Mikor lehet beíratni a gyereket az oviba?
Hát erről lekéstél, szerintem. Mert az idei oktatási évre tavaly volt a beiratás. Persze érdeklődd meg, nálatok, hogy van, lehet, hogy évközben is felveszik, de azért sok reményt ne fűzz hozzá, mert a legtöbb helyen már 30-as létszámokkal mennek az óvódai csoportok, annyira telt ház van.
Mi magánoviba járunk, jöhet tavasztól, sőt tavaly megengedték pár gyereknek, hogy a nagycsoportba járjanak arra a két hónapra és most folytatták az úgynevezett minicsoporttal. Egész évben folyamatosan van beszoktatás, ahogy betölti a gyerek a hármat csatlakozhat a minisekhez.
Viszont én már két évvel korábban beirattam, hogy biztosan legyen helye. Így is csak azért lett hely, mert anyukám ott dolgozott nyugdíjazása előtt. És a 30-40 helyre 150 jelentkező volt és két évvel korábban, mikor listára irattam a gyerekem már voltak 15-en.
szia!sztem jóval elöre kell szolnod,mert sok a túljelentkező.már nem emlékszem milyen honapban kezdtünk,de tudom h kaparni kellett a helyért.
bölcsibe is ugy jutott be h valaki vissza mondta.
nálunk egy évben egyszer van beíratás akkor mindenkit beíratnak aki abban a nevelési évben tölt a 3.-at megkapja a jelét és vár hogy betöltse és vagy akkor megy oviban vagy a köv év szept.
tehát neked nálunk már be kellett volna íratnod aztán vagy márc-megy oviba vagy szept.
de biztos vannak kivételek mikor valaki költözik és új ovija lesz.
utolsó, de ez egyébként logikus.
Nem született sok gyerek, leépítették az óvódákat, iskolákat-mindent.
Aztán az úgynevezett Ratkó unokák logikusan megdobták a születések számát, nem jelentősen, nem lett bébibumm, de emelkedett. Tehát ez várható volt. Viszont ez lecsengett. Ha most felfejlesztenék az ovikat, akkor pár év és üresen tátonganának, nehéz kérdés. Kormány legyen a talpán, aki igazodni tud rugalmasan a változásokhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!