Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » MIt szólnak az óvónénik egy...

MIt szólnak az óvónénik egy olyan anyukához aki folyton aggódik a gyermeke viselkedése miatt, távozáskor sosem mulasztja el megkérdezni az óvónéniket, hogy ma nem volt e különösebb gond?

Figyelt kérdés

Túlbonyolítja a helyzetet az állandó kérdezgetésével,aggodalmaskodásával.

Mivel a gyerek problémás ezért szinte szégyenli az óvónénik előtt,hogy őrájuk lesz bízva,ezzel próbára téve az óvodai személyzet idegi tűrőképességét.

Óvodaköteles már a gyerek,de legszívesebben maga mellett tartaná az anya,hogy másoknak ne legyen problémája vele,úgy hiszi csak és kizárólag neki lehet elég türelme,szeretete a gyerekéhez,túlkényezteti,agyonajnározza.

Ez az anya én vagyok...

2011. szept. 23. 13:19
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
Hát ilyen körülményke között az én nem hiperaktív gyerekem se bírná. De miből gondolod, hogy a többi gyerek jobb? nem hiszem, hogy ha nem biztosítják nekik a megfelelő mozgást, akkor ők probléma mentesek lennének.
2011. szept. 23. 13:52
 22/28 A kérdező kommentje:

"szerintem érdemes lenne valamilyen fórumon (nem feltétlenül internetesre gondolok) beszélgetned más hiperaktív gyerekek szüleivel. én tök megértem a helyzetedet, nem akarsz balhézni sem az óvónőkkel, mert annak a gyerek inná meg a levét. de igaza van annak, aki szerint nem kell a problémátok miatt meghunyászkodni és szégyellni magad. kérlek, ne vedd bántásnak, de lehet, hogy neked is jobban el kell fogadnod a gyermekedet a problémájával együtt ahhoz, hogy mások felé is azt tudd képviselni, hogy igen, ő ilyen, és mi így szeretjük, tessék klérem elfogadni, mert ez van, eszem ágában sincs arra célozni, hogy nem szereted a gyerekedet, sőt, csak talán tudat alatt próbálod őt kicsit elzárni a világtól a hiperaktivitása miatt, mikor ezzel épp csak halogatod a problémát, ahelyett, hogy szembenéznél vele. remélem, nem bántottalak meg és nem írtam túl nagy hülyeségeket"

Erre jól ráéreztél,érdemes átgondolnom amiket írtál,köszönöm szépen.

2011. szept. 23. 13:53
 23/28 A kérdező kommentje:
Ha hazajön levezetésként megyünk is ki a szabadba kerékpározni,szaladgálni,egy óra után már teljesen más,ki van cserélve ahogy módja volt mozogni,elmúlik az indulatossága,nyugodtabb lesz,sőt ölelget,puszilgat.
2011. szept. 23. 13:55
 24/28 anonim ***** válasza:
100%
szinte megkönnyeztem amit írtál,igazi jó anya vagy,aki szorong mert érzi,látja tudja,hogy nem szeretik a fiát,hogy nem olyan mint a többi gyerek.Nagyon sajnállak,megértem hogy mit érzel és hidd el,én is így tennék.Nagyon nehéz lehet neked,nagy teher ez lekileg és fizikailag is.Én csak azt kívánom neekd,hogy legyen miondig ennyi szereteted,és erőd,hogy felneveld kisfiad,és csak egy ember van most a világon aki imádja,nem baj,de te mindig légy ott melette és majd késöbb viszakapod az élettől ezt a sok jót,és kárpotól érte amikor felnő.
2011. szept. 23. 14:09
 25/28 anonim ***** válasza:

Nem tudom, van-e rá lehetőségetek, de én biztos kivennám abból az óvodából, és átíratnám máshová. Esetleg magánoviba. Ha egy olyan helyen lehet, ahol nem így állnak hozzá az óvónők, akkor talán változhat is egy kicsit, ha több figyelmet kap, jobban figyelnek a speciális igényeire.

Én megértem, amit mondasz, az én fiam még csak másfél éves, szoktam hordani játszócsoportbe bölcsibe (még nem bölcsis), és ott is mindig nagyon rossz szemmel nézik a gondozók, hogy az én gyerekem nem ud megülni a fenekén ebédkor, stb. Csak azt nem veszik figyelembe, hogy az összes többi gyerek 2.5- 3 éves, az enyém meg feleennyi, nem várható el tőle, hogy ugyanúgy viselkedjen, mint egy kétszer annyi idős gyerek. Ennek ellenére hordom, mert szereti a közösséget, de biztos nem íratnám be ebbe a bölcsibe. Nem "problémás" gyerek, mégsem bírják a gondozók, ha másképp viselkedik, mint az átlag (mert felannyi idős).

