Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ma reggel volt a híradóban,...

Ma reggel volt a híradóban, hogy a Spongya Bob c rajzfilm mennyire káros a 3-4 évesekre egy tanulmány szerint. Ki az aki ezt nem gondolta felmérés nélkül is?

Figyelt kérdés
Ha van egy kis szépérzéke egy szülőnek ezt a mocskot nem hagyja hogy nézze a 3, 4 vagy akár 10 éves gyereke.
2011. szept. 14. 08:14
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
48%

ATV-t nem írtam

Az 3 erősen jobboldali híradót meg azért írtam, mert ott megy a konzervatív-keresztény agymosás:-(((

2011. szept. 14. 08:27
 12/34 anonim ***** válasza:
62%
08:24 vagyok! Az utolsónak igaza van! De most jutott eszembe, hogy meg kell nézni a Teletubbykat. Ha rajtam múlna biztos nem nézné a kislányom. Neki tetszik. Nem gondolom, hogy nekem kellene helyette dönteni, hogy az ő szintjén mit nézzen és mit ne.
2011. szept. 14. 08:28
 13/34 anonim ***** válasza:
100%
Bocs 08:24 válaszával értettem egyet
2011. szept. 14. 08:32
 14/34 anonim ***** válasza:
100%

Mi Tom és Jerry-n nőttünk fel, így felnőtt szemmel sokkal szörnyűbb, mint a Spongyabob, mégsem lettünk aberráltak. Pedig nagyon durva részek is vannak benne.

Nyugodtan nézheti majd ezeket feltéve ha szeretné, egyedül két mesét tiltok : south park és family guy, bár uróbbit mi nagyon szeretjük az apjával, de nem neki való.

Egyébként meg a hupikék törpikékre is rámondták, hogy káros ,mert a náci beütése van. Na és ezt ki hiszi el? :D

2011. szept. 14. 08:40
 15/34 anonim ***** válasza:
100%

Én nem is értem, minek vannak rajzfilmek???Nagyon durva! Lassan már a gyereknek, csak 1 ugráló pálcikát kéne néznie órákig, és akkor tuti minden rendben lesz a kis lelkivilágával.

Nekem az a véleményem, hogy az olyan gyerek, akinek nincs megfelelő családi háttere, arra lehet, hogy ezek a rajzfilmek tényleg károsak.Mert a tv, mint olyan, az neki menekülés, és mivel senki nem mondja el neki, hogy mi az amit lát, ezért elhiszi ami benne, van és követheti.

Pl: Én a Tom és Jerry-n nőttem fel, semmi bajom, a mai napig imádom.Soha nem álltam neki serpenyővel verni senkit!

Vagy amikor kb 10 éves voltam, volt ez a Songoku őrület.Sok h.lye nem normális, levágta a kezét, mert, hogy majd vissza nő, meg háztetőkről ugráltak le, mert, hogy tudnak repülni.Most szerintem ez nem normális.Én is néztem a rajzfilmet, de eszembe sem jutott ilyeneket csinálni!

A társadalommal, és a gyerek vállalás, és nevelési dolgokkal vannak bajok.

Egyébként a Spongya bobot, még évekkel ezelőtt azért tiltották be, valamelyik országban, mert, hogy Spongya bob b.uzi... :/

Én nagyon szeretem, és véleményem szerint vannak sokkal betegebb rajzfilmek is...

2011. szept. 14. 08:49
 16/34 A kérdező kommentje:
Érdekes, egyszer azt írtam egy válaszban, hogy én hagyom a gyerekemet Disney filmeket illetve Dórát Fifit Eperkét nézni, hát úgy lepontoztak mint állat és mindenki azt írta hogy na ŐK nem nézetnek Soha a gyerekkel tv-t. Érdekes most meg az derül ki hogy mindenkinek néz a gyereke tv-t, és a gyerek választhat....
2011. szept. 14. 08:55
 17/34 anonim ***** válasza:
100%

A Piroska és a farkas sokkal jobb, mert abban a farkas hasát felvágja a vadász és köveket tesz bele, majd bedobja a kútba. A Hófehérke féle mérgezett alma, meg vágjuk ki a szívét is klassz. Nem beszélve a tökéletes külsejű hercegnőkről és királyfikról, akik csak azért szeretik egymást, mert a másik szép és sok a pénze. Ezek az igazán károsak ha már választanom kell, nem a spongya bob.

Egyébként meg az a véleményem (és ezt tapasztalatból írom), hogy nincs káros rajzfilm, ha a gyerekkel megbeszéled közben vagy utána, hogy mi miért és hogyan történt a rajzfilmben, kinek miért olyan a jelleme, viselkedése amilyen.

2011. szept. 14. 08:59
 18/34 anonim ***** válasza:
100%

Persze! Attól függ hogy teszed fel a kérdést és milyen társaság gyűlik össze a kérdésre válaszolókból. Hidd el itt is le lenne pontozva, az aki most idejönne és elkezdené szidni ezeket a meséket.

Egyébként én ismerek olyan családod, ahol a gyerekek valóban nem néznek tévét. Nincs is otthon tévé. Való igaz, hogy sokkal tisztább a gyerek lelkivilága ha szépen akarok fogalmazni. Ha kissé durvábban, akkor egyszerűbbek együgyűbbek ezek a gyerekek. Oviban és a suliban a gyerekek zöme nézi a tévét. Sokkal nehezebb beilleszkedni úgy egy társaságba, hogy te valamivel kevesebb vagy. Mert bárhogy nézzük ezek a gyerekek kevesebbek a többihez képest. Remélem értitek, hogy nem lehúzni akarom őket.

2011. szept. 14. 09:00
 19/34 anonim ***** válasza:
100%
Belőluk lesznek az olyan tutyimutyi felnőttek, akikiet mindig mindenhol elnyomnak és nem fognak tudni érvényesülni az életben.
2011. szept. 14. 09:27
 20/34 anonim ***** válasza:

"Nem gondolom, hogy nekem kellene helyette dönteni, hogy az ő szintjén mit nézzen és mit ne.

A válasz írója 82%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 08:28"

Én meg azt gondolom, hogy egy ilyen kicsi gyerek "mindenevő", ha nem figyelek oda simán megnézne bármit, olyat, ami aztán tényleg nem az ő korosztályának való.

Nem tud mérlegelni, jó esetben a szülő dolga lenne! Megnézi, de nem tud vele mit kezdeni, nem tudja feldolgozni...

Kérdező! Én ugyan a Spongya Bobból annyit láttam, hogy van egy sárga valami, fogalmam sincs, milyen maga a mese. Nekem maga a figura elég ahhoz, hogy ne legyek rá kíváncsi.

És igen, én szelektálok, hogy mit nézhet meg a 3 éves lányom. Sajnos mesecsatornából csak a Minimax jön (többet nem vagyok hajlandó fizetni a UPC-nek csak azért, hogy még egy - jobb - mesecsatornát nézhessünk).

Ha olyan mese megy, és nagyon TV nézhetnékje van, akkor beteszünk valamit DVD-n.

2011. szept. 14. 09:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!