Mi számít gyermekbántalmazásnak?
bocs de az enyém nem tipikus jó kislny. hanem inkább fiús, izgő mozgó rohangáló, erős akaratú. ennek ellenére sosem kellett rávernem. erről ennyit. remélem, a sok ütés verés, fűzfavesszőpárti nagyon élvezte gyerekkorában ,a mikor megütötték, és ezt az élvezetet szándékszik átadni a gyerekének....amúgy én is kaptam ilyen olyan dologért nagy atyai pofont, elfenekelést stb, és mondjak valamit? nem sokszor, de egy életre megjegyeztem őket, mindre emlékszem, olyan megalázó és értelmetlen vlt már akkor, gyerekkoromban is. felháborítónak tartottam, és semmit sem ért. sokkal többet ért volna, ha apukám szomorúan a szemembe néz, és azt mondja: most nagyot csalódtam benned. ahelyett hogy jól elver valamiért, amit ugyan megtettem, de lévén gyerek még nem voltam ítélőképességem magaslatán. tehát inkább megbeszéltük vlna, mi is volt a nagyon nem jó. ...lehet én vagyok a defektes na meg a gyerekem, akire szintén jobban lehet íg yhatni.
mindegy, hagyjuk. az a szomorú, hogy 18%-ban hasznos a válaszom, tehát kb ennyien tartják értelmesnek ezt a hozzáállást.
Pofon-OK nélkül.
(a hangsúly az okokon van)
Szerintem az a lényeg, hogy az igazságérzet ne sérüljön a gyermekben. Ha rosszat tesz, azt ő is tudja. Ha büntetést kap érte az jogos (majdnem mindegy, hogy ez szobafogság, játékmegvonás, pofon vagy kaibálás).
Akár egy szemöldökráncolásnak is rosszabb hatása lehet a gyermekre -ha azt igazságtalanul kapja), mint egy megérdemelt verésnek.
31.
Szerintem azért pontozzák le a válaszaidat, mert folyamatosan a saját válladat veregeted, hogy mennyire tökéletes szülő vagy, bezzeg a tesódék milyen rosszak és gonoszak. Ez akkor sem szimpatikus, ha történetesen még igazad is van bizonyos dolgokban.
Egyébként pedig mi 3-an vagyunk tesók, soha nem értettünk a szép szóból, mégis normális felnőttek lettünk. Anyukám szegény sokat ordibált velünk meg üldözött fakanállal, mert mindhárman állandóan a határokat feszegettük. Viszont ha eszembe jutnak ezek a jelenetek, nevetés jön rám, ennyit a lelki sérülésekről. Ami meg komoly pofon volt, kb kétszer életemben, arról már ott helyben tudtam, hogy miért volt, és nem is kérdőjeleztem meg a jogosságát gyerekfejjel sem.
Ami bántalmazás és elítélendő, és tönkreteszi a gyerekeket, ha a tehetetlen frusztrált ostoba aberrált szülő öncélúan, netán kedvtelésből bántja, kínozza a gyereket.
Hazai esetekről viszonylag keveset hallani, de más országokban nagy nyilvánosságot kapnak az ilyen esetek, sajnos nagyon sok kicsit nyomorítanak és ölnek meg a szüleik, bébiszittereik :(.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!