Én ezt tanácsolom Neked, lehet, hogy nem menne egyszerűen, de egy próbát tanán megérne. A drága fejlesztések árát költhetnéd egy magánovira, szerintem ugyanazt az eredményt elérnéd vele, és a gyerek is érezné, hogy foglalkoznak, tördőnek vele, mindketten jobban éreznétek magatokat.

2011. szept. 23. 14:15
 26/28 anonim ***** válasza:
100%
Szia,az én testvérem vákumos szüléssel született és egy nagy vérömleny volt a fején.Ideggyengén (ne haragudj,nem tudom a pontos diagnózist) született,picinek állandóan sírt,nehezen aludt el,sugárban kihányta a tejet és az ételt is nagyon sokáig,klikkelt stb.Nagyon rossz volt,veszedelem és tanulni sem bírt,egyszerűen nem vette be a feje a dolgokat.Mosolyogva emlékszem vissza,ahogy általánosban kétszer megbukott,majd kirúgták az iskolából,mert megrúgta az igazgatót,állandóan verekedtem én is,mert igazságtalanul csúfolták őt,a tanárok réme volt,a legtöbbjüknek dörgedelme sem volt róla,hogy miként kell kezelni őt.Most az én szemszögemből jellemezném:a legszeretnivalóbb emberke volt és most is az,tele van szeretettel,ragaszkodással,rohadt talpraesett,a jég hátán is megél.Édesapám halála óta ő az én pót apukám,felnézek rá,tisztelem.Mára már sehol nincs a rosszaság,az iskola évek elfeledve,önálló vállalkozó,tisztességes és jól keres.Ja és visszaemlékszem édesanyámra,annyi süteményt,tortát soha nem sütött,amennyit a tesóm fiatal korában,az összes tanár születés-és névnapját tudta és állandóan nyalta a feneküket.Szóval rengeteget lobbizott,hogy egy normális szakmája legyen.Hidd el,minden rendbe jön,csak neked kicsit több munkád lesz benne.Ja és nehogy speckó suliba add,mert ott lehúzzák a betegebb gyerekek.Épp attól lesz ő jobb, talpraesetteb ember,mert a "gonosz" gyerekek és a tanárok is életre alkalmasabbá teszik őt.Ez nagyobb korában meghálálja magát.
2011. szept. 23. 14:43
 27/28 anonim ***** válasza:
100%

Csak átfutottam amit a többiek írtak.

A szorongásod érzi a fiad, és látják az óvónők. Mivel a fiad nem "egyszerű eset" az óvónők szemszögéből, így a meghunyászkodásodat látva, még inkább negatívan állnak mind a fiadhoz, mind hozzád.

Ha azt látják rajtad, "igen ez az anyuka tisztában van vele, hogy gondok vannak a gyerekével az oviban, de határozott, karakán, aki kiáll a gyereke mellett", akkor az óvónők sem engedik meg maguknak, hogy máshogy kezeljék a te gyerekedet, mint egy nem szorongó anyáét (akinek esetleg ugyanannyi galibát csinál a gyereke, mint a tiéd).

Szerintem neked kéne pszichológushoz eljárni, mert a szorongásod sem most, sem a későbbiekben nem tesz jót a fiadnak (persze neked sem).

Hamar itt a suli, ott is ki kell állnod majd mellette, hidd el, sajnos ott sem lesz egyszerű a helyzet.

Most vértezd fel magad!!!

2011. szept. 23. 14:53
 28/28 anonim ***** válasza:

Még annyit (utolsó vagyok).

Most beleképzeltem magam a nem túl empatikus óvónők helyébe. Mit látnak? Itt van X anyuka, örökké aggódik, bármit mondunk a gyerekről, még jobban idegeskedik miatta. Hát mondjuk neki, nyugodtan kiabáljunk a gyerekével, úgysem mer szólni semmit, inkább csöndben figyeli az eseményeket.

Viszont, ha Y anyuka - aki történetesen egy határozott, nagyszájú, szókimondó teremtés - gyereke rossz fát tesz a tűzre, helyre teszik persze, de nem fogják pellengérre állítani.

Szerintem...

2011. szept. 23. 14:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!