Ha tudod előre, hogy másnap a bölcsiben se a reggeli, se az ebéd nem olyan lesz, amit a gyereked megenne, akkor mit tennél?
Én nem adnék neki mást. Általános tapasztalat, hogy a gyerekek az oviban rengeteg olyan kaját megesznek, amire otthon rá sem néznek. A közösség megteszi hatását, ott nem lesz válogatós, ezt elhiheted. Szerintem hagyd, hogy megtanulja, hogy ott enni kell.
Egy kakaót ihat reggel, és attól függően, hogy mikor reggeliznek (és mennyire éhes), esetleg valami apróság.
Ne adj neki mást, legalábbis először még ne, mert akkor biztosan nem eszi meg azt, amit ott adnak. Erre ne szoktasd rá!
Általában megszokják az ottani ételeket, főleg, ha rájönnek, hogy ha nem eszik meg, akkor nem kapnak mást.
Nálunk van olyan étel, amit bölcsőde előtt itthon nem ettek meg, most a bölcsődében igen, de itthon továbbra sem. Sajnos tudják, hogy megsajnálom őket, és nem hagyom, hogy éhesek legyenek. :-)
Mindenképp várj egy kicsit, hogy mit fog szólni az ételekhez. Lehet, hogy egy hét után szépen meg fog enni mindent.
(Egyébként irigyellek titeket, nálunk csakis főzeléket adnak, levest pedig soha.)
ezek nekem sem a kedvenceim.
Etesd meg reggel, nálunk ez vajas kenyér, kakaó, ha akar még joghurtot is ehet. Mikor a fiamért megyek, viszek neki teát meg sajtos kiflit, és hazafelé megeheti. De lehet, a bölcsiben máshogy készítik, és ha mondjuk a májat nem is eszi meg, a levessel, krumplival jóllakik.
hűűű!!! én adnék neki reggelit, ugyanis a bölcsis reggeli, az tízórai, aztán ebéd, uzsonna és otthon a vacsora. így jön ki az 5 evés egy napra. semmi baj nincs abból, ha kevesebbet tízóraizik, de ne kelljen már éhgyomorral kezdenie a napot a gyereknek, baromi egészségtelen!
egy óvónéni anyuka
Hát remélem így lesz! :)
Óvonéni anyuka, 8:30-kor van nálunk reggeli a bölcsiben, 10-kor tízórai, ami általában gyümölcs vagy keksz és 12-kor ebéd. Ez már 3 étkezés az ötből. Majd mikor felkelnek természetesen az uzsi és itthon a vacsi. Tudok számolni, köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!