Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Engednétek, vagy tiltanátok?

Engednétek, vagy tiltanátok?

Figyelt kérdés
2,5 éves a kislányom. Nem cumizott, nem szopta az ujját sosem. Amit viszont 8-9 hónapos kora óta csinál, a következő: hason fekszik és a punija alá gyűri a takaróját, és ide oda mozgatja rajta a popsiját. Már nagyon sok cikket elolvastam e témában, és rátaláltam a hospitalizásió fogalmára, de úgy vélem, nálunk erről nem lehet szó, mert nem állt fenn olyan körülmény, amely ezt indokolná. Mindig vele foglalkozom, nem volt egyedül hagyva sosem, borzasztóan szeretjük mindketten, a nagyszülők is rajonganak érte. Férjem szerint az oviban ezért ki fogják kezdeni. Mit tennétek? Ezt elalvásnál csinálja, illetve ha fáradt.
2011. aug. 5. 21:19
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem sem arról van szó!!!!

A hospitalizmusnak tünetegyüttese van, nem csak 1-1 dolog. Gondolom itt az ismétlődő cselekvésre gondolsz

2011. aug. 5. 21:27
 2/15 anonim ***** válasza:
54%
Nyugodtan hagyd. Csak maszturbál. Mikor nagyobb lesz megtanulja, hogy mások jelenlétében ne csinálja, de még kicsi...
2011. aug. 5. 21:33
 3/15 anonim ***** válasza:
69%
Az első vagyok. Én is azt akartam mondani, amit a 2. válaszoló írt..csak nem mertem, mert nem tudom mit szóltál volna hozzá. Szerintem ezt nagyon sok kisgyerek csinálja. Én is csináltam az oviban (minden lefekvésnél), persze fogalmam sem volt róla , mit csinálok. Ő sem tudja, hogy mit jelent. Otthon is csináltam, mire rámszólt anyám, hogy ezt nem szabad.
2011. aug. 5. 21:37
 4/15 anonim ***** válasza:
67%

Önkielégítést végez. Ne tiltsd (hisz neked is milyen sz@rul esne, ha nem élhetnél át orgazmust, v erős nemi vágyat), de magyarázd el neki, h mások előtt ne tegye, mert illetlenség. Ha egyedül van, nem látja senki, csinálja.

Jó érzés neki, szóval tiltani/megszidni ezért semmiképp :)

2011. aug. 5. 21:45
 5/15 A kérdező kommentje:
SZiasztok! Köszönöm! Nem tiltom, csak a férjem nem nézi jó szemmel, félti, hogy mi lesz majd az oviban. Esetleg további válaszokat is várok.
2011. aug. 5. 21:51
 6/15 anonim ***** válasza:

Nekem a fiam most kezdi a pelenkanélküliséget, és nagyon sokszor birizgálja magát, nem merek rászólni, néha elpakolom a kezét onnan.

Fura azt nézni, hogy a 2éves fiam "ceruzáthegyez", és ő is ha elfárad, unatkozik(ilyenkor pattannak ki a leghajmeresztőbb ötletei) és ha azt mondom neki, hogy mások előtt ne akkor azért is azt fogja tenni, a fordított nevelés, hogy buzdítom rá sem működik mindenben...

Ők is emberek, csak mélynövésűék, bennük ösztön szinten mozog ami bennünk "tudatosan" van meg.

A lánykámat még nem figyeltem, okoz e magának örömet azon túl hogy A-B be elmászik játszani...

2011. aug. 5. 21:56
 7/15 anonim ***** válasza:
Szerintem egy 8-9 hós gyerek még nem végez önkoelégítést. De lehet, hogy tévedek. 3 éves kor körül normális dolog, nem kell vele tenni semmit. El lehet neki mondani, mire oviba kerül, hogy ezt itthon szabad, de ha mások is látják, nem illik csinálni. Meg fogja érteni.
2011. aug. 5. 22:04
 8/15 A kérdező kommentje:
Igen, nekem is furcsán hangzik, pedig sok helyen olvastam, hogy ez valóban az. Ugyanakkor a lányomon nem látom az "eredményt"? Csinálja, aztán egyszer csak bealszik. Tehát nincs olyan "vége" mint az önkielégítésnek.
2011. aug. 5. 22:08
 9/15 anonim ***** válasza:
Szerintem is hagyjad. Azt pedig elhiszem, hogy a férjedet zavarja, de kvázi ez egy normális dolog. (Ezt pedig neki kell megértenie). Felfedezi a testét. Minden kisfiú birizgálja a kukiját, a lányok pedig a nunijukat. Mellesleg feszültséglevezető hatása is van. Mindenesetre valahogy el kell neki magyarázni-ahogy már többen is írták-, hogy ezt mások előtt ne. De nem hiszem, hogy ebből az óvodában gond lesz.
2011. aug. 5. 22:10
 10/15 anonim ***** válasza:
Én is jobban alszom, ha volt orgim:):):) Nyilván nem fog sikongatni, vagy valami ilyesmi (de pontosan ne tudom mire gondolsz)
2011. aug. 5. 22:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!