Szavak első szótagját mondogatja,az anya nagyon megy,állathangokat mond.De beszélni nem akar.Mondókázunk,mesélek neki,mindent elmondok,hogy mi micsoda.
2011. okt. 13. 12:45
1/8 anonim válasza:
Ha egy év múlva is ugyanitt tart, akkor lesz "gond".
2011. okt. 13. 12:55
2/8 anonim válasza:
én 3 évesen kezdtem el beszélni.
2011. okt. 13. 12:56
3/8 anonim válasza:
Az én lányom sem beszél még ennyi idősen, én MÉG nem aggódom, mert
-hall rendesen
-megérti, amit mondunk
-babanyelven szokott hablatyolni
-mutogatással megérteti magát
2011. okt. 13. 13:15
4/8 anonim válasza:
Minden gyereknek más az erőssége és valamiben gyengébb!Mivel a kezdő szótagokat mondja szerintem nincs gond lassan biztos megszólal és csak lesel majd miket tud! :) Nincs elkésve valaki még ennyit sem mond!Ne aggódj Te mindent jól csinálsz!
2011. okt. 13. 13:30
5/8 A kérdező kommentje:
köszönöm,akkor megnyugodtam.saját nyelvén ő is dumál,csak a barátnőm kislánya már mondatokban beszél.és ő fiatalabb a fiamtól.
2011. okt. 13. 13:35
6/8 anonim válasza:
Engem már a kislányom 20 hónapos korában megijesztett a rokonság, hogy le van maradva a beszédben. Hozzáteszem, akkor már kb 20-30 szót tudott, használt.
De az unokatesója, aki pár héttel fiatalabb csak, már 18 hónaposan tudott mondókát és 20 hónaposan bőven beszélt.
Aztán mikor elmúlt 2 éves, már szépen beszélt a miénk is. Szóval ennyire nem egyformák a gyerekek és ennyire nem lenne szabad összehasonlítani őket. (ez a rokonaimnak szól főként)
Ismerős kislányok (ikrek) most 3 évesek és csak pár szót mondanak. Az anyukájuk azt mondja, hogy a szakemberek még mindig nem találják ezt sem késeinek.
2011. okt. 13. 13:54
7/8 anonim válasza:
Kb. ugyanennyit beszél az én 22 hónapos fiam is, kivéve,hogy még sose hallottam tőle, hogy anya. Apa, papa az nagyon megy.
2011. okt. 13. 15:57
8/8 anonim válasza:
Szia.Az en kisfiam szinten 22 honapos ès ugyam abban a cipoben jàrunk mint ti.Anya Apa Anna(a testvère)nagyon szèppen mondja de màst nem.Az àllatok hangjàt o is utànozza,de ennyi.A kislànyom 18 hnaposan kezdett el beszèlni...aggodom ,hogy o mièrt nem beszèl,pedig meseolvasàs meg jàtszàs èneklès minden van ès mègsem.Mutogat a dolgokra ès minden kaaaa meg tuuuuuuuuu meg kooooo.Nem tudom ,hogy an lehetne neki segiteni hogy elkezdjen vègre beszèlni...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!