Holnap jönnek óvónénik látógatóba, ilyenkor mit néznek? Mit kell csinálni?
Szia! Hozzánk is eljöttek anno, én is be voltam parázva, pláne, mert nem kommunikálják túl a dolgokat az oviban, és azt hittem, valami baj van, azért jönnek.
Max. fél órát voltak itt, benéztek a gyerekszobába, kicsit beszélgettünk, ennyi.
Alapvetően nem érzem ezt rossznak, szerintem sokkal több kapcsolat kellene a családok és azon személyek közt, akik a gyerekkel vannak egész nap… de akkor ők is meghívhatnának magukhoz. :)
Egyáltalán nem a lakást megnézni jönnek, hanem inkább a leendő ovissal akarnak kapcsolatot létewsíteni. Legalábbis hozzánk augusztusban jöttek, ovikezdés előt, előre megbeszélt időpontban. A látogatás célja csupán annyi, hogy a gyerek bizalmába férkőzzenek, mivel ha látja, hogy beengedem a lakásba az ovónéniket és kedvesen bánok velük, megkínálom ezzel-azzal, akkor "rossz emberek biztos nem lehetnek". Egyébként nálunk még azt is igérték, hogy egy apró ajándékot hoznak a gyereknek, ez mondjuk elmaradt, de lehet csak elfelejtették. Mások origami virágot kaptak. Ez is csak egy kis gesztus. A lakást nálunk csak olyan szemszögből nézték, hogy elkérték az asztalos telefonszámát, aki a beépített szekrényt csinálta, mert az egyik ovónéninek nagyon megtetszett. És a járólapra kérdezték, hogy nem e hideg télen. Mondtam ,hogy a 10. emeleten semmi sem hideg.
Ilyeneket kérdeztek, hogy tud e orrot fújni, gombolni stb. Milyen ételeket szeret, mit utál, mivel játszik szívesen, mivel szoktam jutalmazni, büntetni. Mondtam kicsit szégyenkezve, hogy jutalmazni mostanában gumicukorral és büntetni gumicukor megvonással. Erre az egyik ovónéni megszólalt, hogy az ő gyerekénél is ez jött be. Szóval megnyugodtam, hogy ezt sem ítélik el. Nekem semmi negatív élmény nem volt, pedig én is izgultam előtte.
Nálunk ma voltak!
Szerintem ez egy nagyon jó dolog. A gyerek első nap nem vad idegennel találja szembe magát, hanem legalább már látásból ismeri. Én is úgy gondolom, hogy még ennél is sokkal több, szorosabb kapcsolat kellene velük, végül is ők azok akik vigyáznak a gyerekemre reggeltől estig, gyakorlatilag mostantól szinte többet lesz velük a lányom, mint velem.
Másrészt amit írtam, hogy nem úgy megy, hogy lát 2 idegent és kész, akik az sem tudják hova kapjanak a 32 gyerek között.
Pl a lányom ma eleinte nagyon tartózkodó volt, el sem mozdult mellőlem, kapaszkodott a lábamba, pedig nem jellemző rá, de mire az óvónénik elmentek (kb fél órát voltak) az egyiktől puszival búcsúzott, a másikat kézen fogva kísérte a kapuig és azóta be nem áll a szája, hogy anya olyan aranyos a Viki néni és mikor megyünk már az oviba stb. :))
Én teszek rá, hogy mit néztek, mikor jöttek játékok szana-szét, épp készült az ebéd a délelőtti babakaja maradék még elől volt és igazából takarítani sem nagyon volt időm, tegnap mentek el a vendégeim, akik egész hétvégén voltak, szóval tőlem gondolhattak amit akartak, de egyértelműen nem azért jöttek, hogy azt nézzék mekkora kupi van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!