Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Titeket is idegesít, ha a...

Titeket is idegesít, ha a gyeretekhez sejpítve vagy pöszén beszélnek?

Figyelt kérdés
engem nagyon idegesít,amikor aposomék,bizonyos szavakat úgy mondanak neki,ahogy a kislányom még régen modta.örülök,hogy 2,5 évesen ilyen szépen beszél,és attól félek,hogy csak vissza esik ha rosszul hallja. mostmár azért igyekszem a tudomásukra hozni,hogy ezt én nem szeretem,de amikor nem vagyok vele,akkor biztos,hogy megint (poénból) nem helyesen mondanak neki szavakat.
2011. ápr. 3. 16:44
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
a 01.15 -nek üzenem,hogy szerintem félre értette a problémámat,mert a kislányom jól használja a szavakat,csak bizonyos emberek rosszul beszélnek hozzá,ami szerintem csak oda fog vezetni,hogy elkezdi ő is úgy használni a szavakat ahogy már nem kéne...!
2011. ápr. 4. 10:58
 12/18 anonim ***** válasza:
Én nem beszédfejlődéstani, hanem emberi oldalról közelítem meg a dolgot. Marhára idegesít, születése óta, még az is ha azt mondja anyósom, hogy "jaaaj ott a kis szemikéje neki" Alapból ez a szó könyörgöm a gyereknek szeme van. Jó, lehet, hogy ez már túlzás kicsit de ez az én gyerekem, ha én nem gagyarászok neki, más se tegye. Joggal várja el az ember, hogy tiszteletben tartsák az elveit.
2011. ápr. 4. 13:34
 13/18 anonim ***** válasza:

Na, én pösze is vagyok és seLYpítek is, hiába jártam logopédushoz évekig :)))

Akkor inkább megtanulom a jelbeszédet és ezentúl csak úgy kommunikálok a gyerekeimmel :)))

Amúgy olyan édes volt a nagyfiam, amikor kb. 2 évesen a porszívót porszíjjónak hívta, és hiába ismételtük mi is utána néhányszor, 3 éves korára már ő is helyesen mondta, vagyis nem, mert még mindig pojszívónak hívja :))))

2011. ápr. 4. 15:07
 14/18 anonim ***** válasza:

Értem a problémádat.

De nem fogja, miért kezdené? Maximum tájszavakat, ha nagyon megtetszik neki egy hangzásilag vagy amúgy.

Én úgy gondolom, azért, mert itt olvasom, hallom, hogy böli, kajcsi,tojcsi és hasonló degenerált szavakat, nem fogom elkezdeni használni, mert számomra viszolyogtató. Ha viszont hallok egy jópofát, biztos elfogom kezdeni használni.

Nem kell ettől félned. A gyerekek komplett beszédközponttal jönnek világra, amibe be vannak kódolva a szabályok, hangok, kiejtés- nem lehet kívülről belenyúlni.

Azt meg, hogy ne szedjen fel hibás nyelvtant, hibás szavakat, nem tudod megakadályozni, de nem tetszésedet elmondhatod, egy darabig meg is fogja fogadni, de legkésőbb kamaszkorban elkezd valami horror halandzsát. Szoktasd magad a gondolathoz. De ez nem visszaesés a beszédfejlődésben.

2011. ápr. 4. 15:51
 15/18 A kérdező kommentje:

de igen elkezdte rosszul mondani,mert azt vettem észre,hogy ha anyóséknál van darabig,akkor megint elkezdi rosszul mondani.pl:nem rég bárnyhimlős volt,és a kislányom a pötyös vagyok helyett,azt mondta:FÖTTYÖS vagyok.már elkezdte jól mondani,de gondolom anyósék viccesnek találták,hogy így mondja-ezért ők még mindig a föttyös szót használják..! vagy: 1,5 évesen víz helyett vivit mondott.és megint hallottam,hogy ezt mondják neki:kérsz vivit? na,de ezt már nem bírtam szó nélkül hagyni,és megkértem őket,hogy inkább szépen mondják neki,mert nem akarom,hogy az oviba is így kérje a vizet..

Az más hogy majd kamasz korba,ő is elkezdi a szlenget,-DE addig is igyekszem megtanítani a helyes szóhasználatra.

2011. ápr. 4. 18:29
 16/18 anonim válasza:
#13: Az aztán rohadt "édes", amikor a beszédhibás szülő gyereke is beszédhibás lesz. Valóban marha "édi". Sziszifuszi szfnshduehrhfisdfud. Köcsög.
2016. máj. 1. 12:11
 17/18 anonim ***** válasza:

Utolsónak: ja, mert ezer éves kérdésnél trollkodni sokkal édibb, téged meg csak erre tanítottak...

Jelentem, 3 évesen minden gyerek így beszél, mára a gyerekeimnek semmilyen beszédhibájuk sincs, de ha lenne sem volna vele probléma, mint ahogy nekem sincs vele gondom, pedig már 35 éve így élek.

Sajnos nem lehet mindenki olyan tökéletes, mint az itteni válaszolók...

2016. máj. 1. 16:09
 18/18 anonim válasza:

Nem a tiéd a világ összes gyereke, szóval ezt nem tudhatod. A beszédhiba ellen lehet tenni. Ha megizzadok pl., akkor én se mosakodjak meg, mert nem tehetek a testszagomról, hm? Hagyjam, hogy mindenki szagolgasson büdösen? Nem! Hanem fogom magam és megfürdök. A logopédust pont a beszédhibások miatt találták ki. Igenis irritáló a beszédhiba, mert a legkomolyabbnak szánt mondatot is idétlenné és nevetségessé teszi.

Engem a "trollkodás" mellett megtanítottak ám beszélni is. :)

2016. máj. 2. 18:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!