Hogyan tudom rászoktatni a 6 hós kislányomat a szilárd ételre?
Hát nekem is mindenki ezt hajtogatta 6 hónapos korában a fiamnak, hogy hűű meg húú nem elég neki már az anyatej, mások simán puszilják befelé a mindenféle kajákat.
Az én fiam meg nem volt hajlandó, utálta az egészet.Kilökte a nyelvével, fuldoklott, köhögött. 2 hétig görcsöltem a dolgon, majd leálltam vele.Nem akartam az egész evés témát megutáltatni vele, meg erőltetni.
Továbbra is csak anyatejet kapott (igaz hogy nagyon gyakran szopizott).
2 hét múlva ismét megpróbálkoztam a dologgal, hazudnék ha azt mondanám, hogy imádta de szép lassan eljutottunk egy étkezés kiváltásáig. Alma-őszibarack, banán-őszibarack ezeket szerette nagyon (máig így van).
Krumplit érdekes módon ki nem állhatta (most se szereti, de már megeszi).
A zöldeket (répa,sütötök,borsó,brokkoli stb.) csak 8-9 hósan volt hajlandó megenni.
De 9-10 hós korától mindent megeszik már, még a krumplisakat is.
Csak azt akarom ezzel mondani, hogy lehet, hogy a te babád sem érett még meg a kanalazásra.
Szóval próbálkozz de ne ess kétségbe ha nem kell neki a szilárd (vagyis pépes) továbbra se.
Egyik barátnőmnek 10 hónaposan is EGY étkezésnél evett csak gyümit a lánya, az összes többi anyatej volt és 11kilós volt már akkor a kislány és semmi baja nem volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!