Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Tényleg gond hogy a 25-hónapos...

Tényleg gond hogy a 25-hónapos fiamat egyéltalán nemérdeklik a szinek?

Figyelt kérdés
Tegnap beszéltem egy anyukával és azt mondta hogy ez "nemnormális",az ő fia ilyenkor már tudta az alapszineket.Mindíg mondom a fiamnak amikor pl öltözünk hogy milyen szinű a ruha,a játék stb de soha nemtalálja el.Szemüveges és ragasztani is kell neki mert az egyik szemével nemjól lát távolra.Azt mondta ez a csaj hogy említsem meg a szemésznek ha megyünk kontrollra.Eddig én úgy gondoltam majd megtanulja nemhajt atatár,szimplán csak nemérdeklik a szinek,de most beleültette a bogarat a fülembe.Szerintetek is gond lenne?
2011. szept. 21. 14:00
 1/8 anonim ***** válasza:
Valóban, az alap színeket már meg kellene tudnia nevezni, felismerni. Ha viszed a szemészetre mond el az orvosnak, hátha okosabb leszel.
2011. szept. 21. 14:02
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

3 éves korra kell tudni az alapszíneket.

A tied még csak 2 éves, még ráér.

Az anyuka foglalkozzon a saját gyerekével, ne a tieddel.

2011. szept. 21. 14:02
 3/8 anonim ***** válasza:

2.vagyok

1.ne csináld már, hogy tudnia kellene!!! Sok 2 éves még beszélni sem tud, nem hogy színeket megnevezni!!!

2011. szept. 21. 14:03
 4/8 anonim ***** válasza:
2011. szept. 21. 14:05
 5/8 anonim ***** válasza:
1. vagyok. így van az alap színeket, mint fekete fehér, piros kék sárga. Ez az 5 az alap. Bölcsödében dolgozom, a legtöbb gyerek ha beszélni nem is tud, de rámutat a pirosra ha kérjük. Nem légbőlkapottan írtam amit.
2011. szept. 21. 14:10
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Alapszínek: sárga, kék, piros, esetleg zöld, fekete, fehér óvodás korra kell tudni. Az átlagos 2 éves vagy csak most kezd beszélni vagy még nem is beszél. Csípem az ilyen túl okos, bezzeg az én gyerekem anyukáknak, akiknek a gyereke mindig sokkal szebb, jobb, okosabb, mit tudom én, mint a másiké. Aztán, mikor szemtől szembe látod a gyerekét, kiderül, hogy egy kis mimóza, aki tök átlagos, semmi különleges nincs benne, csak anyuka lát benne többet, mint kéne.

Te mindig mondogasd neki épp milyen színű pólót, nadrágot, stb adsz rá, milyen színű a kanala, tányérja, stb, de még ne várd el, hogy ő felismerje a színeket! De hogy megnyugodj, itt egy szakértő írása is: [link]

2011. szept. 21. 14:11
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm amegnyugtató válaszokat!A fiam már szépen beszél 3-4 szavas mondatokban.Megtudja nevezni hogy milyen szinek vannak csaképp nemtalálja el.Ezért nemértettem az anyukát sem miért mondja,persze ezzel is csak az ő fiát akarta fényezni!Mondhattam vola én is neki ennyi erővel hogy az én 2 évesem a bilibe kakil,az ő 3 évese meg pelusba,de én nemvagyok ilyen rosszmájú hogy leszóljam mások fiát,csak annyit mondtam nemkell erőltetni és bilizni fog.
2011. szept. 21. 14:21
 8/8 anonim ***** válasza:

Bölcsis gondozó vagy takarító szerintem sincs igazad, mert nem elvárás egy két évestől.

A színeket meg kell tudnia nevezni, ez igaz, de mondhat a feketére-barnát, a kékre-zöldet-ez nem baj. Illetve csoportosítania jó, ha tudja a színeket, tehát egy kupac kockából ki kell tudnia választani a piros kockákat, zöld kockákat-ez mutatja, hogy nem színvak-színtévesztő. Illetve fordítottan működhet a dolog, mutasd meg a pirosat. De felmutatsz egy kockát és mondja meg milyen színű, akár csak alapszínekkel, biztosan nem elvárás.

2011. szept. 21. 16:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!