Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nem éreztétek úgy az óvodai...

Nem éreztétek úgy az óvodai beszoktatás után, közben, hogy megrendült bennetek a bizalma a gyermeketeknek?

Figyelt kérdés
Ma voltunk először, még csak ismerkedni az óvónénivel, dadussal, teremmel, de 1 percre sem ment távolabb tőlem 20 centinél a lányom, el sem tudom képzelni, ha ott kell hagynom mi lesz...
2010. aug. 30. 15:36
 1/8 anonim ***** válasza:

Sirni fog vagy pityeregni.

Nem akarlak megsérteni de amikor Te voltál ovódás Te megharagudtál a szüleidre ugyanezért? Nem ugye? a 3. héten már imádtál bejárni hidd el Ő se tesz másként.

2010. aug. 30. 15:39
 2/8 anonim ***** válasza:
Sírni fog, aztán meg megbarátkozik a hellyel. A kisgyerekeknek ez elég könnyen megy. Na meg az óvónőknek van tapasztalata ennek a helyzetnek a megoldásában.
2010. aug. 30. 15:40
 3/8 anonim ***** válasza:
Enyém is nemsokára ovis lesz. Én nem emlékszem rá, mi volt, mikor én ovis lettem, de anyukám mondta, hogy egy héten át minden reggel szívszaggatóan zokogtam. Mikor ő elment, játszani kezdtem a gyerekekkel :) Egy hét múlva meg már önállóan húztam a cipőmet, hogy menjünk. Túlélik a kismanók, ne félj. (én is ezzel nyugtatom magam) :)
2010. aug. 30. 15:44
 4/8 A kérdező kommentje:
Szerintem ez régen máshogy volt, a legtöbb kisgyerek nem az ovódával, hanem a bölcsivel kezdte, én is bekerültem 1,5 évesen, mert a szüleim dolgoztak. Ezekből az évekből szinte semmire sem emlékszem, de anyukám mesélte, hogy minden reggel ordítottam, hogy ne hagyjon ott...
2010. aug. 30. 15:45
 5/8 anonim ***** válasza:

én egy hét után azért sírtam miért csak félnapra hagynak ott.

komolyan.

van olyan gyerek ismerösöm aki eljátsz a hattyuk tavát mindne alkalommal, aztán ö érzi legjobban magát az egész csoportban.

2010. aug. 30. 15:48
 6/8 anonim ***** válasza:
3. vagyok. Én pld. nem jártam bölcsibe, és a lányom sem fog.
2010. aug. 30. 15:50
 7/8 A kérdező kommentje:
Nem általánosítani akartam, csak az én 30-on túli ismerőseim szinte kivétel nélkül jártak bölcsibe is. Tudom, hogy sírni fog, csak nem akarom, hogy megharagudjon rám, amiért otthagyom, de lehet, hogy én drámázom túl a dolgot...
2010. aug. 30. 16:14
 8/8 anonim ***** válasza:
megérti majd, hogy nincs lehetőséged vigyázni rá, és szükség van az ovira. Mondd el neki, hogy játszik majd egy kicsit, eszik meg alszik, stb. és utánna mégy is érte. Nem fog neheztelni, hanem örülni fog, hogy láthat délután.
2010. aug. 30. 17:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!