Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan tudom rászoktatni a 6...

Hogyan tudom rászoktatni a 6 hós kislányomat a szilárd ételre?

Figyelt kérdés
Eddig az orvosno javaslatára csak szoptattam ot. Most meg mar szeretném, ha mást is enne az anyatejen kívul, de mindent visszautasít, lehet az pép kiskanálbol vagy hígabb étel cumisuvegbol. Voltak napok mikor szépen evett egy kevés répapépet, aztán egy nap szunettel kanállal húslevest. Néha olyan érzésem van, hogy sosem fog akrani rendes ételt enni. A korulottem levo anyukák mindegyike azt mondja, hogy az o gyerkocuk probléma nelkul elvette az ételt lehetett az bármi. Mit tegyek, hogyan szoktathatnám o rá az evésre?
2008. dec. 23. 15:58
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Nem minden kisbaba egyforma tied is rá fog "szokni"a szilárd ételre,csak még furcsa neki a minden féle étel az anyatej után.
2008. dec. 23. 16:14
 2/4 anonim ***** válasza:
Próbáld megtalálni azt az ételt ami szeret. A gyümölcsöket általábban jobban szeretik a babák. Főleg azt mi édes. Pl banán.Szerintem inkább ezekkel próbálkozz először ne a zöldséggekkel.Alma banánnal, körte.Kicsit melegítsd meg mert lehet, hogy az a baj hogy hideg az anyatejután.És inkább erőltesd a kanaálal való evést.
2008. dec. 23. 17:06
 3/4 anonim ***** válasza:

Hát nekem is mindenki ezt hajtogatta 6 hónapos korában a fiamnak, hogy hűű meg húú nem elég neki már az anyatej, mások simán puszilják befelé a mindenféle kajákat.

Az én fiam meg nem volt hajlandó, utálta az egészet.Kilökte a nyelvével, fuldoklott, köhögött. 2 hétig görcsöltem a dolgon, majd leálltam vele.Nem akartam az egész evés témát megutáltatni vele, meg erőltetni.

Továbbra is csak anyatejet kapott (igaz hogy nagyon gyakran szopizott).

2 hét múlva ismét megpróbálkoztam a dologgal, hazudnék ha azt mondanám, hogy imádta de szép lassan eljutottunk egy étkezés kiváltásáig. Alma-őszibarack, banán-őszibarack ezeket szerette nagyon (máig így van).

Krumplit érdekes módon ki nem állhatta (most se szereti, de már megeszi).

A zöldeket (répa,sütötök,borsó,brokkoli stb.) csak 8-9 hósan volt hajlandó megenni.

De 9-10 hós korától mindent megeszik már, még a krumplisakat is.

Csak azt akarom ezzel mondani, hogy lehet, hogy a te babád sem érett még meg a kanalazásra.

Szóval próbálkozz de ne ess kétségbe ha nem kell neki a szilárd (vagyis pépes) továbbra se.

Egyik barátnőmnek 10 hónaposan is EGY étkezésnél evett csak gyümit a lánya, az összes többi anyatej volt és 11kilós volt már akkor a kislány és semmi baja nem volt.

2008. dec. 23. 17:21
 4/4 anonim ***** válasza:
egyetértek mindenkivel, még annyit javasolnék, hogy nagyon lassan vezesd be a kajákat, egyszer egy kis almalét, majd egy-két hét után almapépet, majd répát stb, nem az a cél, hogy kiválts egy szopit, hanem, hogy megszokjon egy másik létformát, ehhez idő kell. Ha egyéves koráig csak szopizik, az sem baj. Erről találsz szakértői cikkeket az lll.hu-n, vagy a babazo.hu-n. Sok sikert, mi is most kezdjuk!
2008. dec. 23. 22:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!