Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Idegesít, hogy idegesít néha...

Idegesít, hogy idegesít néha a gyerekem. Mit tegyek? Néha nem bírom cérnával, egész nap. Nem vagyok anyának való?

Figyelt kérdés
3 és fél éves, nagyon okos, érdeklődő, kíváncsi, vannak vesszőparipái és ugye a miért-korszak...4 hónapos a tesója, vele is nonstop foglalkozás ugye, a nagy nem féltékeny, hanem partner, de cserébe mikor picit kikapcsi,olnám az agyam, pl ide leülnék 5 percre olvasni, vagy híreket, vagy ledőlnék a kanapéra nézni ki a fejemből, jön a nagy és cibálja az agyam a kérdéseivel. Sokszor magamban kell számolnom hogy ne menjen az agyamra láthatóan, mert nyilván szegény nem tehet az alacsony tűrőképességemről :) Válaszolok neki midig, beszélgetünk, türelmes vagyok vele, de belül már hülyét kapok elég gyakran. Egész nap beszélek lényegében, és ismételem magam 30x...a férjem este 7-re ér haza, ekkor evés, fürdés, altatás, és kezdhetek dolgozni (online munka), ami kb 9ig tart. agyam az nincs már mire végzek, így egy jót nem bírunk beszélgetni a férjemmel. Szó ami szó, fáradt vagyok, csak emiatt lenne ez a manómmal, vagy alkalmatlan vagyok szülőnek?
2011. szept. 1. 16:05
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Ne haragudj hogy okosat nem fogok tudni írni de én is dettó ugyanígy vagyok, szinte azonos felosztásban a gyerekeket tekintve is...

Megmondom őszintén, én kicsit örülök hogy kezdődik az ovi mert így napközben kicsit jobban ki tudom pihenni magam, mert utálom ezt érezni hogy néha kikészülök tőle...:/

Csak reménykedem hogy ő ezt nem érzi vagy nem fog rá emlékezni, bár mindenhol azt olvasni az első 3 év a legmeghatározóbb.

2011. szept. 1. 16:09
 2/14 anonim ***** válasza:

nem vagy alkalmatlan, ez ilyen.

mi havonta egy hétvégére, péntek délutántól vasárnap estig, rátoljuk a gyereket az egyik nagyszülőre. aztán pihenünk.

2011. szept. 1. 16:10
 3/14 anonim ***** válasza:
A nagy egyszerűen a figyelmedet keresi, örül, h nincs ott a tesó és akkor csak az övé vagy. A havonta egy hétvége egy nagyon jó ötlet, én is alkalmazom :)
2011. szept. 1. 16:15
 4/14 anonim ***** válasza:

nem csodálom h kiborít a nagy mikor még egy kicsike is van

nem vagy alkalmatlan csak kimerült próbálj meg pihenni és egy 3.5 évessel is meg lehet beszélni h most 10 percet kérsz addig szedje össze a kérdéseit te meg addig gondolkodsz a válaszon

kérd meg a férjed h este segítsen a gyerekek körül pl a naggyal biztos jól ellenne fürdesse etesse fektesse le ö legalább heti 3-4x

2011. szept. 1. 16:16
 5/14 anonim ***** válasza:
5%
Úgy adjátok oviba a nagyobbat hogy a kicsivel otthon vagy? Nem tudom, lehet csak én vagyok ilyen, de a mai napig emlékszem arra, úgy maradt meg bennem mintha lepasszoltak volna, és ezt a mai napig nem tudtam megbocsájtani a húgomnak.
2011. szept. 1. 16:17
 6/14 anonim ***** válasza:
Ugyaaan. Ez miatt ne legyen lelki gondod magaddal. Szerintem ritka az aki bírja türelemmel. Még ritkább aki beismeri, hogy nem bírja. Nekem még nincs gyerekem (bár már 35 éves vagyok és lehetne) de én is félek, hogy így leszek, mint Te, főleg, hogy az ember öregszik és egyre türelmetlenebb. Attól, hogy gyereked van, még ugyanúgy nő vagy és van saját személyiséged, akaratod. Az is érthető, ha az ember elfárad. Nagy ritkán, ha eljön hozzánk valaki gyerekkel, jól el vagyok vele, de estére annyira le szokott fárasztani a vele való gügyörészés, meg az, hogy folyton szórakoztatni kell, hogy ilyenkor bele gondolok, biztos kell-e nekem gyerek. Ilyenkor én is bele gondolok, hogy mit szólnak rám mások, hogy én így állok a dologhoz, meg biztos nem vagyok anya típus. stb.
2011. szept. 1. 16:24
 7/14 anonim ***** válasza:
Egy embernek vannak természetes szükségletei és igényei, amik nem válnak köddé, csak mert gyereke született. Lehet, sőt kell azt a kisgyereket nevelni is. Meg lehet mondani neki, hogy anyuci fáradt, szeretne pihenni egy kicsit, menjen és játsszon a szobájában egyedül. A kölykök okosak, pillanatok alatt megtanulják, mi az, amire anyuci képtelen nemet mondani (esetedben a folyamatos kérdezgetés), és így megállás nélkül velük foglalkozik. Hülyét kapok az olyan gyerekes barátnőimtől, akikkel azért nem lehet normálisan beszélgetni, mert képtelenek annyit mondani a gyereküknek, hogy "anyuci most beszélget, menj és játssz egyedül". Meg kell tanítani a gyereknek, hogy az anyja is ember, neki is vannak igényei, amit tisztelni kell.
2011. szept. 1. 16:25
 8/14 anonim ***** válasza:

Én is így vagyok. Én már mindenkinek azt tanácsolom, hogy az első gyereket adja be oviba, és úgy szülje a másodikat. Ha nincs segítséged, akkor ezt nem lehet bírni cérnával. Az enyémek most 3 és 1 évesek. 1 éve nem volt egy átaludt éjszakám. Ha csak egyszer vagyunk fent, az még jó, de sokszor (látszólag) minden ok nélkül órákat vagyunk fent éjjel, még mindig. Gondolhatod, nekem mennyire van türelmem a gyerekekhez. Jó lesz, ha megy oviba.

Egyébként ha már 4 hónapos, akkor nem fogja azt érezni a nagy, hogy a kicsi miatt lett lepasszolva. Mellesleg a legtöbb gyerek szereti is az ovit, az enyém már nagyon várja.

2011. szept. 1. 16:30
 9/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm nektek!

Sehol nem írtam ovit, minket nem vettek fel, pedig suliba is járni fogok szombatonként. Ennyi. Szívesen beadnám, nagyon kellene neki is a társaság, nekem is a pihenés, már amennyit baba mellett lehetne.

A férjem segít, este 7-től lényegében ő csinál mindent amit ő is tud, ő altatja a nagyot, a picit nem kell, csak lerakom. Éjjel 2x-3x felkelek még hozzá, hajnaltól (akkor megy el a fárjem) 2 gyerek ágya között rohangálok, mert hol egyik hol másik ébred meg, és ez megy 6-ig,m ert annál tovább nem aludtam a nagy 1 éves kora óta.

2011. szept. 1. 17:08
 10/14 anonim ***** válasza:
Kicsit sokat vállaltál és tökéletes akarsz lenni... vagyunk még igy egy páran :) Kellene egy bizonyos időt rendszeresen pihenésre fordítanod különben nem fogod bírni!
2011. szept. 1. 18:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!