Szerintetek helyes döntés volt az ÁNTSZ-től, hogy megtiltotta a gyerekek fogmosását az oviban?
"mikor a wc-ben mossak a kicsik a fogaikat, leejtik a fogkefet, kicserelik egymaset.... stb Aki azt irja az ovonok lustak, ugyan probaljon mar meg levezenyelni 10-20 gyereknek egy fogmosast!"
Érdekes, a mi ovinkban az összes óvónőnek sikerült, sőt ők követelték meg a fogkefét.
"nalunk nem mossuk meg a fogukat napkozben, valamit csinajon mar a szulo is"
Napközben? Amikor a szülő a munkahelyen van, a gyerek meg tőle távol az oviban?
Szerintem is nevetséges..Mi nekünk is kellett fogat mosni a oviban és láss csodát élünk.....
Lehet hogy nem az óvónők hibája és lehet hogy az ÁNTSZ hozta ezt a döntést,nem tudom...
De az biztos hogy ahogy fejlődik a világ, a technika,egyre nagyobb baromságokat fognak kitalálni...
Nem a vécében mosnak a gyerekek fogat, igaz van vécé is, leválasztva ajtóval mosdóktól.
Láttam jómagam, óvónéni áll fogkrémmel a kezébe 3 gyerek áll a csapnál. Esélyük nincs kicserélni a fogkefét, bohóckodni, hiszen 3 gyereket nem túl nehéz szemmel tartani. Nem 20 gyerek mos egyszerre fogat.
Leejtik a fogkefét, igaz, megtörténhet, de ez otthon is megtörténhet, nem hinném, annyira nagyon védeni kell a gyerekeket, hogy egy leesett fogkefe után már járványt vizionáljunk.
Nálunk egyébként folyamatos fertőtlenítés van, nagyon tiszták a mosdók, úgyhogy nincs ebből gond.
Ja és, mesélte tanár ismerősősm, döbbenet, 7 éves első osztályos gyereknél úgy kezdődik a nap, Gyerekek ez a vécé, mosdó és magyarázat, mire kell használni. Nem tudtam elképzelni, honnan jöhettek ezek a gyerekek, akik nem tudnak mosdót használni, de most tudom, onnan, ahol te vagy az óvónő.
Viszont, amiért szóltak nálunk az oviban, az, hogy rendszeresen cserélni kell a fogkefét, félévente. Így viszünk be félévente új fogkefét. De az, hogy betiltotta volna az ÁNTSZ nem tudok.
Ja és még annyit, minden személyeskedés nélkül, tételezzük fel, van diplomád és óvónő vagy.
és gondot okoz levezényelni 20! gyerek fogmosását? Érthetsz, azért valamilyen módon a szakmádhoz. Én látom, figyelem a mi ovinkban az óvónőket, bizony egy ember simán levezényli 5 perc alatt. Mint valami óramű, olyanok. Csodálom őket, ÉN nem tudnám, de nem is dicsekszem, hogy ez lenne a szakmám.
"Nem a vécében mosnak a gyerekek fogat, igaz van vécé is, leválasztva ajtóval mosdóktól."
Na igen, ráadásul sok lakásban a wc egyben van a fürdőszobával, a régi lakásunkban konkrétan a csap mellett volt közvetlenül! Ráadásul az oviban a mosdókat naponta takarították, fertőtlenítették, állítom nagyobb tisztaság volt, mint egyesek lakásában.
"Láttam jómagam, óvónéni áll fogkrémmel a kezébe 3 gyerek áll a csapnál."
Nálunk is tökéletesen szervezetten zajlott, már kiscsoportban.
"Nem tudtam elképzelni, honnan jöhettek ezek a gyerekek, akik nem tudnak mosdót használni, de most tudom, onnan, ahol te vagy az óvónő."
:-DDD
"Viszont, amiért szóltak nálunk az oviban, az, hogy rendszeresen cserélni kell a fogkefét, félévente."
Nálunk is ez ment, minimum félévente, vagy ha úgy látták, akkor szóltak előbb.
Jogos, itt is látszik, hogy észt a diplomával nem osztanak! Én szégyellném magam a helyedben. 20 kisgyerek fogmosását nem tudod megtartani úgymond? Nevetséges. Leesik a fogkefe.. Jaj baccus! Akkor felveszi és leöblíti a csap alatt. Nem kell mindentől óvni ám a gyerekeket. És igenis ez az óvónéni hanyagsága és lustasága.
Szerencsére a mi óvónénink egy tündér, aki valóban szereti a picinyeket, s nem restelli azt a 20 percet rájuk szánni, míg fogat mosnak.
"Kedves" Óvónő!
Tudod neked az is a munkád, hogy felügyeld normálisan a gyerekek fogmosását a munkaidőd alatt! Mi sem a lábunkat lógatjuk, nagyon arcátlan megjegyzés volt tőled a "valamit csináljon a szülő is" kijelentésed.
Szerinted nem elég rossz egy szülőnek, hogy benne van a pakliban, hogy ilyenekhez kerül a gyerekük mint te? Ilyen hozzáállással mégis hogyan foglalkozhatsz gyerekkel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!