Nem éreztetek még olyat, hogy "kilóg a sorból" a kicsitek, mert nem mostani felkapott neve van?
Az én 15 hónapos kislányom Katalin:)
És nem azért ,mert nekem vagy valamelyik nagymamának ez a neve....
Hanem csak pusztán azért, mert nekünk nagyon tetszett és nagyon szép a vezeték névvel!
Minden fiatal anyuka kiakad,hogy"miért pont Katalin?"
ilyenkor azt szoktam mondani,hogy mert pusztán csak szép név!
6 éves iker fiaim: Benett és Noel, 4 éves lányom: Zorka.
Benett és Noel mostanság rengeteg van, de Zorkát nem igen hallottam! :D
a mi fiunk Konrád, ami szintén nem "felkapott" divatnév, mindenki megjegyzi, milyen "komoly neve van". pedig csak azert lett konrád, mert nem tudtuk mi legyen a neve, és apa javasolta, hogy legyen konrád, es akkor tudjuk "konan, a barbar"nak becezni. es mivel nem talaltunk ki jobbat, es jot nevettem, maradt a nev, es nem bantuk meg.
itt rakerdeztem anno a gyakorin, jol lehuztak, egyik hozzafuzesben irtam, hogy nekem az sem lenne baj, ha apukaja nevet kapna, ami tok atlagos (tamas), gyerek szuletese utan mondta a ferjem, hogy megtalalta a gyakorin a kerdesem, nem is mondtam neki, hogy tetszett volna az o neve is :) szoval majdnem tamas lett.
igazabol szerintem mindenkinek mas a szep, es a kulonleges, nyilvan minden szulo a legkulonlegesebbet, legszebbet akarja adni, ami elkiseri, meghatarozza a gyermeket, es a nev az ilyen.
nekem a botond is ritka, nem sokat ismerek.
szerintem semmi gond nincs ezzel, es nem erzem ugy, hogy kilognank a sorbol
Köszönöm a válaszokat.
Nem vitaindítónak szántam a kérdést, és örülök, hogy csak egy válaszoló vélte így :-)
Ez az apukája neve is, azért kapta elsősorban, no meg mert nekem is nagyon tetszik.
Az én lányom Eszter, ami szerintem a legszebb név a világon. Szerintem egy név legyen örökérvényű. Egy Eszter, egy András, egy Miklós 100 éve is Eszter, András, Miklós volt és 100 év múlva is az lesz. Ma már milyen gáz, ha valakit mondjuk Mónikának, Szilviának hívnak, szinte biztosra veheted, hogy a 30-as éveiben jár. Még pár évtized és ugyanúgy hatnak ezek a nevek, mint ma a Béla meg a Lajos. Nem akarok senkit megbántani, nem arról van szó, hogy ne találnám ezeket a neveket szépnek, arra akarok kilyukadni, hogy ezért nem jó divatnevet adni a gyereknek.
Az meg, hogy egyedi legyen a neve: ha Tóth vagy Kovács lenne a vezetéknevünk, én is különlegesebb keresztnevet választottam volna, de az elég fárasztó lehetm ha egy életen át mindenkinek magyaráznod kell, hogy hogy hívnak, mert elsőre senki se érti meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!