Hogy lehetne rászoktatni a kislányomat, hogy aludja át az éjszakát?
Én ezeket a tanácsokat kaptam:
Reggel átöltöztetni, onnantól 3 óránként etetni, akkor is, ha aludna. Közben óránként változtatni a pózt, vagy megmozgatni, felemelni, stb. Azért, hogy ne legyen mélyalvás napközben.
Én ennyit csináltam, 2 nap múlva átaludták az ikreim az éjszakát, meg azóta is.
De ha most jöttetek meg a kórházból, akkor várható, hogy még 3 óránként fog enni egy ideig, ilyenkor még kicsi a gyomruk ahhoz, hogy átaludja az egész éjszakát, általában.
Próbálj te alkalmazkodni a babádhoz! Az előttem szólónak teljesen igaza van, még egyszerre csak keveset tudnak enni.
Az elején a fiam 2 (!) óránként evett éjjel-nappal, aztán éjjel már csak 3, majd 4 óránként. Most 4 hónapos és minimum 1x minden éjjel éhes, de van hogy 2x. Ezzel jár a babázás :) De ha szoptatod, nem olyan rossz dolog, teleszívja magát és már alszik is, kicsi böfike és lerakhatod a kiságyba. Van aki a babájával alszik és csak a szájába adja a cicit, ha nyafog. Nálunk az a probléma, ha nem akar visszaaludni, de hamar megtanulják megkülönböztetni a nappalt az éjszakától és utána az éjszakai szopi után többnyire vissza fog aludni.
Egyébként ha kislányod van, számíthatsz rá, hogy hamarabb átalussza az éjszakát (kb. 8 hetes korától)
Örömteli babázást kívánok és sok tejcsit :)
Köszönöm szépen!
Nekem is az a legnagyobb bajom, hogy nehezen alszik vissza szopi után... Viszont muszáj valami rendszert vinnem a mindennapjaiba, így a későbbiekben sokkal könnyebb lesz.
Jó babázást nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!