Ha tudod előre, hogy másnap a bölcsiben se a reggeli, se az ebéd nem olyan lesz, amit a gyereked megenne, akkor mit tennél?
Biztos minden gyerek más. Az enyém például mindaddig nem volt hajlandó pár falatnál többet enni a bölcsiben, míg nem kellett ott aludnia. Mivel nálunk 3 hét a beszoktatás, s így csak a harmadik héten kell ott aludni, két hétig alig evett. Azóta neki eleve dupla adagot szednek, és még így is kér repetát. Nem válogat, max. a nemszeretem ételekből nem kér második adagot.
Én bizony az első két hétben vittem neki délben és kb. még két hónapig délután is ennivalót (péksüteményt, kekszet, mikor mit sütöttem). A mai napig kéri, igaz két falat után már szalad vissza játszani a többiekhez.
Szóval szerintem ne aggódj, idővel hozzászokik a benti ételekhez. Éhezni viszont ne hagyd. Gondolj bele, milyen lehet korgó gyomorral ott ülni (mert az enyém iszonya nyűgös, ha éhes, s olyankor értelemszerűen a játék sem megy úgy) egy vadidegen helyen, olyan nénikkel, akiket először meg sem mer szólítani, anya sehol, tőle meg azt várják el, hogy szépen csendben ellegyen a többiekkel.
Szóval szerintem reggelire is kínáld meg valamivel, illetve délben se fektesd le éhgyomorral. Az enyém pl. minden reggel túró rudival, kefírrel/joghurttal, hozzá keksszel, corn flakesszel vagy üres kiflivel indítja a napot, s bent is reggelizik rá kb. egy órával.
Van akinek a benti étkezés megy lassabban, van aki nem akar ott aludni (a fiam pl. már első ottalvós napján másfél órát durmolt a többiekkel mindenféle babusgatás nélkül), van aki hetekig sír reggelente anya után. Szóval nyugi, ha már egész nap ott kell lennie, rájön, hogy anya nem hoz délben külön hamit, így meg fogja enni az ebédet. Addig meg elégedj meg azzal, hogy szépen eljátszik a többiekkel, ne akarj mindent egyszerre.
én vagyok az óvónéni. Persze, hogy nem kötelező ötször enni és gondolom,hogy tudsz számolni :)), de hivatalosan, a 8.30-as étkezés, az tízórainak minősül és nem reggelinek, emiatt írtam így. szíved joga eldönteni,hogy hogyan indítod a gyerekedet el a napján.
Jó, ha tudod, egy átlagos reggeli az nem egy teljes zsemle, hanem egy negyed zsemle mondjuk és ha azt megette, utána van kínálva,hogy esetleg kér-e még. Ugyanez igaz a kakaóscsigától kezdve a lekváros kenyéren át mindenre. mások az otthoni adagok és a gyerekek is sokszor kevesebbet esznek bent, emiatt is esznek meg mindent. sokat mozognak, sok az élmény, éhesek és persze a közösség is nagy erővel hat rájuk. ha mer kérni, akkor azért éhes nem fog maradni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!