Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy lehet legyőzni a bölcsis...

Hogy lehet legyőzni a bölcsis élet kezdetétől való félelmet?

Figyelt kérdés
Annyira félek.. féltem a kislányomat. Két hét múlva kezdi a bölcsit (2,5 éves múlt). Olyan kis cicás, szolíd kislány, a csoportjában szinte csak fiúk lesznek. Már most összeszorul a torkom, ha arra gondolok, el kell engedjem magam mellől. Segítsetek lécci valami praktikákkal...
2011. szept. 6. 13:57
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm, nagyon aranyos vagy! Ezt a történetet sem bírtam száraz szemmel végig olvasni! :) Tudom, h túl kel élni, mi is túléltük valahogy, sőt, én nem is emlékszem az ovis elválásomra anyutól... Valszeg ők sem fognak, de akkor is iszonyat rossz érzés. Engem kicsit "kőszívűnek" tartanak akik ismernek, így engem is meglep a saját reakcióm, és még el se kezdtük az elválást.
2011. szept. 6. 16:29
 12/13 anonim ***** válasza:

Sokat szorongtam én is emiatt, de aztán rájöttem, hogy túl nagy ügyet csinálok az egészből. Észrevettem, hogy minél inkább próbálom rá felkészíteni (beszélni arról, hogy milyen jó lesz, miközben magam sem tudtam, milyen lesz valójában), annál jobban izgulunk mindketten emiatt. Nem akartam, hogy nagy elvárásai vagy félelmei legyenek. Próbáltam úgy tekinteni erre, mintha ez lenne a világ legtermészetesebb dolga. A gyerekek nőnek. Bölcsődébe járnak, oviba, aztán iskolába. Ez így természetes, és minél inkább elfogadod, hogy ez az élet rendje, annál könnyebben fogjátok mindketten venni az akadályokat.

Ma volt a negyedik nap, és jelenleg nagyon tetszik neki. Olyan dolgokat megeszik, amikhez azelőtt bottal sem nyúlt volna. Lefekszik a pelenkázóasztalra, amikor a gondozónő pelenkázza, pedig nekem alig engedi, hogy lecseréljem stb stb. Ma volt a második nap, hogy a szülőknek el kellett "bújnia" egy kicsit, és ma már sokkal kevesebb gyerek sírt, és akik sírtak, ma már sokkal könnyebb volt őket megnyugtatni. Valószínűleg majd az én gyerkőcöm is észbe fog kapni, hogy most majd egyre kevesebb időt töltünk együtt, és biztos vagyok, hogy nem ússzuk meg a dolgot sírás nélkül, de már nem aggódom emiatt. Legalábbis nem annyit, mint egy hónapja :)

2011. szept. 6. 17:54
 13/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm!!! Ezt már vidámabban és mosolyogva olvastam végig! :)) Ok, így fogok tenni. Ez a világ legtermészetesebb dolga. :) Ráadásul enyém már nagyocska is, nem pelenkás, és beszél (gyakorlatilag megállás nélkül). Megpróbálom elfogadni, és minden ok lesz. :)
2011. szept. 7. 09:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!