Tényleg gond hogy a 25-hónapos fiamat egyéltalán nemérdeklik a szinek?
3 éves korra kell tudni az alapszíneket.
A tied még csak 2 éves, még ráér.
Az anyuka foglalkozzon a saját gyerekével, ne a tieddel.
2.vagyok
1.ne csináld már, hogy tudnia kellene!!! Sok 2 éves még beszélni sem tud, nem hogy színeket megnevezni!!!
Alapszínek: sárga, kék, piros, esetleg zöld, fekete, fehér óvodás korra kell tudni. Az átlagos 2 éves vagy csak most kezd beszélni vagy még nem is beszél. Csípem az ilyen túl okos, bezzeg az én gyerekem anyukáknak, akiknek a gyereke mindig sokkal szebb, jobb, okosabb, mit tudom én, mint a másiké. Aztán, mikor szemtől szembe látod a gyerekét, kiderül, hogy egy kis mimóza, aki tök átlagos, semmi különleges nincs benne, csak anyuka lát benne többet, mint kéne.
Te mindig mondogasd neki épp milyen színű pólót, nadrágot, stb adsz rá, milyen színű a kanala, tányérja, stb, de még ne várd el, hogy ő felismerje a színeket! De hogy megnyugodj, itt egy szakértő írása is: [link]
Bölcsis gondozó vagy takarító szerintem sincs igazad, mert nem elvárás egy két évestől.
A színeket meg kell tudnia nevezni, ez igaz, de mondhat a feketére-barnát, a kékre-zöldet-ez nem baj. Illetve csoportosítania jó, ha tudja a színeket, tehát egy kupac kockából ki kell tudnia választani a piros kockákat, zöld kockákat-ez mutatja, hogy nem színvak-színtévesztő. Illetve fordítottan működhet a dolog, mutasd meg a pirosat. De felmutatsz egy kockát és mondja meg milyen színű, akár csak alapszínekkel, biztosan nem elvárás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!