Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Jogos e az óvónők felháborodás...

Jogos e az óvónők felháborodása, amennyiben a szülők nem közlik, hogy örökbefogadott a gyeremekük?

Figyelt kérdés

Számon lettünk kérve,hogy ők sejtették,hogy "valami nincs rendben" nálunk,azt hitték,hogy nevelőszülők vagyunk,mert hallottak mendemondákat rólunk,de különben meg hogyan gondoltuk,hogy nem közöltük óvodábakerüléskor,hogy örökbefogadtuk a kisfiúnkat.

MIndennek akkor adtak nyomatékot amikor a nevelési tanácsadóba irányították a kisfiúnkat túlzott mozgékonyság vádjával,ami állítólag élettani sajátosság a pszichológus szerint.

Azzal érveltek az óvónők mikor behívták őket a nev.tan.-ba,hogy a kisfiúnk egész nap sírt,hogy mikor jön már anya érte és úgy állítottak be engem,hogy én egy pénzéhes nevelőszülő lennék,aki csak a pénzért vette ki a gyermeket,mikor mondta nekik a pszichológus,hogy tudtával rengeteget dolgozunk a férjemmel és ő úgy láttja igyekszünk mindent biztosítani neki,újszülöttkorától velünk van és imádjuk,akkor élből támadólag kezdték,hogy ezt idáig ők hogy nem tudták,hogy örökbefogadott gyerek,mert akkor másképp álltak volna hozzá...

Csúfosan beégették magukat,hogy az elhanyagoló,pénzéhes nevelőszülőnek akartak beállítani bennünket,aki ismer bennünket tudja ,hogy a gyermekünk a mindenünk,az pedig ,hogy sokat dolgozunk a gyermek érdekében is történik.

2011. aug. 27. 18:43
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

A pszichológus javasolta,hogy hívjuk meg a gyönyörű családi házunkba az óvónőket,hogy megbizonyosodhassanak róla,hogy jó körülmények között él,nincs elhanyagolva,mint azt ők találgatták a mozgékonyság okaként.

DE már miért kell énnekem bizonygatnom bármizt is?

2011. aug. 27. 19:15
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Én óvónő vagyok, és a legkevésbé se érdekel, hogy a szülők a vér szerinti szülei vagy a nevelőszülei a gyereknek. Ez magánügy, ha el akarja mondani, elmondja, ha nem, akkor nem. Ami az óvónőre tartozik, az a gyerek testi-lelki fejlődése, ezt kell figyelni, erről kell tájékoztatni a szülőket és megbeszélni az esetleges problémákat. Ezen felül egy óvónőnek semmi köze semmihez, amíg a gyerek normális körülmények között nevelkedik és a gondviselői megadnak neki mindent, amire egy óvodás gyereknek szüksége van. Az az óvónő, aki nem tud mit kezdeni egy anyja után síró gyerekkel, elég rosszul képzett lehet. Új a gyerek az óvodában egyébként, vagy már régebb óta jár oda?
2011. aug. 27. 19:22
 13/23 A kérdező kommentje:

Nem új az intézményben,már 2 évesen oda járt bölcsibe,majd átszoktatták a gondozónénik az oviba 3 évesen,az oviba is már 2 éve jár.

Iszonyatosan megalázó volt a velünk szemben lezajlott procedúra :-( ,már sosem tudok olyan nyíltan,felszabadultan az ovira gondolni mint kezdetben,a bölcsibe nagyon-nagyon szerették a kisfiamat,de amint az oviba került már egy hónap után szóltak,hogy nevelési tanácsadás lesz ebből,hogy ennyire mozgékony a gyerek,el is mentünk végigjártuk,de nem számítottunk ilyen rosszindulatú feltételezésekre,most ez kinek kínosabb nekem,vagy nekik akik nem is szégyelték előadni a pszichológusnak?

