Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » MIt szólnak az óvónénik egy...

MIt szólnak az óvónénik egy olyan anyukához aki folyton aggódik a gyermeke viselkedése miatt, távozáskor sosem mulasztja el megkérdezni az óvónéniket, hogy ma nem volt e különösebb gond?

Figyelt kérdés

Túlbonyolítja a helyzetet az állandó kérdezgetésével,aggodalmaskodásával.

Mivel a gyerek problémás ezért szinte szégyenli az óvónénik előtt,hogy őrájuk lesz bízva,ezzel próbára téve az óvodai személyzet idegi tűrőképességét.

Óvodaköteles már a gyerek,de legszívesebben maga mellett tartaná az anya,hogy másoknak ne legyen problémája vele,úgy hiszi csak és kizárólag neki lehet elég türelme,szeretete a gyerekéhez,túlkényezteti,agyonajnározza.

Ez az anya én vagyok...

2011. szept. 23. 13:19
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%

A héten már a második olyan anyuka kérdését olvasom, aki csak úgy véletlenül, észrevétlenül beesett az oviba. Senki nem vette észre, tudott szemlélődni és nem voltak jók a tapasztaltai.

A kérdést több szempontból is meglehet közelíteni:

- lehet, hogy jobb lenne speckó oviba vinni a fiad, ha van rá lehetőséged

- az ovónőnek az a feladata, hogy válaszoljon a kérdéseidre. Kit érdekel, hogy mit gondol? Mindegy milyen a fiad viselkedése, legalább foglalkoztat a dolog. Ha rá se kérdeznél, akkor meg azt gondolnák, hogy nem érdekel a gyerek félre neveled.

- és a legfájóbb: Értem, hogy beteg és ezt veszekedéssel nem lehet javítani. Nem nevelésre, hanem türelemre van szükség. De talán lelkileg erősebb ember lesz belőle, ha nem ajnározzák agyon. Lehet, hogy igazán neked fájnak ezek a dolgok, ő meg a maga módján tud belőle tanulni.

2011. szept. 23. 13:36
 12/28 A kérdező kommentje:
Tele vagyok szorongással a kialakult helyzet miatt,ezért igyekszem a legjobb kapcsolatot kialakítani az óvónénikkel,de ők nem partnerek ebben,érzem az elutasítást a tekintetükben,hanghordozásukban.
2011. szept. 23. 13:37
 13/28 anonim ***** válasza:

13,26

Biztos vagyok benne,hogy én szóltam volna!! Azért mert ilyen probléma van a gyerekeddel,ne húzd össze magad!!!! Ez van ezt kell szeretni!! Ez a munkájuk. Persze, büntessék meg,de nem üvöltsenek vele! És ha csak azt látják,hogy kérdezel,de nem véded meg akkor???? Tessék kiállni érte. Mint írtad,nem elhanyagolod azt a gyereket,mert hordod nev.tanba. Te próbálod segíteni ezt a helyzetet.Akkor ők is így álljanak hozzá.

2011. szept. 23. 13:39
 14/28 anonim ***** válasza:
Engem ezekben a szituációkban az frusztrál, hogy valójában jót teszel-e, ha kiállsz a gyerek mellett az óvó nénivel szemben? Lehet, hogy valóban nem fordul többet elő vele, hogy hangosabban szóljon a gyerekre, de a halk szavak mögött is meg lehet érezni a szeretetet. A tetteik is sugározzák a szeretetet vagy nem szeretetet.
2011. szept. 23. 13:42
 15/28 A kérdező kommentje:

A kisfiam imád oviba járni,a probléma az én fejemben van sajnos,azt viselem nehezen ,hogy látthatóan nem szeretik az óvónénik a plusz nehézségekért amiket ő okoz,például ha le kellene ülni,ő szaladgál,bohóckodik,nem tudnak rendesen foglakozást tartani,ennek pedig minden nap hangot is adnak amikor megyek érte.

Már nem vagyok képes folyamatosan magyarázkodni,megalázkodni,nagyon erősen szorongani kezdtem ezek miatt.

