Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Háromtagú családnál ez milyen...

Háromtagú családnál ez milyen megélhetésnek számít?

Figyelt kérdés

Két szülőre és egy kisiskolás gyerekre a számlák és a bérlet (de semmi más!) be/kifizetése után 75 000 Ft marad havonta.

Ebből kell megvenni minden mást a 3 személyre: összes ételt (reggeli, ebéd, uzsonna, vacsora), ruhát, iskolai felszereléseket, cipőt, tisztálkodáshoz szükséges dolgokat, ha menni szeretnének valahová (állatkert, bábszínház, fagyizni) tehát tényleg minden mást.

2011. jún. 18. 10:31
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem kevés! Mi csak a párommal ketten elkajálunk havonta 20-30 ezer forintot!
2011. jún. 18. 10:38
 2/8 A kérdező kommentje:
Könyvek, játékok, tábor, különóra, alkalmak - ezeket is kalkuláljátok bele, kérlek.
2011. jún. 18. 10:39
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Szűken, de ki lehet jönni belőle. Kajára,ha otthon főzöl,és nem húst-hússal,akkor elég 30.000.- Ft. A többi elég a felsoroltakra.
2011. jún. 18. 10:42
 4/8 anonim ***** válasza:
67%

45 ezerből játékra, könyvekre, táborra, különórára? Mutassa már meg nekem is valaki,hogy hogyan lehet! Tényleg nem tudom!:)

Különóra: manapság: 1500 ft/óra! Még ha heti egyszer is megy, akkor is 6000 ezer minimum, de ennyi nem takarja be szerintem! Tábor: nem tudom,hogy milyen ottalvós vagy csak napközis, de minimum 10-15 ezer kisvárosban is egy ilyen tábor! Könyv: ez nem tudom mit takarhat, tankönyv, vagy csak hobbi könyv? Játék: ez sem tudom!

DE! Mi van,ha valaki beteg lesz. A keresztlányom most volt az, 7 ezer lett mindennel együtt a gyógyszere. Vagy,ha elromlik a mosógép és meg kell szereltetni!

Szerintem ennyiből még szűken sem lehet kijönni! VAgy nagyon-nagyon szűken!

2011. jún. 18. 10:58
 5/8 anonim ***** válasza:
Örülj neki, hogy ennyi marad. Valakinek ennyi sem. [link]
2011. jún. 18. 11:35
 6/8 A kérdező kommentje:

Könyv: mesekönyvre, ifjúsági könyvre, felnőtteknek való könyvre gondoltam. (Tankönyvekbe bele sem merek gondolni.)

Játék: sportszer, bicikli, társas, kisebb nagyobb itthoni játékok - ezek persze nem havi szintűek, de kalkulálni kell vele.

Különóra: heti négy gyógyúszásra kellene menni. Ez alkalmanként 2000 Ft támogatással. Ebből 1-2-t szorítunk ki.

Természetesen másnak sokkal több van, valakinek ennyi sincs, csak reális meglátásokra vagyok kíváncsi, hogy hol helyezkedik el a létrán ez a bevételmaradék.

2011. jún. 18. 12:44
 7/8 anonim ***** válasza:

Én nem tudom, mi is hárman vagyunk (igaz nekünk még csak egy pelenkásunk van itthon), de a kajára 30 havonta nem elég, pedig nem eszünk húst kaviárral és nincsenek nagy igényeink sem.

Még ha ki is jöttök ennyi pénzből, tényleg mi van, ha váratlan kiadás jön? Betegség,elromlik a tűzhelyed stb..

Hát nem egyszerű, de tényleg az a szörnyű, hogy sokan ennyiből (vagy ennyiből sem) kényszerűek megélni havi szinten.

2011. jún. 18. 14:04
 8/8 anonim ***** válasza:

negyedik vagyok:

Mi havi 200 ezer forintból nevelünk 2 gyereket. Ebből fizetjük a hitelünket, fizetjük a rezsit stb. Játékot, ruhát általában teszveszen veszk, nagyobb ajándék Karácsonyra van. Könyv - ott a könyvtár

Az ételeket nagyrészt megtermeljük: gyümölcs nagyiéknál, zöldség a kertben (akár erkélyen is). Nekünk szerencsére van udvarunk, így csirke és tyúk is van, ezért tojás is van bőven. A felesleget eladjuk.

Cipő mindig új.

így még nyaralásra is futja, mert egész évben beosztjuk. Havi- kéthavi bevásárlólista van. Hó elején kalkulálunk, utána csak piacon veszünk friss hozzávalókat a napi menükhöz, a péknél kenyeret. Így nincs feleslges kiadásunk.

Vannak kiadások, amit éves szinten számolok, és egész évben rakok rá félre: pl. A nyári hónapokban félretesszük a fűtésre valót, így télen nem nagyobb a rezsi, hiszen megvan rá a tartalék. Az iskolekzdésre és karácsonyra sem csak az adott hónapokban gondolunk, hanem próbálunk egy vésztartalék összeget tartogatni.

Minden hónapban egyenlő arányban teszek fejenként 5 ezer forintot mindenki kasszájába + 5 ezer kerül a gyógyszerkasszába. így mindenki egyenlő arányban kap. Nekünk 80 ezer marad rezsi, hitel, és tankolás után (mivel mi vidéken lakunk, havi egyszer telerakjuk a tankot, azzal gazdálkodunk)

25 ezer megy a perselyekbe, így 55 ezer marad nekem bevásárolni, és beosztani egy hónapra. Néha marad, akkor megy a vésztartalékba. Néha meg nem, akkor jön a vésztartalék. De még 2 év, és kifutnak a hitelek, utána könnyebb lesz. Ez lebeg a szemem előtt.

Anyum úgy nevelet, először a számlák, utána az étel, aztán jönnek a gyerek extrák, ha marad, akkor magunkra is költünk a férjemmel.

Készíts kalkulációt, írd össze mikre költesz, min tudnl spórolni, amiből át tudsz csoportosítani. Elhiszem, hogy lebeg egy életszínvonal a szemed előtt, de amíg ennyi a keret, ebből kell a legtöbbet kihozni. Mi sem megyünk tengerparta, nem veszek 20 000 forintos cípőket a gyereknek stb. Majd ha lesz rá keret.

2011. jún. 18. 14:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!