Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Titeket is idegesít, ha a...

Titeket is idegesít, ha a gyeretekhez sejpítve vagy pöszén beszélnek?

Figyelt kérdés
engem nagyon idegesít,amikor aposomék,bizonyos szavakat úgy mondanak neki,ahogy a kislányom még régen modta.örülök,hogy 2,5 évesen ilyen szépen beszél,és attól félek,hogy csak vissza esik ha rosszul hallja. mostmár azért igyekszem a tudomásukra hozni,hogy ezt én nem szeretem,de amikor nem vagyok vele,akkor biztos,hogy megint (poénból) nem helyesen mondanak neki szavakat.
2011. ápr. 3. 16:44
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
70%
engem az idegesít, ha az anyukák nem tudnak helyesen írni :S
2011. ápr. 3. 17:02
 2/18 anonim ***** válasza:

Ezt úgy hívják, hogy dajkanyelv, és ebben a korban fejlődéslélektani okok miatt hasznos, hogy így beszélnek hozzá. Most nincs időm ezt kifejteni, de ha érdekel, később visszajövök és leírom.

A lényeg: ezen nem idegeskedni kell, ez teljesen normális, és a gyereknek nem árt, sőt.

2011. ápr. 3. 17:36
 3/18 anonim ***** válasza:
en ugy tudom(olvastam), hogy nem jo a gyereknek...lehet tevedek...de engem is idegesit
2011. ápr. 3. 17:40
 4/18 anonim ***** válasza:
Én is úgy tudom, hogy ez nem jó a gyereknek. Én mindenkire rászólok, aki így beszél a kisfiamhoz.
2011. ápr. 3. 17:52
 5/18 anonim ***** válasza:
56%

"Ezt úgy hívják, hogy dajkanyelv, és ebben a korban fejlődéslélektani okok miatt hasznos, hogy így beszélnek hozzá."

Hát én nem vagyok szakember, de az én majdnem 3 éves lányom gyönyörűen beszél, sosem engedtem senkinek, hogy gagyogva, pöszén, stb beszéljen a gyerekemmel. Az ismerősöméknél hagyták. Az eredmény: tojás helyett tolás, Emese helyett Emesze és még egyebek. A kislány 6(!) éves.

2011. ápr. 3. 17:53
 6/18 A kérdező kommentje:

kedves első! ha ez célzás volt,akkor erre inkább nem reagálok..

azt meg nem igazán értem miért jó ha gyerekhez rosszul beszélnek??? pl ha R betű helyett J-t mondanak,stb..

most inkább nem sorolom fel a többi rossz példát.

Ha ezt hallja egy gyerek mindig akkor csak vissza szokik a régi beszédéhez.

2011. ápr. 3. 17:58
 7/18 A kérdező kommentje:
egy kicsit megnyugodtam,hogy más is így gondolkodik erről mint én!
2011. ápr. 3. 18:00
 8/18 anonim ***** válasza:
Igen idegesít és rászóltam mindenkire, aki így beszélt a gyerekhez. Mindenki megértette és elhagyta.
2011. ápr. 3. 19:25
 9/18 anonim ***** válasza:

Anyósom és anyukám rendszeresen rosszul használják a névelőket. Konkrét példák:

"Nézd, ott a autó!"

"Hol a autó?"

Anyukám leszokóban van, mert neki bátrabban(de nem gorombán) meg merem mondani, hogy "az autó" és nem "a autó".

Anyósomnál is próbálkozok, de semmi hatás. Ő mást is selypítve, pöszéskedve mond.

Pedig nagy hiba, mert most indult meg a beszéd a 23 hónapos gyerekemnél és elképesztő ütemben halad, az égvilágon mindent ismétel és megjegyez. Remélem ezeket is jól tanulja majd meg.

2011. ápr. 3. 22:17
 10/18 anonim ***** válasza:
52%

szerintem a beszédfejlődésnek ehhez semmi köze.

Nem hinném, hogy a tojás helyett mondaná, hogy tolás. mert akkor nem azt mondja tojás, hanem tolás, mert így tanulta meg, az a dolog, amit te tojás-nak hívsz, ő tolásnak. (mint mondjuk sokan hívják a kolbászt, kalbásznak és a többi, de ez nem azért van, mert hibásan ejti az o betűt)

Ha viszont nem tudja kiejteni a j és a sz hangot, az meg nem azért van, mert valaki felnőtt mondta neki, mert nyilván nem mondták el neki rosszul az összes olyan szót, amiben s illetve j hang van. Hanem azért mondja így, mert logopédiai fejlesztésre van szüksége, mert nem képes a hangokat helyesen képezni. Most a logopédia és hangképzés rejtelmeit nem részletezném.

Ja és egyébként egy gyerek hallja a különbséget. Próbáld ki, ha mond valamit, mondjuk j-vel r helyett és visszakérdezed j-vel, azt fogja mondani nem és megismétli ugyanazt a szót. Például: Kérek Jopit. és visszakérdezel Jopit? Azt fogja mondani, nem Jopit. És ha kérdezed Ropit? Akkor azt fogja mondani, igen.

nem tudod megzavarni.

2011. ápr. 4. 01:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!