2011. szept. 23. 13:43
 16/28 anonim ***** válasza:

Nézd, oviba nem csak eminens, jó magaviseletű gyerekek járnak. Bár nyilván minden óvónéninek ez lenne az álma. Ahogy nekem, hogy ha mindig simán menne a melóm!:)

Viszont azon is el kell gondolkodni,hogy biztos jó-e a gyereknek a "rendes" ovi! Az óvónők nincsenek "kiképezve" a hiperaktív gyerekek nevelésére. Erre külön vannak óvodák, iskolák, olyan személyzettel, akik ezt tanulták!

Mérlegelni kell,hogy a gyereknek mi a jobb. Mert egy normál oviban sajnos a hiperaktív gyerekek könnyebbek kerülnek konfliktusba az óvónénivel, még egy speciális intézményben nyilván fel vannak rá készülve!

Még annyit,hogy nem teszel a legjobbat azzal,ha még túl is aggódod, liheged az egyébként sem egyszerű helyzetet. Sok hiperaktív kisgyerekből lett normális felnőtt. Ne csinálj belőle anyámasszony katonáját!

2011. szept. 23. 13:44
 17/28 A kérdező kommentje:

"Mint írtad,nem elhanyagolod azt a gyereket,mert hordod nev.tanba"

Nem csak nev.tan.-ba,hanem folyamatosan hordom speciális tornára,fejlesztésre horror árakon,én igyekszem amit tudok megtenni.

2011. szept. 23. 13:45
 18/28 anonim ***** válasza:
Akkor meg ne csinálj belőle kérdést. Gondolom,ha speciális ovi kéne azt a fejlesztéseken mondták volna. Beszéld meg az óvónővel,hogy ez a gondod,ezt érzed.Hidd el nyitott lesz a dologra és ha tud segít.
2011. szept. 23. 13:48
 19/28 anonim ***** válasza:
100%
szerintem érdemes lenne valamilyen fórumon (nem feltétlenül internetesre gondolok) beszélgetned más hiperaktív gyerekek szüleivel. én tök megértem a helyzetedet, nem akarsz balhézni sem az óvónőkkel, mert annak a gyerek inná meg a levét. de igaza van annak, aki szerint nem kell a problémátok miatt meghunyászkodni és szégyellni magad. kérlek, ne vedd bántásnak, de lehet, hogy neked is jobban el kell fogadnod a gyermekedet a problémájával együtt ahhoz, hogy mások felé is azt tudd képviselni, hogy igen, ő ilyen, és mi így szeretjük, tessék klérem elfogadni, mert ez van, eszem ágában sincs arra célozni, hogy nem szereted a gyerekedet, sőt, csak talán tudat alatt próbálod őt kicsit elzárni a világtól a hiperaktivitása miatt, mikor ezzel épp csak halogatod a problémát, ahelyett, hogy szembenéznél vele. remélem, nem bántottalak meg és nem írtam túl nagy hülyeségeket.
2011. szept. 23. 13:49
 20/28 A kérdező kommentje:

"Még annyit,hogy nem teszel a legjobbat azzal,ha még túl is aggódod, liheged az egyébként sem egyszerű helyzetet. Sok hiperaktív kisgyerekből lett normális felnőtt. Ne csinálj belőle anyámasszony katonáját!"

A szekemberek szerint éppenhogy csak határeset,tehát nem súlyos,azt mondták nem kelle speciális óvoda,sem később iskola neki.

Sajnos ahogy az óvónők beszélnek róla,hogy szerintük mennyire nehéz vele ,néha,néha már felmerül bennem,hogy lehet,hogy a szakemberek tévednek és mégiscsak súlyos baja van ,esetleg nem is lesz belőle normális felnőtt.

Én a magam szemszögéből egy tündéri,imádnivaló,ragaszkodó,szeretnitudó ,de igen mozgékony kisfiút látok,én így szoktam meg őt,én nem látom,hogy olyan nagy gond lenne vele,persze más ha másik 34 gyerek mellett egy pici csoportszobában nem szabad szaladgálni,udvarra pedig nem tudnak kimenni,mert udvarrendezés zajlik éppen hetek óta.

2011. szept. 23. 13:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!