Mi számít gyermekbántalmazásnak?
Az nagy vicc volna, ha az esti mesétől való eltiltás is bántalmazás volna. Ezesetben gyakorlatilag bármit is tesz a gyerek, édesen mosolyogva buksisimogatva csokit kéne venni neki.
Szerintem a rendszeres (nem alkalmankénti) súlyos (nem 1 füles) verés számít bántalmazásnak, esetleg éheztetés-szomjaztatás, tehát olyan dolgok, amik az egészségét fenyegetik.
Azt mondta talán Vekerdy a verés ott kezdődik, ha ok nélkül kapja a gyerek. Apuka hazaér (nem ritkán kicsit betintálva) és ad a gyereknek. és ott tök mindegy nagyon megveri vagy csak egy fülest ad.
Ha van oka, akkor akár belefér egy füles vagy odacsapás, az nem verés.
És ugyanígy, ha úgy tiltod el az esti mesétől, hogy nincs oka, akkor az már szerintem bántalmazás. Volt a Szuperdadus műsor és ott láttam, amikor anyukák az álatluk kevésbé szeretett gyereket büntették azért is, amit a kedvenc követett el. Mondjuk szobába zavarással, szemét kivitellel- nem nagy dolgok, de büntetés ok nélkül és szerintem ez már bántalmazás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!