Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nem éreztetek még olyat, hogy...

Nem éreztetek még olyat, hogy "kilóg a sorból" a kicsitek, mert nem mostani felkapott neve van?

Figyelt kérdés
Már a játszótéren is kapkodtam a fejem sok kicsi neve hallatán, mintha a szülők egymásra akarnának licitálni nehogy tucatneve legyen a gyereknek, fiam bölcsis csoportjába megy csupa fura nevű gyerek jár: Leopold, Mina, Kíra, Ajsa, Herbert, Maxim, ... 17-en vannak, de a kisfiam, aki Botond, az egyetlen akinek neve megszokottabb (illetve egy Letícia nevű kislány, ez se gyakori név).
2011. szept. 22. 15:04
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
Sokszor én is csak pislogok... Egyszer anyuka beszélgetett velem, és emlegette a kis Ramit, hogy milyen fürdőgatyát vett neki, de az nem jó, mert így meg úgy.... Épp megkérdeztem volna, hogy miért nem vesz neki fürdőruhát vagy bikinit, mikor kiderült, hogy Ramika fiú és Ramirez.
2011. szept. 22. 15:09
 2/19 anonim ***** válasza:
85%

AZ én picifiam István. MEnnyire fog kilógni a sorból???:-))))

Ne foglalkozz vele! Volt annyi eszed, hogy normális nevet adj neki! Ezért dícséret jár!:-)

2011. szept. 22. 15:25
 3/19 anonim ***** válasza:
100%

Ez érdekes, amikor a kérdés elejét elolvastam azt gondoltam hogy valami klasszikus neve van a gyermekednek, azért érzed hogy kilóg.

Aztán az én számomra pl. a Botond is ritka név, úgy értem mostanában felkapott lett, de egy 5-10 éve meg azelőtt se szaladgált belőle csak nagyon kevés.

Egyébként szerintem is nagyon jellemző lett, hogy minél extrémebb nevet találjanak a gyereknek a szülők amiből soha nem lesz másik a közösségben csak így meg olyan furcsa, extra nevek sikerednek...

2011. szept. 22. 15:29
 4/19 anonim ***** válasza:
100%

Ez aranyos volt...:)

Szerintem nincs abban semmi ha megszokott (vagyis inkább azt mondanám nem ilyen "extra") neve van a gyermeknek. Sőt! Ezek csak most divatosak (és nem monden társadalmi rétegnél-ne sértődjön meg senki) lehet pár év múlva kifejezetten ciki neveknek titulálják őket(ezen se sértődjön meg senki-nem sértésnek szánom!). Vannak időtálló nagyon szép nevek, mi ezek közül választottunk. Pl a Botond is ilyen! Régen is volt, és 30 év múlva is lesz...de a Ramirez szerintem már most vicces...(tényleg nem sértésnek szánom!)

2011. szept. 22. 15:29
 5/19 anonim ***** válasza:
100%

Ramireznek becézem Aramis nevű cane corsómat.

Azt hiszem, elröhögném magam, ha meghallanám, hogy Ramirez, gyere anyához! :)))

2011. szept. 22. 15:44
 6/19 anonim ***** válasza:
67%

,,Volt annyi eszed, hogy normális nevet adj neki! Ezért dícséret jár!:-)"

Kedves válaszoló nem gondolod hogy megsérted a másikat azzal hogy iylet írsz???

Miből gondolod hogy neked van több eszed???El sem tudjátok képzelni hogy vkinek ezek a nevek nem tetszenek???

Nem biztos hogy csak aza normális amit a többi 100 ember csinál.Változik az idő és ezzel együtt az emberek is érdemes lenne nektek is haladni a korral.Legalábbis elfogadni.Nem vitakérdést kiírni, mert ezeket csak azért írjátok ki hogy biztosítsátok egymást mennyi hülye anyuka van akinek nem egyszerű nevű gyereke van.Lehet lepontozni, nem érdekel.

2011. szept. 22. 16:03
 7/19 anonim ***** válasza:
63%

Az enyém már 17 éves gimnazista, és kilóg a sorból.

Azzal a névvel a mostani bölcsisek közül is ugyanúgy kitűnne :)

Én nem bánom, mert különleges gyerek :)

2011. szept. 22. 16:15
 8/19 anonim ***** válasza:
100%

A kisfiam csoportjába is járnak számomra furcsa nevű gyerekek, de annyira nem akadok ezeken fent, mert a mi kislányunk is különleges/furcsa/ritka nevet kapott. 2 kisgyerek van, akiknek olyan nagyon különös neve van: Benedikt és Samuella. A többi pedig szinte már nem is számít különlegesnek: Zoé, Alexander, Regő, Amina.

Egy szintén Botond nevű kisfiú anyukája

2011. szept. 22. 17:22
 9/19 anonim ***** válasza:
100%

én csak azon akadok ki, mikor olyan nevet hallok, amiről elsőre nem tudom hogy fiú e vagy lány vagy hogy embergyerekről beszélünk e egyáltalán. Múltkor egy anyuka a játszótéren Larion nevű fiát hívogatta, hát annyira furcsa volt, hogy először azt hittem a kutyáját keresi. A fodrászom lánya meg Linett mert az anyja imádja a született feleségeket:) Nincs baj a különleges nevekkel, de kicsit olyan mintha a szülők különlegességet akarnának rákényszeríteni a gyerekükre. Egy Péter nevű gyerek ma már ritkább mint egy Benett vagy egy Noel pl. De az biztos hogy a szülője számára akkor is ő a legkülönlegesebb gyerek a világon.

Az én fiaim régi neveket kaptak, az ok pedig egyszerűen annyi hogy nekem ezek tetszettek és kész. Nincs semmilyen más elv mögötte.

A mi ovis csoportunkban csupa átlagnevek vannak pl Barnabás, Máté, Tamás, Péter, Szabolcs, Hanna, Bori, Kata, Péter, Fanni, Julcsi stb az én lurkóm Mátyás a pocaklakóm pedig Márton lesz.

2011. szept. 22. 17:34
 10/19 anonim ***** válasza:
Szerintem mindenki olyan nevet választ ami neki tetszik.Van akinek a különleges nevek tetszenek,van aki csak régit ad a gyerekének.Az én kislányomnak Lia a neve,ez is elég ritka de nem különleges.Van ilyen nevű magyar színésznő is.De azért a túl különleges nevek nekem se tetszenek.A múltkor pl.tanácsadáson az egyik kislányt Shanellnek hívták,a testvére meg Szamanta hát eléggé ledöbbentem.
2011. szept. 22. 18:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!