17 hónapos kislányomat igyekszünk rászoktatni a szobájában a kiságyban alvásra. Eddig magunk mellé vettük ha éjfél körül megébredt, de már nem szopizik, és egy ideje zavarjuk egymást a pihenésben. "Csakhogy állva alszik". Mit tegyek?
Figyelt kérdés
Igyekeztünk a sírni hagyós módszert elkerülni, és nem is hagyjuk magára, mindketten átmegyünk, mikor felébred, elmondjuk neki, hogy milyen ügyes nagylány, meg is érti, hogy ott kell maradnia, de nem hajlandó lefeküdni, csak áll. Mikor már végképp nem megy, magára hagyjuk pár percre, ami alatt kicsit sír, de aztán abbahagyja. Mikor már jóideje nem hallom a hangját, gondolom én, hogy elaludt, megyek betakarni. És állandóan azt találom, hogy áll a kiságyban és úgy bóbiskol. Lefektetem és alszik tovább mélyen. Attól félek álmában elesik és megüti magát. Hogyan szoktassam rá, hogy tanuljon meg lefeküdni? Tudom, hogy hülyén hangzik ez az egész és nem hallottam még állva alvásról, de talán a nálam tapasztaltabbak tudnak valamit. Előre is köszönöm!2008. márc. 9. 15:36
1/3 anonim válasza:
Én is mindig magamhoz vettem, főleg mivel férjem vidéken dolgozott és csak hétvégén járt haza. Nálunk is nagy gond volt a visszaszoktatás. Nálunk eleivel egy szobában aludtunk, mondjuk mi hagytuk sírni, volt hogy addig bőgött (nem sírt, mert könny az nem volt) míg a rácsot rázva el nem aludt, s csak a puffanásra lettünk figyelmesek. De soha nem volt semmi baja. Pár hét alatt megszokta, és onnantól nem volt gond. De legyetek következetesek. Tudom elcsépelt dolog, de hatásos. A másodiknál már nem vettük oda, csak cici és ágy. Nem is volt ilyen gondunk. Ugyhogy kitartást!!!! Tudom nagyon nehéz, de nem vagy szívtelen ha hagyod kicsit sírni. Persze, ha kell vígasztald meg, és ne vidd be magadhoz!! Sok sikert!
2/3 anonim válasza:
Szia!én úgy csiáltam hogy, a szobájába a plafonra ragasztottam sötétban világító csillagokat, meg felfűzva a kiságya fölé raktam ,a konektorba éjjelifényt raktam, így nem volt teljes sötétben.A csillagokról énekeltem neki , és egy idő után érdekelték a csillagok , de mivel a plafonon voltak csak fekve látta,így a bámészkodás közben elaludt.igaz én 1hétig ott aludtam vele egy szobában,de egy másik ágyon, hogy ne érezze teljesen egyedül magát.de rakhatsz mellé egy játékot is és mond neki hogy vigyázzon rá el ne szökjön az éjjel.(a sógornőmnél ez vált be)üdv :babi
3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Egyben szeretném is elújságolni, hogy már 5. éjszakája semmi gond sincs, végig alszik, igaz ma pl. 3/4 6-kor keltünk. Na de annyi baj legyen :)
2008. márc. 15. 17:41
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!