt is vedd figyelembe, hogy az oviban 30 körüli csoportlétszámok vannak, míg a bölcsiben 15-17. Nagyon nem mindegy, hogy mennyi személyes figyelem jut a gyereknek.
Ha lehetett volna, én is visszatartatom a bölcsiben még 1 évet a lányomat, de nálunk a városban önkormányzati határozat van arról, hogy amelyik gyerek dec 31-ig betölti a 3-at és szobatiszta, az automatikusan átkerül az oviba (mivel jóval kevesebb a bölcsis férőhely).
Egyébként a vegyes csoportnak is megvannak az előnyei, és ez az egyke gyerekekénél talán még inkább így van. De akár vegyes- akár tiszta a csoport, egyvalamitől függ, hogy jó-e: a pedagógustól! És ha az óvónéni jó, akkor a vegyes csoport is működhet nagyon szuperül, míg egy kevésbé rátermett óvónéni a tiszta csoportot is lerontja. Egyébként az én anyukám is óvónő, az elmúlt 15 évben csak vegyes csoportjai voltak, mégis a város egyik legjobb óvónőjének tartják és a vegyes korosztály ellenére mindig hozzá kerültek a sérült stb gyerekek, a külön esetek is... mindig képes volt differenciálni 8 beszokóst, 10 iskolába menőt és a többit is, nemritkán 2-3-4 olyan gyerek mellett, akiknek papírja volt róla, hogy deficites. Szóval lehet jó a vegyes csoport is, még az a csoport is, ahol olyan kicsik vannak, akik mellé amúgy nem adnád a gyerekedet, ha választhatnál. De minden a pedagógustól függ. Épp ezért én a lányomnak elsősorban óvónénit választottam és mellékes volt, hogy milyen csoportja lesz (történetesen vegyesbe kerül majd).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!