Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ovikezdő gyerekek anyukái!...

Ovikezdő gyerekek anyukái! Kér deznék néhányat, segít enétek?

Figyelt kérdés

Sziasztok! A kisfiam 1 hónap múlva kezd az oviban. Csak 2 hete szobatiszta (egy-két balesettel), aminek nagyon örülök, mert azt hittem, nem kezdünk ovit a pelus miatt.

Most felmerült bennem, hogy a fenekét még nem tudja kitörölni. Persze tanítgatom, de ha nem akarja, nem erőltetem, annak is örülök, hogy nem a gatyeszban landolt a termék... A Ti gyerekeitek mikor tanulták ezt meg?

és még egy technikai kérdés: a ruhák melyik részére kell a jelet varrni? A fiam szeretné elöl, látni az órát (az lesz a jele), de úgy tudom, belülre szokás, igaz?

És a fogmosópoharas öblítés? Nektek megy? Nálunk még le-lenyeli a vizet...

Köszönöm, ha írtok! ovi-lázban égünk :D

2011. szept. 5. 15:38
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk a nunit maga törli, de a fenekét én szeretem törölni, szinte el sem éri.

Jelet nálunk a címkére kell rajzolni, de szerintem nincs abból probléma, ha van egy-két olyan ruhája, ahol elől van a jele.

Nálunk megy az öblítés, köpőversenyt rendeztünk. Ki tud messzebbre köpni, de csak a kádnál. Ha csapnál, akkor ki tud a közepére köpni.

2011. szept. 5. 15:43
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Hát sorban:

-a popóját segítenek kitörölni, persze szólnia kell majd a dadusnak ezért. (Már ha kakil az oviban, az enyém mindig haza hozta), pisilésnél, mivel fiú, nincs gond :o) (A lányom 4 éves, de még én törlöm neki, ez fizikailag is nehéz, mert a karjuk még rövid)

-a jelet belülre szokás valóban, de ha Nektek úgy jó, lehet kívülre is. Szerintem mondd meg inkább a fiadnak, hogy majd rajta lesz a fogpoharán, zsákján stb.

-az öblítés: szerencsére olyan fogkrémek vannak manapság, amit nyugodtan lenyelhet a gyerkőc, és nem baj ha még nem tud. Este a kádban gyakorolhatjátok (lányom is ott tanulta meg), de az oviban is fejlődik majd, emiatt ne aggódj.

Jó kezdést! :o)

2011. szept. 5. 15:45
 3/4 anonim ***** válasza:
Teljesen igazuk van az előttem szólóknak,csak még annyit szeretnék hozzátenni az öblítéshez,hogy sokat tanulnak a többi gyerektől.Bele fog jönni!
2011. szept. 5. 22:09
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a kedvességeteket és a tanácsokat! Mindenkinek szép napot!
2011. szept. 6. 08:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!