2011. aug. 27. 19:27
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

2.vagyok

Unokahúgom szintén óvodás (középső csoportos), szülei reggel 7-től 15:30-ig dolgoznak egy helyen. Óvoda reggel 6-tól 17:00-ig van nyitva, ez van a Házirendben. Kocsival járnak és 30 perc az út az óvodától melóhelyig. 6:15körül vitték állandóan a kislányt, mert csak így érnek be biztonságosan a munkahelyükre. Munka után mennek a kislányért és onnan haza, így kb. délután 4 és negyed 5 között érnek oda. Közölték az óvónők, hogy jobb lenne ha később vinnék illetve előbb hoznák el a kislányt. Hozzáteszem, hogy a kicsi nem sír, nem hisztizik a szüleiért, megértették vele, hogy csak így lehet szép ruhája, játéka, ha Anya és Apa dolgozik.Szülők persze közölték, ha tehetnék nem vinnék a kicsit ilyen korán, de mivel mind a ketten dolgoznak nem tudnak mit csinálni és a házirendben meg különben is más időintervallum szerepel!! Unokaöcsém most kezdi az óvodát és első szülőit úgy kezdték, hogy több mint 100 "gyerekük" van és, hogy mennyire lehet őket sajnálni és utána meg képzeljétek el szegény unokahúgommal érveltek, hogy milyen korán viszik és milyen későn hozzák el. Na nekem sem kellett több, megkérdeztem, hogy milyen óvónők az ilyenek, akik név szerint említenek rossz célzattal bármilyen gyereket? Ráadásul korábban is hozhatnák és később jöhetnének érte ha úgy lenne kedvük, mert ez van a házirendben. Na meg örülnek, hogy van hova eljárniuk dolgozni, nem pedig otthon ülnek és kénytelenek 3000 Ft segélyen éhezni. Erre az óvónő nem mondott semmit, gyorsan áttért arra, hogy mit kell vinni.

2011. aug. 27. 19:30
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
Ennek az óvónőnek én úgy beolvastam volna, pedig én nagyon birka (türelmes) ember vagyok, de ilyet még nem is hallottam, szerintem is óvoda váltás a megoldás, én ezekhez tuti nem vinném vissza!! Szégyellje magát az ilyen...
2011. aug. 27. 19:31
 16/23 A kérdező kommentje:

Valós a történet,bármilyen hihetetlennek tűnik is amiket írtam :-S.

Arra voltam kíváncsi,hogy csak én vagyok túlérzékeny egy ilyen eset után,vagy valóban szégyenteljesen megalázták a családunkat,de látom abból amiket írtatok nem csak a túlérzékenységem .

2011. aug. 27. 19:37
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

Ezt el sem hiszem, hogy ilyen van!:S Nem is értem, hogy ezek az óvónők hogy dolgozhatnak még ott! Mindenképpen panaszt kellene tenni ellenük aztán elvinni a gyereket egy másik óvodába. Erre a megoldásra még semmit sem reagáltál, gondolom akkor nem szeretnéd elvinni a kisfiút onnan.:)

Viszont ezen kívül nekem sem jut eszembe más megoldás.:(

2011. aug. 27. 20:26
 18/23 Softness ***** válasza:
100%
szóhoz sem jutok, idióta ovónők én biztos keresnék egy másik ovodát
2011. aug. 27. 20:57
 19/23 anonim ***** válasza:
74%

az jutott eszembe, hogy ha úgy nevelnétek a gyereketeket, hogy nem tud az örökbefogadásról akkor mikor az óvónő előtte lehurrogta a szülőanyját, mekkora lelki sérülést okozott volna :(

felháborító, hogy képzelik ezt??? ő a Ti gyereketek, nem kötelességetek elmondani.

off: le a kalappal előttetek, sajnálom, hogy ezek után ilyen sérelem ért titeket :(

2011. aug. 27. 22:04
 20/23 anonim ***** válasza:
100%
ez felháborító és semmi közük hozzá, ugyanis ha volna közük akkor nyilatkozni kéne ,hogy vérszerinti,vagy nevelő szülők vagyunk!
2011. aug. 27. 22:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!